sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kindereitä ja mämmiä on ikävä, mutta ei töitä

Arvatkaa, kumpi on kielletty Amerikassa: Kinder vai tolkuton ase. Moms Demand Action in Gun Sense in America -liikkeen mainoskampanjakuva vuodelta 2013. Kuva otettu Huffington Postin kautta.
Tänä pääsiäisenä en saanut Kindereitä. Koska yllätyssuklaamunat ovat täällä laittomia. Koska amerikkalaiset.

Olin joskus aiemmin kuullut tarinoita siitä, että yllätysmunat ovat kiellettyjä Amerikassa. Luulin tätä vain joksikin urbaaniksi legandaksi. Ei selvästikään pidä koskaan epäillä Amerikkaa.

Syy kieltoon on (Wikipedian mukaan) se, että täällä on voimassa laki, jonka mukaan ruoan sisällä ei saa olla piilossa mitään syötäväksi kelpaamatonta, ellei tällä asialla ole erityistä tarkoitusta tuotteessa. Eli siis tikkarin sisällä saa olla se tikkarin "keppi", koska se on tarpeellinen. Kinderien katsotaan rikkovan tuota lakia. Ja totta kai yllätysmunien sisällössä on se kuuluisa tukehtumisvaara.

Netin syövereistä löytyi tieto, että laittomasta Kinderistä saa sakon, joka on $2500 per muna. En tiedä, pitääkö tämä vielä paikkaansa.

Kinderien lisäksi kaipasin pääsiäiseeni hieman mämmiä. Mämmiä vaniljakastikkeella, nam. Itse asiassa tänä vuonna en kyllä edes huomannut, että on pääsiäinen. Good Friday eli pitkäperjantai ei ole Kaliforniassa vapaapäivä (joissakin osavaltioissa on). Kysyin eräältä amerikkalaiselta, onko perjantai täällä vapaapäivä, ja hän selitti, että ilmeisesti jotkut voivat pitää vapaata. Ota tästä nyt sitten selvää. Perjantai-iltapäivän ruuhkat vaikuttivat vähäisemmiltä kuin yleensä eli jotenkin pääsiäinen kuitenkin tuntui näkyvän. Suoraan sanottuna olen aika pihalla. Joka tapauksessa sellaisia pyhiä, että kaupat ja virastot olisivat kiinni, täällä ei ole niin kuin Suomessa.

Tänään on sitten ollut Easter Sunday. Kaupat ovat auki. Paitsi että jotkin kaupat olivat kiinni, koska on pääsiäinen ja koska he haluavat. Huomenna maanantaina sentään on ihan täysin tavallinen päivä, koska täällä ei tunneta mitään toista pääsiäispäivää.

Meidän olemattomaan pääsiäiseen kuului eilen pieni retki San Franciscoon, jossa kävimme syömässä entisen kollegani kanssa. Hän oli täällä lomalla. Juttelimme hieman töistäkin. Tajusin, etten ikävöi yhtään työtäni, ainakaan vielä. Tilastoihin täten merkittäköön, että olemme asuneet täällä reilun kuukauden ja muistan edelleen täysin selvästi kaikki työni ikävät ja kamalat puolet enkä ikävöi toimistoon yhtään. Tsekataan tilanne puolen vuoden päästä. :D

Toivottavasti teidän pyhät ovat sujuneet hyvin. Hyvää pääsiäistä!

2 kommenttia:

  1. Täällä pääsiäinen sujui kolmannen hampaan puhkeamisen merkeissä. Oli aika outoa lounastaa ilman teitä. Saatte meiltä matkalaisten mukana pienen tervehdyksen, toivottavasti kelpaa ;) voikaa hyvin! T. Me täältä +20 asteen keväästä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas siellä ihanan lämmin, lähes kuten täälläkin! Tosin sunnuntaina oli +27 astetta :) Tsemppiä hammasoperaatioon! :D

      Poista