sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Sunnuntaikävely ja kommenttien valvonnan poisto

Kävimme tänään vähän sunnuntaikävelyllä. Tällä kertaa menoa ei kehtaa kutsua haikkaamiseksi, koska kyseessä oli vain parin kilometrin löntystely. Olimme eilen päivällä kävelylenkillä kotimme ympäristössä, ja sain taas kurkkuni vähän käheäksi, koska minulla oli päällä toppi ja ulkona tuuli. Ei siis tullut kuuloonkaan lähteä tänään kunnolla ulkoilemaan. Sitä paitsi aamuni alkoi melkein kahden tunnin urheilulla kotisalillamme, joten en olisi jaksanutkaan haikkailla enää siihen perään.
Edelleen jaksan jokaisen ajomatkan aikana ihastella näitä näkymiä Piilaaksoon aka lähiöön. 
Oli kuitenkin pakko päästä vähän kukkuloille katselemaan, koska maisema on jo kunnolla muuttumassa vihreästä keltaiseksi, ja jos sen vihreyden haluaa vielä nähdä, sen aika on nyt. Menimme Sierra Vista Open Space Preserveen, jossa olemme ennenkin käyneet viime elokuussa. Ei haitannut, vaikka paikka oli tuttu, sillä maisemat olivat hiukan erilaisia kuin viimeksi, koska nyt oli vielä vihreää. Täältä näkee viime elokuun kuivan keltaisen lookin. Aikamoinen ero siis tämän hetkiseen:
Alueella oli paljon lehmiä, ja matkaamme säesti aina välillä kunnon "ammuu". Lehmiä oli tuolla kaukana laitumella, mutta eivät ne tietenkään tässä kuvassa erotu.
Kukkuloiden rinteet ovat vielä täynnä wild flowerseja, ihanaa. Eniten näkyi niitä oransseja, ovatkohan ne nyt sitten niitä Kalifornian poppyja eli kaliforniantuliunikoita vai eivät.
Mieheni ihmetteli, mitä ihmettä aion tehdä kymmenillä kuvilla samoista kukista...
Yhden mäennyppylän päällä oli kalliossa/kivissä kiinni pari tällaistä merkkiä. Niissä luki jotain "U.S. Coast & Geodetic Survey Reference Mark". Toisen merkin vieressä oli tälläinen ruusu. 
Tuli tästä luonnon kuivuudesta muuten mieleen, että tämä talvi oli jälleen ilmeisesti kohtalaisen vähäsateinen (ja minusta tuntuukin siltä, että sadepäivät pystyy melkein laskemaan kahden käden sormilla). Täällä puhutaan siitä, että vesi loppuu kohta oikeastikin kesken, kun ei satanut tarpeeksi. Ilmoitin miehelle, että siinä vaiheessa, kun kotien kraanavettä aletaan säännöstellä, on aika palata Suomeen. :D
Poistin tänään blogistani kommenttien hyväksynnän. Tästä lähtien kaikki kommentit tulevat heti blogiin näkyviin ilman, että hyväksyn ne ensin. Olen nyt saanut jo muutaman kerran valituksia siitä, että kommentit katoavat. En ole jättänyt näitä kommentteja julkaisematta, vaan syy siihen, etteivät ne ole ilmestyneet blogiin, on se, etten ole koskaan saanutkaan niitä. En tiedä, auttaako hyväksyntä-toiminnan poisto tähän ongelmaan vai ei, mutta kokeillaan. Olen tämän blogin historian aikana joutunut sensuroimaan ja jättänyt julkaisematta vain perheenjäsenteni muutaman liian henkilökohtaisen kommentin. Linjani on myös se, että julkaisisin joka tapauksessa kaiken, myös negatiiviset kommentit (tosin ei niitä ole vielä tullut), joten ehkä pärjään jatkossa ilman tätä hyväksyntä-ominaisuutta. Toivon toki, että nämä tietyt perheenjäsenet ottavat jatkossa huomioon sen, että jokainen kommentti tulee kaikille näkyviin ilman hyväksyntääni ja toimivat sen mukaan. :)

Onko jollakulla muulla Bloggerin käyttäjällä ollut ongelmia katoavien kommenttien kanssa? Jos on, onko käytössä ollut kommenttien hyväksyntä?

Edit: Ilmeisesti ongelmia kommentoinnin suhteen on edelleen, ainakin Blogger-/blogi-tunnuksilla. Anonyymi-kommentointi ainakin pienen testin perusteella onnistuu. :D

2 kommenttia:

  1. Mulla ei sun blogin kanssa oo ollut, mutta monen muun kylla. Ja yleensakin juuri sellaisten, joissa vaaditaan kommenttien hyvaksyntaa tai niita "I am not a robot"-varmistuksia.

    VastaaPoista