torstai 26. kesäkuuta 2014

Hanki valkoiset hampaat, tilaa Tuhkimo-shekkivihko ja etsi kadonnut lapsi

Jatketaanpa vielä postiaiheella.

Nyt kun meillä on tuo oma postilaatikko, meillä on myös mainospostia. Luukusta tunkee jos jonkinlaista paperia. Vaikka mainoksia on tullut vasta pari kertaa, olen jo kiinnittänyt huomioita joihinkin mielestäni hauskoihin tai hämmentäviin seikkoihin. Ajattelin nyt jakaa muutaman niistä teidän kanssa.

Erilaiset dental-mestat mainostavat ahkeraan. Olenkin jo aiemmin kertonut, että näitä hammaspaikkoja näkyy täällä katukuvassa runsaasti. Näköjään asiakkaita houkutellaan mainoksin. Huomioni kiinnittyi etenkin tällaiseen mainokseen:
Hampaiden valkaisu koko perheelle? Jostain syystä ei pitäisi olla ollenkaan yllättynyt siitä, että lapsimissikisojen luvatussa maassa valkaistaan myös lasten hampaita... (Toki tuossa mainostetaan myös muita hammaslääkäripalveluja.)

Hampaidenvalkaisun lisäksi shekkibisnes kukoistaa tässä maassa. Kahden mainospostikasan välissä on ollut jo neljä erilaista shekkivihkomainosta.
Täällähän ei siis tarvitse tyytyä mihinkään tylsiin, tavallisiin shekkivihkoihin. Miehen työkaverilla on Supermies-shekkejä. Kihisin kateudesta jo silloin, koska meillä on vain ne pankkimme omat kammottavat hevosvankkurit. Mutta nyt haaveilen jo aivan uudenlaisista shekeistä. Etenkin vaikkapa Nalle Puh olisi kiva piriste.
Tai miten olisi vaikka Hobitti-shekki eli Bilbo Bagginsin (tai siis Martin Freemanin) naama? Haha.
Tähän mennessä olemme joutuneet kirjoittamaan jo neljä shekkiä eli eiköhän meidänkin hevosvankkurit vielä kulu loppuun... Sitten voi tilata jotain kivaa. ;)

On myös mahdollista tehdä ihan omanlaisensa shekki, johon saa laittaa vaikkapa perheensä tai lemmikkinsä kuvan...

Myös ekologisille ihmisille on omat shekkinsä. Yksi mainos mainosti pelkästään "vihreitä shekkejä", jotka on painettu kierrätettävälle paperille. Niiden kuvitus on hieman luontoläheisempää kuin noiden muiden:
Yhden mainoksen alareunasta bongasin kadonneen lapsen ilmoituksen. Mielenkiintoisen tuosta tekee se, että ko. lapsi on kadonnut vuonna 1985! Katoamisilmoitukseen on tietokoneella tehty kuva siitä, miltä kadonnut ihminen nyt näin aikuisena (ilmeisesti/varmasti/ehkä?) näyttää.
Tämä hämmensi oikeasti aika hetken. Näitä kadonneiden lasten ilmoituksiahan harrastetaan paljon Euroopassakin, ainakin Keski-Euroopan maissa. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun näin tällaisen, jossa lapsen katoamisesta on kulunut jo kymmeniä vuosia. "Just because a case remains unsolved for many years does not make it less important to families, law enforcement or the National Center for Missing & Exploited Children", sanoo mainoksen takana oleva NCMEC-järjestö. Ko. järjestö työskentelee myös lapsiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti