maanantai 9. kesäkuuta 2014

Huomioita amerikkalaisesta elämästä, osa 1

Olen tehnyt täällä asuessani kaikenlaisia huomioita täkäläisestä elämästä ja kerännyt pientä listaa. Suurimpaan osaan näistä kiinnitin huomiota jo ensimmäisten viikkojen aikana (tai itse asiassa osaan jo lomareissujen aikana), mutten ole aiemmin ehtinyt postailla näitä tänne. Luvassa nyt ensimmäinen osa.

- Pikaruokarafloja on jokaisessa kulmassa. On Chipotlea, Taco Belliä, Denny'sia, In-N-Outia ja niin edelleen. Subwayta näkyy jotenkin todella paljon tai sitten jostain käsittämättömästä syystä vain kiinnitän siihen erityistä huomiota. Sen sijaan Mäkkäriä ei näy lainkaan niin paljon kuin voisi kuvitella. Tai sitten Mäkki vain hukkuu joukkoon.
Pikaruokaa on aina tarjolla. 
- Luonnollisesti kaikkialla on myös Starbucks. (Olen muuten tasan yhden kerran elämässäni käynyt Starbucksissa.)

- Myös Dental-mestoja eli hammas(lääkäri)asemia tuntuu olevan joka kulmalla. Liekö syy vai seuraus kalifornialaisten innolle valkaista hampaita?

- Ja kyllä, niitä valkaistuja hampaita oikeasti näkyy ja ihan "tavallisilla tallaajilla". Tämän huomasin jo vuosi sitten lomareissulla. Niin tarjoilijoilla, kassoilla kuin kellä tahansa muullakin on häikäisevä pepsodenthymy. Omat hampaat alkavat näyttää tässä rinnalla aika kamalilta... mutta luonnollisilta kuitenkin.
Auringonlasku kännykällä kuvattuna. Ja Amerikan lippu.
- Amerikan lippuja liehuu joka paikassa ja aina: talojen, kauppojen ja ostareiden pihassa, ja myös yhdessä kodittomien telttakyhäelmässä. Liputusta ei selvästikään mitenkään säännellä. Eikä lipun kokoakaan. Ilmeisesti mitä isompi, sen parempi. Jumalattomia lakanoita tuolla kyllä liehuukin.

- Yleensä Amerikan lipun vieressä liehuu toisessa tangossa Kalifornian osavaltion oma lippu.
Kalifornian osavaltion lippu. Tämä kuva ei ole minun ottamani! Kuva on California flagin Wikipedia-artikkelista.
- Mainokset netissä ovat lisääntyneet. Siis todella lisääntyneet räjähdysmäisesti. Kyllähän Facebookissa on ollut mainoksia jo pitkän aikaa, mutta nyt uutisvirrassani noin joka toinen asia on mainos. Ja pelottavasti kaikki nämä mainostettavat asiat liittyvät jotenkin siihen, mitä kulloinkin olen googlaillut... (Suomessa asuessa mainokset liittyivät hakuihini vain joskus.) Myös nettisivujen sivubannereissa mainostetaan ja kunnolla. Mies kertoi, että hänen kännykkäänsäkin on tullut jotain mainostekstareita. Spotifysta en ole varma; siellä mainokset ovat tainneet pysyä aikalailla samoissa mittakaavoissa kuin Suomessakin.


Tässä osa yksi. Olen kilometripostausten ystävä, mutta tällä kertaa kerron asiani näin vähän lyhyemmin. ;) Osa 2 luvassa lähitulevaisuudessa. Pysykää kuulolla!

3 kommenttia:

 1. Oletko saanut robottimainossoittoja kännykkään? Mulla ne on olleet jatkuva riesa. Nyt kun olen ollut pidempään Euroopassa ja Jenkkinumero on ollut kytkettynä pois päältä, niin nämä ovat vähentyneet, mutta siellä päin tuntuu, ettei kannata edes pitää kännykässä ääniä päällä, kun kuitenkin yli puolet soitoista on joko mainoksia tai velkojia, jotka yrittävät tavoitella numeron edellistä omistajaa.

  Eksyin muuten tänne sun blogiin ensimmäistä kertaa tänään, ja näitä juttuja on aika hauska lukea, kun moni huomio on sama, mitä itekin huomasin kaksi vuotta sitten. :) Esim juuri noi liput...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, en ole saanut! Ei kuulosta kivoilta. :( Tosin mulle on tullut kolme kertaa puhelu jostain kummasta numerosta (yksi kerta oli Floridasta), joihin en ole pystynyt vastaamaan. Ties mitä ne on olleet... Lisäksi tulee edellisen numeron omistajan laskumuistutus kerran kuussa.

   Kiva kun löysit ja tervetuloa! Ja kiitokset kommenteista. Missä päin Amerikkaa asuit?

   Poista
  2. Ai katsos, toisessa kommentissa kerroitkin osavaltion. :)

   Poista