lauantai 29. marraskuuta 2014

Joulupuistossa San Josen downtownissa

Nyt kun Thanksgiving on juhlittu, elämässä voidaan siirtyä totaaliseen joulumoodiin. San Josen downtownissa avautui eilen Christmas in the Park, jonka avajaisissa kävimme miehen kanssa. Emme todellakaan ole joulupuiston kohderyhmää, mutta halusimme käydä katsomassa amerikkalaista joulutunnelmaa.
Puistossa oli krääsäkojuja (siis todellista krääsää, ei edes mitään sellaista joulumarkkinakamaa), snack-kojuja, eri tahojen koristelemia joulukuusia, kaikenlaisia koristeita ja esillepanoja, luistinrata ja tietenkin mahdollisuus tavata joulupukki. Niin ja huvipuistolaitteita. Jotain esityksiä ja tapahtumiakin siellä kai joulukuun aikana on.
Luistinrata. Tekisi vähän mieli käydä luistelemassa kalifornialaisessa säässä. Eipähän varpaat jäätyisi. 
Maailman surullisin maailmanpyörä. Oli oikeasti surkean pieni, mutta toisaalta tuo nyt onkin varmaan lapsille suunnattu. 
Me viihdyimme paikalla puoli tuntia, koska avajaistapahtuma oli lyhyt ja koska minimaalisen kokoisessa puistossa ei ollut meille yhtään mitään. Näimme, kun joulukuuseen sytytettiin valot ja kun joulupukki saapui paikalle hervottoman kokoisessa reessään. Tai oikeastaan emme nähneet pukkia, koska paikalla oli niin paljon väkeä ja koska lava, jolle pukki nousi, oli jostain syystä ihan matala.
Pukin iso reki parkissa ennen avajaisten alkamista. 
Puiston joulukuusi. Kyllä tämä aina sen Turun kauppatorin rautahäkkyrän voittaa. Ja ehkä jopa sen Tuomiokirkon pihan kuusen, koska tämä on oikeasti ihan kohtalaisen kaunis.   
Minulla ei ole mitään syvällistä sanottavaa Christmas in the Park -puistosta, mutta ajattelin jakaa kanssanne muutamia kuvia, koska en nyt jaksa kirjoittaa mitään muutakaan postausta. Tuo tapahtuma on San Josen downtownissa koko joulukuun, joten suosittelen Piilaaksossa asuvia lapsekkaita käymään tuolla. Tosin ehkä pikkukaupungeilla on omat joulupuistonsa...

Pieni piparkakkutalo.
Ympäriinsä kulkeva juna, jonka joulun kannalta olennainen funktio ei auennut minulle.
Nämä joulukuuset olivat ihan kivoja ja niitä oli paljon. Maahan oli levitetty jokin valkoinen muoviharso luomaan lumen tunnelmaa. 
Iloisen joulutunnelman keskellä ei ole unohdettu karua todellisuutta: Perheväkivalta vaikuttaa kaikkiin, eikä kukaan ansaitse hyväksikäyttöä. Apua on saatavilla - soita!
Eikä ole unohdettu myöskään kierrätyksen tärkeyttä. Amerikassa asuvilla ei ehkä ole kierrätysasiat kovinkaan hyvin hallussa, ja puistosta löytyikin lyhyt Environmental Alley, jossa oli jouluisia kierrätysohjeita mm. kuuseen ripustettuna.
Tässä tontut opastavat lajittelua ja kierrätystä. 


Kierrätys otettiin muutenkin vakavasti tässä puistossa, mikä on todella hyvä asia. Puiston snäkkikojujen kupit ovat ilmeisesti jotain todellista ekokamaa, koska niille oli oma kompostiroskis. 
Lämmin glögi olisi kelvannut meille, mutta sen sijaan tarjolla oli vain Fully loaded Hot Chocolate. Eli kaakao vaahtokarkeilla, kermavaahdolla, suklaakastikkeella, candy cane -tikulla ja kirsikalla. Ja sitten on vielä tuo lumiukkokoriste, joka ei ollut syötävä, mutta josta ei löytynyt merkintää siitä, ettei sitä saisi syödä. En ymmärrä, miten amerikkalaiset tajuavat, ettei tuota kuulu syödä, koska mekin hetki ihmeteltiin. :D Mies joi muuten tämän kaakaon, minä tyydyin kuumaan omenamehuun.

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia tommoset info-kuuset ja kierrätysopastus! Toivottavasti valistus menee perille. Muuten jenkkikuusten koristelutavasta voi olla kyllä monta mieltä. Kuten että miksi hankkia aito puu kun se kuitenkin kuorrutetaan kaiken maailman kimallehärpäleillä. Nehän voi yhtä hyvin ripustaa johonkin "koristetelineeseen"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä noi infokuuset oli tosi mielenkiintosia! Kaikenlaista...

   Muhun vetoaa jotkin amerikkalaisten kuuset. Suurin osa ei, mutta jotkin. :)

   Poista