torstai 28. elokuuta 2014

Lomatauolla

Terveiset Havaijin Big Islandilta! Saavuimme tänään Kailua-Konaan. Lento Alaska Airlinesilla eli paikallisella halpalentoyhtiöllä sujui loistavasti! Meininki ei tuntunut ollenkaan halpalentoyhtiöltä, koska esimerkiksi kaikki limsat ja vedet olivat ilmaisia. Vain ruoka maksoi. Ja viihdejärjestelmä, jos sellaisen olisi halunnut (tosin omia näyttöjä ei ollut, joten en tiedä, mikä järjestelmä sieltä olisi taiottu).

Lento San Josesta kesti 5 tuntia 5 minuuttia eli ei ihan lyhyt matka. Näin viimeksi mannertenvälisen reitin lentäneenä tämä tuntui kuitenkin aika lyhyeltä. :) Saavuimme Kailua-Konaan puoleltapäivin paikallista aikaa. Aikaero San Josehen on kolme tuntia taaksepäin.

Ensimmäinen ajatus Havaijista oli se, että ei hitto, täällä on näin lämmin, onkohan mulla vähän vääränlaisia vaatteita. :D Kumma juttu, kun kotona oli 27 astetta, mutta täällä sama 27 astetta on huomattavasti kuumempi. ;)
Näkymä hotellin parvekkeelta.
Toinen ajatus oli se, missä kaikki turistit ovat. Pahin turistikatu vaikutti tuossa päivällä olevan todella hiljainen. Huippulomasesonki on toki täällä jo ohi - onneksi! - mutta ensi maanantaina Amerikassa on Labour Day, joka on siis vapaapäivä, ja olen ymmärtänyt, että tämä pitkä viikonloppu on vielä kiireistä aikaa Havaijilla. Hotellien hinnoissakin tämä vapaapäivä näkyi.

Näin yhden vajaan päivän aikana ehti tapahtua kaikenlaista. Radiossa pyöri jonkin aikaa jokin varoitusnauha ja meillä kesti hetken ennen kuin tajusimme, että sieltä tulee infoa tulivuorenpurkauksesta! Tällä hetkellä ei ole mitään välitöntä vaaraa eikä evakuointitarvetta, mutta tilannetta tutkaillaan. Olen siinä käsityksessä, että nämä tulivuoret täällä nyt tekevät kaikennäköistä kaiken aikaa, ja toivon, ettei tämä ole mitään kauheasti tavallisesta poikkevaa. :) Infonauhassa valitettavasti ilmoitettiin myös, ettei laava ole näkyvillä miltään julkiselta paikalta ja ettei alueelle edes saa mennä mahdollisten sortumavaarojen vuoksi. Täällähän porukka ilmeisesti juoksee usein sinne, missä laavaa milloinkin näkyy. Siis ihan paikallisetkin.

Samalla, kun tuo info pyöri radiossa useiden minuuttien ajan, ajoimme jonkin onnettomuuden ohitse. Joku oli joko jäänyt auton alle tai ajanut mopolla ulos tieltä. Verta oli paljon. Ikävä näky. Oli ensimmäinen kerta, kun olen nähnyt loukkaantunen ihmisen. Onneksi apu oli jo tullut, joten pääsimme vain nopeasti ajamaan ohitse.

Heitimme tänään myös talviturkkimme - juuri ja juuri ennen kuin kesä loppui! Kotona tulee uitua kyllä uima-altaassa, mutta meriveteen ei Pohjois-Kaliforniassa oikein ole ollut hinkua, kun se on niin tajuttoman kylmää. Tai no, hinkua ehkä olisi ollut, mutta kun kaikki sanovat, ettei sinne voi mennä ilman märkäpukua, enkä ole sitten ehtinyt mennä itse tutkailemaan. Onneksi mereen pääsi nyt heti täällä! Ja vesi oli ihanan lämmintä!
Näkymä toiseen suuntaan.
Lomailemme täällä Havaijilla nyt kaksi viikkoa. Tulossa on siis pieni bloggailutauko. Kotiin palaamme syyskuun 12. päivä.

5 kommenttia:

 1. Vanhana alaskalaisena voin kertoa, että Alaska Airlines on halpalentoyhtiö vain nillle jotka ei asu Alaskassa... ;) hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, alaskalaisilla on siis ihan omat kriteerit. :D

   Poista
 2. Oikein hyvää lomaa teille! Lomakohde ainakin kuulostaa mielenkiintoiselta, uusia postauksia odotellessa siis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielenkiintoinen paikka tämä kyllä on. :)

   Poista
 3. Onpas ihanan kuuloinen lomailupaikka:) Laavasta ja purkauksista huolimatta!

  VastaaPoista