perjantai 8. elokuuta 2014

Licensed driver x 2. Ja vähän dowtownista.

Meidän perheeseen liittyi tänään myös toinen licensed driver, sillä mies kävi ajokokeessa ja läpi meni totta kai!

Miehellä oli aika aamulla yhdeksältä. Hän pääsi ajokoejonoon hiukan ennen omaa aikaansa. Odottelua kesti vain puolisen tuntia, mikä on vähän verrattuna siihen minun tuntiin ja kuulemaani kahteen tuntiin.

Mies sai saman virkailijan kuin minäkin eli englantia jännittävällä aksentilla puhuvan intialaisnaisen. Kerroinkin tästä virkailijasta postauksessa, jossa avauduin omasta ajokokeestani. Kuulemma tämä virkailija huokaili aikalailla miehenkin kokeen aikana eli kuuluu vissiin asiaan. Miehen ajokoereitti oli peruutukset mukaan lukien täsmälleen sama kuin minunkin. Kävimme eilen miehen toiveesta vielä ajamassa läpi minun reittini, joten hyvä tuuri kävi.

Heti ensimmäisen korttelin jälkeen virkailija käski miestäni ajamaan pehmeämmin eli ehkä valituksetkin kuuluvat tämän virkailijan tapaan. Tämä oli kuitenkin ainoa valitus matkan aikana - mitään pidempiä saarnoja mies ei saanut. Meidän kotitaloudessa tullaan kyllä varmasti vielä pitkään muistamaan se, että mies teki koko ajokokeen aikana kuitenkin kolme virhettä, kun minä taas tein vain yhden! Ja että miehen virheet jopa käytiin kokeen lopuksi lävitse, mutta minun yhtäni ei! Hahaha. :DD Olemme selvästi vetäneet aika hikkeinä nämä kokeet, koska yhdellä tutullamme oli yli 10 virhettä - ja virheitä tosiaan saisi olla sen 15 tuon ajon aikana. :D

Miehen puhelin alkoi soida kesken ajokokeen. Tai siis ei puhelin, koska se oli totta kai äänettömällä, mutta auto, koska puhelin oli kytketty autoon bluetoothilla. Hauskaa tästä tekee sen, että puhelu oli DMV:n muistutussoitto ajokoeajasta. Tuli ehkä muistutus hiukan liian myöhään...

DMV:n toiminta vaikuttaa kyllä hiukan arpapeliltä. Minä en saanut ajokokeeni jälkeen mukaani enää sitä alkuperäistä, teoriakokeen jälkeen saatua väliaikaista ajolupaperia (jossa oli valokuva), vaan ainoastaan uuden väliaikaisen ajoluvan. Minun uuden ajolupani nimi on Interim driver license. Mies sen sijaan sai mukaansa sekä alkuperäisen väliaikaisen ajoluvan että uuden paperin. Hänen uusi lupansa on Temporary driver license. Voimassaoloajat ovat taas aivan mitä sattuu. Minun omani on voimassa syyskuun loppuun, miehen lähes marraskuun loppuun. Ja ajokokeidemme välissä aikaa oli viikko. Johdonmukaisuus? Mitä se on? Minulle kyllä sanottiin, että oikea ajokortti tulee postissa 2-3 viikon aikana, mutta miehelle todettiin tänään, että jos korttia ei kuulu 3 kuukauden aikana, pitää tulla kyselemään perään.

Ehkei vielä pitäisi huokaista helpotuksesta ennen kuin ne kortit ovat oikeasti tulleet postista. Täytyy silti sanoa, että (jos nyt kaikki menee odotetusti ja kortit saapuvat) aika helppo prosessi tämä oli. Ja ajokortin hinta on vain sen $33! Ajokoulumaksuja ei ole, jos ajotunteja ei ota yksityisestä koulusta. Ajamaan pääsee siis Amerikassa helpolla.

Mutta joo, se ajokorttiasiasta. Kävin tänään hiukan hengailemassa San Josen downtownissa erään suomalaisen uuden tuttavani kanssa. Hän on asunut downtownissa vuoden ajan, joten osasi kertoa, mitä hoodeilta löytyy. Olen kuullut joiltain, ettei downtownissa olisi mitään. Nyt näin kulmilla olevia ravintoloita ja istuskelupaikkoja sekä teatterit. Seuraavan kerran, kun haluan illalla ulos syömään, suuntaan kyllä downtowniin tutkailemaan. Ehkä jossain vaiheessa osaan sitten muodostaa myös oman mielipiteen siitä, onko siellä tarpeeksi jotain vai ei. Mitä se jotain kenellekin nyt sitten ikinä tarkoittaa...
City National Civic -teatteri 4th of Julyna. Ja joku tyyppi turistina kuvaamassa samaa nähtävyyttä. Ja tuolla yläreunassa se helikopteri, joka valvoi väkimassaa 4th of Julyna ilmasta käsin.
Ja kulttuuritarjonta - voi että! Lyhyen matkan sisällä oli parikin eri teatteria, joista toisesta löytyy oopperaa ja balettia (rakastan balettia!). Ja Broadway-musikaalien kiertueet tulevat usein tänne! Pitäisi ehkä hiukan tutustua siihen, mitä tämä uusi kotikaupunkini tarjoaa... Ettei käy niin kuin kävi vähän aikaa sitten, kun sain kuulla Adam Lambertin esiintyvän San Josen SAP-centerissa suurin piirtein sinä päivänä, kun keikka oli.

Ei mitenkään, että Suomessa olisin käynyt keikoilla. Tai teatterissa usein. Mutta toisaalta Turussa ei ollut Broadway-musikaaleja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti