torstai 2. lokakuuta 2014

Mitä posti tuo ja ei tuo

Mieheni joutui tänään jälleen asioimaan ajokorttiasioita hoitavan DMV:n kanssa. Hänen ajokorttinsa ei nimittäin vieläkään ole tullut. Ajokoe oli sentään jo elokuun alussa. Minun korttini tuli postissa reilu viikko ajokokeen suorittamisen jälkeen, ja kaikkien tuttujemme kortit kahden viikon sisällä. DMV:n virkailija kyllä sanoi miehelleni ajokokeen jälkeen, että jos korttia ei kuulu 3 kuukauden sisällä, pitää olla yhteydessä, eikä kolmea kuukautta ole vielä mennyt. Mutta totta kai me nyt olemme vähän huolissamme, koska muut ovat saaneet korttinsa niin nopeasti.

Mies soitti tänään DMV:lle. Vaikka virastoissa saa jonottaa tuntitolkulla, puhelu oli helppo hoitaa. Vajaan 10 minuutin odotus ja keskustelu automaatin kanssa, minkä jälkeen puhelu ohjautui työntekijälle, joka vastasi muutamassa minuutissa.

Miehen tiedot ovat kuulemma Department of Homeland Securityssa arvioinnissa. DMV:n mukaan tämä on ihan normaali käytäntö, mutta kuulostaa kyllä meistä aika jännittävältä. Tuskin minun tietoni ainakaan viikon aikana missään ehtivät kiertää. Mutta ehkä en ole niin epäilyttävä tapaus... Millään satunnaisotannalla ei tietenkään voi olla asian kanssa mitään tekemistä. ;)

Mies sai DMV:lta Homeland Securityn puhelinnumeron, mutta sieltä ei vastannut kukaan. Täytyy yrittää soittaa uudelleen.

Odotetun ajokortin sijaan meidän postilaatikkoomme tulvii nykyään niitä luottokorttimainoksia. Nyt niitä tulee minunkin nimelläni. Kaikki tarjoukset ovat samasta firmasta. Ja niitä tarjouksia siis tulee viikoittain. Miehen kollegakin kertoi aikoinaan saaneensa tarjouksia joka viikko. Hirveän yritteliästä porukkaa täällä luottokorttifirmoissa, ei voi muuta sanoa.

Olemme saaneet myös yhden espanjankielisen lainamainoksen. Emme osaa espanjaa, mutta meille on tulkittu, että mainoksessa tarjottiin jotain lainaa uudelle maahanmuuttajalle kaunein sanakääntein, eikä luottohistoriaakaan vaadittu. Eräs lukija eilisen postauksen varoitustönön nähtyään ihmetteli tönön tekstiä, joten lienee olla tarpeen mainita tässä kohtaa, että täällä tosiaan tuo espanja on todella suuri kieli. Itse asiassa Yhdysvalloillahan ei edes ole virallista kieltä. Sekä englanti että espanja ovat recognised regional languages -listalla. Espanjaa puhuvia on täällä Kaliforniassa pilvinpimein, suurin osa tietenkin rajanaapurista Meksikosta. Tämän takia monet kyltit ja ohjeistukset ynnä muut ovat englannin lisäksi espanjaksi. Ja täällä varmaan pärjäisi pelkkää espanjaa puhumalla, kun monet asiakaspalvelualalla olevat puhuvat espanjaa äidinkielenään.

Mutta miksiköhän me saimme lainatarjouksen espanjaksi? Minun sukunimeni on ehkä outo, mutta ei se kyllä latinalaisamerikkalaiselta kuulosta. Miehen sukunimi taasen on aika suomalainen. Ties-mistä generaattorista nimemme ovat putkahtaneet lainayhtiön listoille... Jäävät nyt ilman uusia asiakkaita, ihan vain vaikka pelkän kielimuurin takia. :D

Ihan asiallista ja mukavaa postiakin olemme saaneet näihin luottoasioihin liittyen. Oma pankkimme nimittäin lähetti meille molemmille kirjeen, jossa ilmoitetaan, että meidän luottokortit tullaan päivittämään paremmiksi "as a result of your smart use and management of your Secured Credit Card". Päivitetyssä versiossa esimerkiksi korko on pienempi ja järkevämpi, mutta parhaimpana kaikesta meidän luottokortteja varten maksamat vakuudet tullaan palauttamaan. Tai niin pankki nyt ainakin väittää. Itse suhtaudun hyvin pessimistisesti siihen, että vakuudet palautettaisiin ennen kuin asiakkuus päättyy - uskon yli kaiken, että jossain on jokin pieni präntti, joka kumoaa tämän uutiskirjeen. Mutta toisaalta miehen kollegat kertoivat saaneensa omat vakuutensa takaisin juurikin noin puolen vuoden jälkeen samaiselta pankilta, joten ehkä en ihan kaikkea toivoa ole menettänyt. Katsotaan, miten käy. Palautuspäivä on vasta parin kuukauden päästä.

Kummankaan meidän tietoja ei muuten edelleenkään löyty nettisivustolta, josta omia luottotietoja pääsee tutkailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti