lauantai 4. huhtikuuta 2015

Jaa, oliko nyt joku pääsiäinen vai?

Jos jotain opin viime viikonlopusta, niin sen, että jos olet orastavassa flunssassa, älä hyvä ihminen lähde poolille, dinnerille ja viinibaariin. Moinen hihhuilu tuskin edesauttaa paranemista. Olen siis edelleen ollut kipeänä, ja koko viikko on mennyt jumissa neljän seinän sisällä. Koskaan ei tietenkään ole hyvä hetki olla sairaana, mutta minulle tämä hetki on ollut todella huono hetki, koska minulla olisi ollut hommia hoidettavana, eikä todellakaan olisi ollut aikaa maata sisällä viikkoa. En edes muista, koska flunssani olisi viimeksi kestänyt näin kauaa, oikeastaan 1,5 viikkoa.

Tänään lähdin ekaa kertaa tällä viikolla ulos asunnostamme. Tosin vain kauppaan. Mutta itse asiassa kolmeen kauppaan, kun piti käydä World Marketissa (näkkärin takia), Trader Joe'ssa (jauhelihan takia) ja Safewayssa (kaiken muun ruoan ja vielä lääkevalikoiman takia). Autosta pistimme miehen kanssa merkille, että kukkulat alkavat jo selvästi kadottaa vihreyttään ja kellastua. Eipä sitten tullut käytyä siellä haikkailemassa paljoa...
Löysin World Marketista lemppareitani hollantilaisia keksejä. Näitä tuli joskus roudattua laatikkokaupalla Amsterdamin lentokentältä. Sittemmin kuulin, että niitä myytäisiin jossain Suomessakin, mutta koskaan en nähnyt missään. No, täältä onneksi löytyy. 
World Marketista löytyisi myös vappupiknikille sopivat juomat: pieni viinipullo lasin kera. Jos kurkkuni ei olisi kipeä, olisin ehkä jopa saattanut ostaa. ;)
Suomessa asuvien kavereiden facepäivityksistä päätellen nyt on ilmeisesti jokin pääsiäinen. Kuten jo viime vuoden pääsiäisenä kerroin, täällä pääsiäinen on tasan yhtenä päivänä eli sunnuntaina (Easter Sunday), eikä mitään lomapäiviä ole, paitsi ehkä koululaisille. Pääsiäinen ei siis näy täällä pahemmin muuta kuin kauppojen karkki- ja krääsävalikoimassa. Ne Kinderit ovat edelleen laittomia, mutta eipä niitä tässä erityisemmin ikäväkään ole ollut, kun tuo karkkivalikoima riittää valitettavan hyvin tyydyttämään meidän kaikki himot.
Kauheaan laatikkoon pakattu yksittäinen pääsiäismuna, jonka sisällä on Yhdysvaltojen lakien sallimasti jotain syötäväksi kelpaavaa eli marshmallow chick.
Ja tällainen se siis oli. Suklaa oli yllättävän hyvää, vaahtokarkkitipu sen sijaan ei maistunut oikein miltään. 
LaffyTaffy-karkkimuna. Emme ole maistaneet, vaikka LaffyTaffy kyllä kuulostaa hirveän hyvältä.
Mini eggsejä amerikkalaiset ilmeisesti rakastavat, koska näitä on näkynyt monilta merkeiltä. Ja jotkut peruskarkit kuten Starbustit on näin pääsiäisen kunniaksi tehty myös pikkumunamalliin. Safewayssa tällaisia on hyllykaupalla.  
Meidän viikonloppuun ei tällä kertaa nyt siis kuulu mitään muuta kuin kotona hengailua. Jospa tämä flunssa viimein hellittäisi hollantilaisten keksien ja aussilakujen (joita tarttui pitkästä aikaa mukaan Trader Joe'sta) voimin.
World Marketin belgialaisia pääsiäisherkkuja.
Kaikki Amerikassa on suurta, myös pääsiäissuklaapuput. Näiden ja muiden pääsiäiskarkkien vieressä myytiin kätevästi viiniä.
Toivottavasti kaikilla on ja on ollut kiva pääsiäinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti