maanantai 13. lokakuuta 2014

Vinkkejä Dallasiin?

Miehelle tarjoutui aika lyhyellä varoitusajalla työreissu Dallasiin Teksasiin ensi viikon alussa. Tai no, itse asiassa reissu on Carrollton-nimiseen paikkaan Dallasin lähellä. Koska Teksas on jo muutaman vuoden ajan kuulunut niihin osavaltioihin, joissa haluaisin päästä käymään, suunnitelmana on, että lähtisin mukaan. Kyseessä on valitettavasti vain kahden yön reissu, joten aikaa on vain noin 1,5 päivää (+ ehkä yksi iltapäivä ja ilta). Olisiko jollain lukijalla vinkkejä siihen, mitä Dallasissa kannattaisi katsoa, kun aikaa on noin vähän? Lähinnä jotkut perusnähtävyydet kiinnostavat. Suurin osa Teksasissa asuvista lukijoistani taitaa asua Houstonissa tai sitten jossain Dallasin lähistöllä, mutta jos joku nyt on käynyt Dallasissa tai tietää siitä muutoin jotain, saa kertoa.

Hiukan minua kyllä epäilyttää mukaan lähteminen. Koska mies on töissä, joudun tietenkin viettämään ajan yksin ja liikkumaan yksin. Autolla ajaminen (ei siellä varmastikaan mitään kunnon julkista liikennettä ole?) yksin, vieraassa suuressa kaupungissa ja vielä vieraassa osavaltiossakin tuntuu jotenkin pelottavalta. Etenkin, kun Dallas ei vissiin ole mikään ihan pieni mesta. :D

7 kommenttia:

 1. Mäkin oon ollut siellå Dallasin ja Fort Worthin alueella miehen viikonloppulätkäreissulla pariin otteeseen eli aika ollut tosi rajallinen. En tosiaan ole siis mikään ekspertti asian suhteen, mutta Dallasissa käytiin JFK:n kuolinpaikalla ja sitten kierrettiin bussilla se reitti, missä esiteltiin asiaan liittyvät paikat.. samalla sai siis pienen kaupunkierroksen:) Dallasin eläintarha on myös ISO ja hyvä:) Muita "vinkkejä" en osaa antaa. Niin ja Fort Worthissahan on Stockyards, iteltä jäi se näkemättä kun taivaalta alkoi tulla räntää ja rakeita viime reissulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emmi! Toi JFK:n kuolinpaikka kyllä kiinnostaa, sitä olinkin jo aiemmin miettinyt. Tuohon Stockyardsiin en ollut törmännyt - näyttää mielenkiintoiselta. Täytyy toivoa, että sää suosii! :)

   Poista
 2. JFK:n kuolinpaikan + museoiden lisäksi downtownista löytyy Reunion Tower, josta näkee kivasti Dallasia. Emmin vinkkaama Stockyards on kans kiva. Ja sittenhän on vielä toi Southfork ranch, missä kuvattiin tv-sarja Dallasia. :D

  Tosiaan julkista liikennettä ei juurikaan ole, mutta autobaanaa löytyy! :D
  Mutta hei, me asutaan ihan lähellä Dallasia! Meiltä ajaa n. 30 min downtowniin ja ehkä n. 20 min Carrolltoniin (ilman ruuhkia). Joten voin laittaa tuohon ilmoittamaasi meiliin mun yhteystiedot, jos kaipaat seuraa. Mä olen tottunut suhailemaan autolla täällä ympäriinsä, joten voidaan pitää vaikka blogitapaaminen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sä asut noinkin lähellä Dallasia? Loistavaa, blogitreffit kuulostaa hyvältä! :)

   Kauhistelin noita autobaanojen määrää jo kartasta. :D

   Poista
 3. Hei! Koska sinulla on hyvin vähän aikaa tutustua Dallasin alueeseen, niin minun ehdotukseni olisi, että keskittäisit tutustumisesi Dallas Downtown ympäristöineen http://www.visitdallas.com/things-to-do/entertainment-districts/. Kannattaako tuhlata aikaansa eläintarhassa käymiseen, mutta jos välttämättä kiinnostaa tällainen, niin suosittelen Fort Worth Zoo? Southfork Ranch saattaa tuottaa myös pettymyksen, joten itse en tuhlaisi rajallista aikaani siihen.

  Yhteenvetona sanoisin, että näin lyhyessä ajassa saatat saada eniten irti matkastasi Dallasiin autoillen keskustassa ja ympäröivillä alueilla niihin tutustuen.

  Asukas

  Dallasin alueella on mahtavat ostos- ja ruokailumahdollisuudet, ja autolla liikkuminen on suhteellisen nautinnollista, joskin ruuhka-aikoina vauhti hidastuu :), mutta yleisesti täällä on helppo liikkua autolla.

  VastaaPoista
 4. Lisään vielä yhden linkin, jos sinua kiinnostaa vanha Dallasilainen arkkitehtuuri. Suosittelen tutustumista tähän alueeseen. http://www.sahd.org/

  Asukas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos tosi paljon kommentista ja vinkeistä! :) Eläintarha tosiaan jää näkemättä, koska sellaiseen pitäisi varata hyvin aikaa. Puoltoista päivää nousi nyt kokonaiseen kahteen ja yhteen puolikkaaseen päivään, joskin lyhyt aikahan sekin on.

   Poista