tiistai 12. joulukuuta 2017

Joulun odotetuin vieras on täällä

Joulupukki ei ole meidän kotitaloudessa käynyt enää vuosikausiin, ja meidän perheen odotetuin jouluvieras onkin pukin sijasta äitini. Äitini vietti meillä viime joulun ja päätti tulla kutsusta tänä vuonna uudelleen. Hän saapui meille eilen maanantaina ja viipyy uudenvuoden yli eli yli kolme viikkoa.

Suomi-vieraan mukana tulee totta kai Suomi-herkkuja. Yleensä en pahemmin pyytele suomalaisia karkkeja (koska täältä löytyy kyllä ihan tarpeeksi herkkuja), mutta tänä vuonna minulla on ollut kova suomalaisen joulusuklaan kaipuu, joten konvehteja ja pari suklaalevyä tuli tilauksesta.
Tuliaiset Suomesta, kaikki tilaustavaraa. Mieheni on ruisleivän perään, minä suklaan perään. Onneksi vastapainona on ksylitolihammastahnaa ja -purkkaa. Uusia Fiskarsin saksia olemme kaivanneet jo pitkään, roll on -deodorantit ovat edelleen harvinaisuus tämän maan kaupoissa, Ikean kulahtaneet patakintaat on kiva uusia Finlaysonilla ja tulevaa joukukinkkua varten mieheni toivoi kunnon suomalaista sinappia. Kyllä kelpaa.
Aiemmin olemme pakastaneet Ruispalat-pussit sellaisenaan, mutta nyt päätimme kokeilla pakastaa leivät yksittäin minigrip-pusseissa. Jos vaikka ilmaa jäisi vähän vähemmän sisään ja leipä säilyisi paremmin. Nähtäväksi jää.  Edit: Facebookin puolella ihmeteltiin, miten ruisleipä ei muka säily pakkasessa hyvin ilman yksittäispakkausta. Säilyyhän se - jonkin aikaa. Mutta meillä nämä ovat pakkasessa jotain 6-12 kuukautta, joten kyllä siinä ajassa avattuihin pusseihin ehtii syntyä kaikenlaista routaa.
Viime viikonloppuna kävimme mieheni kanssa hakemassa myös joulukuusen, joten joulufiilis on nyt ihan virallisesti alkanut. Aivan kuten kahtena edellisenä vuonna, kuusi kuljetettiin kotiin avoautolla. Katto alas, kuusi takapenkille ja nokka kohti kotia. Vaivattoman helppoa, eikä autoa tarvitse siivota jälkikäteen, kun penkin suojaa muovilla ja vetäisee muovin ja kuusen yhtäaikaa ulos. Onneksi oli lämmin 17 asteen sää ja lyhyt kotimatka. Ei sitä ihan muutoin viitsisi ajella katto auki keskellä joulukuuta, vaikka tulee niitä sellaisiakin autoja tuolla liikenteessä välillä vastaan. Täällä on kyllä viime aikoina ollut kummallisen lämmin.
Ei joulukuusi, vaan poliittisesti ja uskonnollisesti korrekti holiday tree
Ehdottomasti parhain tapa kuljettaa kuusi kotiin. Viereiseen parkkipaikkaan autonsa pysäköinyt mies ei aivan saanut pidettyä naamansa peruslukemilla, kun katsoi touhuamme.

Joulukuusikaupassa silmään osui tällainen vekotus, jonka voi istuttaa kotipihalleen tuomaan Holiday-iloa. Tuon koko on sarjassamme ei-iso, vaan julmettuman iso. Siivet liikkuivat ja valot vilkkuivat. Mysteeriksi jäi se, miten lohikäärme liittyy jouluun, mutta samapa se. 
Äitini kanssa aiomme ottaa aika rennosti, sillä perusnähtävyydet hän on jo viime kerroilla nähnyt. Suunnistamme kyllä Yosemite National Parkiin loppuviikosta. Ja sitten onkin kohta jo joulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti