sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Panoautomaatti

Yhdysvallat ei mielestäni huimaa päätä raha-asioiden hoidettavuuden moderniudessa. Shekkejä käytetään arjessa, niillä jopa maksetaan laskuja, verkkopankki on vitsi, rahaa ei voi siirtää kaverin tilille niin kuin Suomessa, ja olen jo muutaman kerran törmännyt pieniin liikkeisiin, joissa voi maksaa ainoastaan käteisellä. Mutta yhdessä asiassa tämä shekkien luvattu maa voittaa Suomen ihan kuusi-nolla: panoautomaateissa!

Suomessa talletusautomaatti on vielä kohtalaisen uusi juttu, vaikka niitä löytyykin nykyään monesta kaupungista. Elokuussa Suomessa uutisoitiin siitä, miten talletusautomaateille on löytynyt hyvä käyttäjäkunta. Joka nurkalta ei moisia TalletusOttoja kuitenkaan löydy. Täällä Kaliforniassa talletusmahdollisuus löytyy monelta, ellei jopa kaikilta, oman pankkini automaateilta. Ja varmaan sama pätee muidenkin pankkien automaatteihin.

Minulla meni jonkin aikaa ennen kuin tajusin täällä, että automaatilla voi tehdä myös talletuksen. Siellä on reikä, jonne voi työntää sekä käteistä että shekkejä. Kaikki, mikä liittyy shekkeihin, on edelleen mielestäni ainakin hiukan huvittavaa, ja panoautomaatti oli jo todella huvittava. Mutta oikeastaanhan talletusautomaatti on älyttömän kätevä keksintö! Miksiköhän Suomi tulee tässä asiassa auttamattomasti jälkijunassa...? :D
Panoautomaatti eli deposit atm.
En ole kyllä käyttänyt talletusautomaattia, enkä tiedä, miten se toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti