maanantai 23. kesäkuuta 2014

That escalated quickly

Saatoin käydä tänään ostamassa sitä peanut butteria. Oho. Vietin tunnin ajan googletellen peanut buttereiden ominaisuuksia ja muuta sellaista. Saatoin olla ehkä hippasen väärässä, kun ajattelin peanut butterin olevan automaattisesti epäterveellistä. Mielessäni pyöri lähinnä lisätty sokeri, kauhea kasa huonoa rasvaa ja kilometrien pituinen e-koodilista. Samaten olin saattanut mielessäni asettaa peanut butterin samaan kastiin erilaisten suklaalevitteiden kanssa. Onneksi osaan myöntää olleeni hieman väärässä. :D Kun kyseessä on kunnon peanut butter, ainesosaluettelossa ei lue muuta kuin se "peanuts".

Mutta joo, kävin siis ostamassa itselleni purkin. Sen jälkeen, kun olin ensin potenut jonkin aikaa tylsistyneen länsimaalaisen keskiluokkaisen ihmisen höpönlöpökriisiä:

Mä haluan peanut butteria, mut mulle kelpaa vain hifistelyluomukaupan versiot ja lähin hifistelyluomukauppa on kuuden mailin päässä ja mua väsyttää ja eihän tonne nyt voi lähteä, kun on ruuhka-aikakin. Ja niin edelleen.

Lähdin kuitenkin lopulta. Eikä yhdensuuntaiseen matkaan edes mennyt kuin vartti. Ja tuli samalla tsekattua Trader Joe's -kauppa, jossa olen jo jonkin aikaa halunnut käydä, mutten ole saanut aikaiseksi. Sieltä löytyi kaupan omia luomu-peanut buttereita pariakin erilaista versiota. Valitsin version, jossa ei ole lisättyä suolaa ja jossa kaikkia pähkinänpalasia ei ole muussattu. Ja ainesosaluettelossa lukee tosiaan vain ja ainoastaan "organic peanuts". Ja tuon perässä varoitusteksti Contains peanuts. Sain hihityskohtauksen kaupassa. Hyvä, että tehdään asia selväksi allergikoille.
Pähkinävoita Trader Joe'sta.
Tässä peanut butterissa tuo rasva oli muodostanut pintaan oman kerroksensa. Luin jostain, että se on mukamas hyvä asia, koska kertoo tuotteen olevan puhdasta ja prosessoimatonta.

Miltä se sitten maistuu? Tämähän oli tosiaan ensimmäinen kerta, kun ikinä maistan peanut butteria! Olen maistanut lapsena vain sellaisia suklaisia pähkinälevitteitä.

Ensivaikutelma oli tahmainen. Todella tahmainen. Ehkä jopa vähän liian tahmainen. Tämä pähkinävoi ei maistunut niin makealta kuin kuvittelin (vaikka eihän siinä sokeria ole, niin eihän se voisikaan olla makeaa), muttei myöskään suolaiselta (koska lisättyä suolaa ei ole). "Vähän kuin Snickersiä söisi, ilman sitä sokeria", totesi mies. En oikein osaa sanoa, oliko tämä nyt sitten hyvää vai ei. Taitaa vaatia vähän totuttelua. Jos tällaiseen nyt haluaa tottua.

Laitoin peanut butterini leivän päälle. Tämä leipäkin löytyi Trader Joe'sta. Päälle heittelin vielä vähän banaania, joka sopi kyllä hyvin joukkoon.
Iltapala.
Tuhtia tavaraa peanut butter kyllä on. En pystynyt syömään molempia leipäpalasia.

En nyt vieläkään kyllä sanoisi, että tämä mikään terveellinen ruokamuoto on. Onhan tuossa toki pähkinän hyvät puolet ja paljon proteiinia ja vain vähän sokeria. En kuitenkaan ole mikään kova rasvan levittäjä leivän päälle, joten tuollaisen pähkinärasvan tunkeminen leipään epäilyttää. Sitä paitsi syön ehkä pähkinäni mieluummin sellaisinaan salaatin seassa kuin tällä tavalla.

Mutta tulipa kokeiltua! Miehen kommenteista päätellen olen joko tulossa lopullisesti hulluksi tai amerikkalaisten aivopesemä jo nyt.

Trader Joe'sta löytyi myös Pandan lakuja. Minkä tahansa kaupan, joka myy Pandaa, on pakko olla hyvä.
Lakuvalikoima.
Olin ei-isäinmaallinen ja ostin tuota Panda-lakun viereistä mansikkalakua. Se on Australiasta. Oli hyvää! Vaikka en pystynyt syömään molempia leipäpalasia, nuo lakut kyllä upposivat...

6 kommenttia:

 1. En tiedä mitä kautta päädyin tänne sinun blogiisi, mutta tuli tässä mieleen, että perinteisesti tuon maapähkinävoin päälle kuuluu levittää kerros hilloa/marmeladia (peanut butter & jelly)! Siinä se terveellisyys sitten meneekin, mutta vitsit on hyvää!! :D -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, toi kuulostaa juuri niin hassulta yhdistelmältä, että varmasti toimii! :D Onhan tuota tainnut teeveessä näkyä, mutta olin unohtanut. Kiitos muistutuksesta, tarviikin kokeilla! ;) Niin ja tervetuloa blogiin!

   Poista
 2. Voi ei, noi punaset lakut on just niit mun herkkuja mitä aina mussutan pussikaupalla ausseissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietinkin, et mahtaako ne olla sun tuttavuuksia. :) Noista tulee varmasti täällä köyhässä karkkimaassa mun suosikki!

   Poista
 3. Tuon kuvan innoittamana vetäsin äsken mun viimesen pussin noita lakuja, joita oon jemmannu 3 kk kaapissa :) varo vaan, noihin jää koukkuun! Ja ps. ne mustat versiot ei oo kauheen hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Ehkä silti kokeilen niitä mustiakin vielä - vaikka toki luotan sun arvosteluun. ;)

   Poista