sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Sunnuntaihaikki uuden tuttavuuden kanssa

Tänään lähdin jälleen haikkaamaan. Tällä kertaa en kuitenkaan mennyt mieheni kanssa, vaan viime viikolla Meetup-tapaamisessa tapaamani naisen kanssa. Hän laittoi minulle viime viikkoisen tapaamisen jälkeen viestiä, jossa kehotti ottamaan yhteyttä, jos haluan vinkkejä Bay Areaan tai explorointi buddyn. Mietin hetken aikaa, oliko kyseessä vain amerikkalainen kohtelias tapa, jolla ei ole mitään oikeaa tarkoitusta. Olin nimittäin kuullut, että amerikkalaiset sanovat hirveän helposti, että joojoo nähdään, mennään kahville jne. jne., mutta eivät koskaan kuitenkaan palaa asiaan. (Tämä nyt on toki aika universaali tapa.) Vastasin kuitenkin hänen viestiinsä ja ehdotin haikkausta. Jos joku lähettää minulle s-postia, jossa antaa ymmärtää haluavansa hengata kanssani, toki minä nyt suomalaisena ajattelen sitä ihan oikeana ehdotuksena.

Ja kannatti kyllä. Meillä oli tänään aika hauskaa. Menimme haikkaamaan Castle Rock State Parkkiin, josta jo aiemmin kirjoitinkin. En tällä kertaa ottanut kuvia, koska näkymät nyt olivat aikalailla samat. Tosin polun vieressä oleva kasvillisuus oli räjähtänyt huomattavasti suuremmaksi tässä vajaan kuukauden aikana.

Muistelin, että tämä nainen olisi Etelä-Kaliforniasta, mutta itse asiassa hän onkin ihan täältä San Josen suunnalta ja oli asunut Etelä-Kaliforniassa vain opiskellessaan. Hän ei ole syntymäperältään amerikkalainen, mutta on kuitenkin asunut täällä lähes aina ja käytännössä siis on amerikkalainen.
Kuvan ottanut tuttavani omalla kamerallaan eli credits to her! 
Suomi ja etenkin suomen kieli kiinnostivat uutta tuttavaani erityisen paljon. Hän on käynyt kerran Helsingissä ja yrittänyt sen jälkeen opetella itse suomea, mm. numeroita. Hän kyselikin monia suomenkielisiä sanoja. Äät ja ööt taipuivat häneltä älyttömän hyvin, ilmeisesti koska hän osaa ranskaa ja myös vähän venäjää. Sana puu oli hänen mielestään erityisen hauska, koska se kuulosti hänen mielestään sanalta poo/poop. :D

Juttelimme paljon Suomesta, mm. tavastamme viettää itsenäisyyspäivää ja suomea puhuvista suomalaisista vs. ruotsia puhuvista suomalaisista. Amerikkalaisen mielestä Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto ja siihen liittyvät naisten pukujen arvostelut kuulostivat vähän kuin Oscar-gaalalta. Lisäksi häntä hieman ihmetytti se, ettei meidän itsenäisyyspäiväämme kuulu ilotulitteet niin kuin 4th of Julyyn. Tosin joulukuinen ajankohta hänen mielestään selitti asian.

Puhuimme myös mm. ruoista, esimerkiksi peanut butterista eli maapähkinävoista, joita täällä on kauppojen hyllyt pullollaan. Mainitsin, ettei Suomessa kauheasti syödä pähkinävoita ja ettei se mielestäni ole erityisen terveellinen välipala. Tuttavani ihmetteli kommenttiani, koska hän ei näe maapähkinävoissa mitään epäterveellistä. Hmm. Mielenkiintoista. Jotenkin kuvittelin, että ihmiset tajuavat, ettei maapähkinävoi oikeasti ole kovin terveellistä, vaikka sitä syövätkin ihan arkena. Vai olenko tässä nyt itse väärässä? Ehkä voista on terveellisiäkin vaihtoehtoja? Aion niin kohta ostaa peanut butteria! (Meinasin itse asiassa jo kerran, mutta mies vähän kuin esti.)
Joku kuljetti palmukasveja avoautossa Los Gatoksessa.
Haikkailimme melkein neljän tunnin verran, ja puheenaiheita riitti hyvin. Oli kiva päästä puhumaan pitkään sellaisen kanssa, joka puhuu englantia kuin äidinkielenään. Haikkauksen jälkeen menimme syömään sushia Los Gatoksen downtowniin. Maistoin elämäni ensimmäistä kertaa friteerattua sushia! Onko Suomessa olevissa sushipaikoissa yleensä tarjolla sellaista? Pitäisi olla! Se oli lämmintä! Se oli hyvää!

Sushin jälkeen jälkkäriksi haettiin frozen yogurtia. Tämä siksi, että tuttavani oli lähes järkyttynyt siitä, etten ole koskaan maistanut tällaista herkkua. Menimme ketjupaikka Yogurtlandiin, jossa sai itse ottaa sellaisista vähän kuin pehmiskoneista eri makuja sekaisin samaan purkkiin. Makuja sai myös maistella etukäteen pikkupurkeista. Jogurtin lisäksi joukkoon sai heitellä tuoreita hedelmiä ja jotain karkkeja. Maksu meni painon mukaan. Superhyvää! Onneksi haikkaus poltti jotain reilusti yli 700 kaloria, niin saattoi hyvin mielin vetää vähän jääjugurttia. Jotkut väittävät tätä ilmeisesti terveellisemmäksi kuin jätski. Olen valmis huijaamaan itseäni. :D

Frozen yogurt. Makuina New York cheesecake, jotain mansikka-, kookos- ja mangojuttuja, joku jonka olen unohtanut sekä sitten juurikin se peanut butter. Mukana myös kiivin palasia muodon vuoksi. Nam! Hinta noin $2.
Näin tämän päivän aikana myös tavallista, amerikkalaista asuinlähiötä San Josessa. Ajoin nimittäin ensin tuttavani luokse (joka asuu vanhempiensa luona), koska en halunnut itse ajaa vuorille. Jotenkin niin periamerikkalaista tuo seutu. Jokaisen talon pihassa oli vähintään yksi auto, monissa jopa kaksi (ja ehkä kolmas siellä autotallissa, joka talojen yhteydestä myös löytyi?) ja talojen edessä koripallokorit. Siis oikeasti noita koriskoreja oli noin joka toisen talon edessä! Ja Amerikan liput liehumassa ovensuussa! En valitettavasti kehdannut valokuvata.

6 kommenttia:

 1. Mulla on nyt jotain häikkää tän kommentoinnin kanssa ja ilmeisesti mun edelliset kommentit tähän sun blogiin ei oo tullut perille :/ ärsyttävää. Pitää puhelimella kommentoida tai kommentit häviää taitaan tuuliin kun painaa "julkaise"-nappia.

  Mutta asiaan...Peanut Butter on käsittääkseni terveellistä ostettuna luomuna/sellaisena versiona, johon eo oo lisätty mitään skeidaa vaan joka on vaan sitä pähkinää. Ite oon ainakin tykännyt laittaa cashew- tai almond-butteria (sitä terveellistä versiota) rahkan tai puuron sekaan:)

  Ja kylläpä oli halpa sun frozen yogurt! Mulla maksaa aina sellaset $5-6. Liekö kalliimpaa täällä tai sit mun annokset on vaan vähän isompia:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, pari kommenttia olen sulta saanut (siihen suihkuvalituspostaukseen). Ja kaikki kommentit kyllä julkaisen! Eli selvästi jotain häikkää on. Mut tää Blogger nyt sekoilee aika usein. :(

   Mun tarvii nyt siis aivan ehdottomasti mennä katselemaan noita luomupähkinävoi-vaihtoehtoja! Ehkä Whole Foods tarjoaa terveellisiä vaihtoehtoja?

   Toi mun frozen yogurt -annos oli kyllä aika pieni. Seuraavan kerran sitten jäätävä satsi! ;)

   Poista
  2. Niin aattelinkin että et sä varmaan jättäis (tahallas) kommentteja julkaisematta kun ei niissä mitään pahaa ollut:D

   Varmaan Whole foodsista löytyy jo. Mä näin täällä ainakin ihan peruskaupankin hyllyllä. Oli sekä normo pb-hyllyssä, että luomuhyllyssä. Kauppa oli Kroger,mutta luulen että sitä ei ehkä Kaliforniasta löydy:D?

   Poista
  3. Joo ei ole Krogeria ainakaan Bay Areassa. Tässähän alkaa ihan amerikkalisoitua, kun haikailee peanut butterin perään. :D

   Mulla ei muuten omalla kännykällä taas ollenkaan onnistu kommentteihin vastaaminen. Koko höskä menee ihan jumiin. :( Pakko käyttää konetta.

   Poista
  4. Mun bloggeri on nyt ihan sekaisin.. ensiksi oli vain tuo ongelma kommentoidessa tietokoneella. Nyt se ei päivitä mun lukuluetteloakaan enää. Yleensä jos tuo ongelma tulee niin selaimen sulkeminen auttaa. Nyt on kestänyt koko päivän ja ei väliä katonko kännykällä vai koneella. Menee hermo tän kaa:D

   Poista
  5. Munkaan lukuluettelo ei toiminut tänään! :(

   Poista