sunnuntai 3. elokuuta 2014

10 000 katselua täynnä ja synttäridinneri Santana Rowlla

Eilisen aikana blogissani on täyttynyt 10 000 katselukertaa! Jei! Uskollisimmat päivittäiset lukijani (kuten äitini :D) käyvät varmaan päivittäin useammankin kertaa, mutta silti vau. Kiitoksia!

Olen ollut viikonlopun lähes kokonaan pois kotoa ja kiireinen enkä ole ehtinyt kirjoitella mitään. Kävimme miehen kanssa tämän viikon tiistai-iltana syömässä ulkona synttäreideni kunniaksi, mistä tein postauksen viikon aikana. Ajokoetressin ja muiden kiireiden takia postauksen julkaiseminen kuitenkin jäi, joten laitanpa sen nyt tähän väliin.

Suunnistimme miehen kanssa syömään Santana Rowlle, joka on ravintola- ja ostoskatu San Josessa. Se on sellainen hieman hienompi ostos- ja ravintolakatu, niin sanotusti. Tosin tällä hetkellä se on ainoa ostoskatu, jonka tiedän San Josessa olevan - kaikki muut shoppailupaikat ovat isoja ostoskeskuksia, enkä pahemmin ole nähnyt downtownissa mitään vaatekauppoja. Korjatkaa toki, jos en tiedä jotain.

Santana Row löytyy keskeltä "ei mitään" eli suurten katujen varrelta, joiden ympäristössä on hirveästi kaikkea, mutta ei oikeasti mitään kiintoisaa (tyyliin autokauppoja ja jotain muuta mystistä). Rown alkupään vieressä toisella puolella tietä on kuitenkin iso ostoskeskus.
Santana Row. Tämä kuva on toukokuulta.
Santana Row on pieni ja lyhyt, mutta siellä vaikuttaisi olevan ihan kivoja ravintoloita. Olemme käyneet täällä usein ulkona syömässä, mutta lähinnä vain ostareilla tai sellaisissa pikaruokaravintolaa yhtä tai kahta astetta paremmissa mestoissa ja etnisissä ravintoloissa. Lisäksi olemme käyneet Piilaakson pikkukaupunkien downtowneissa, joissa on "kunnon ravintoloita". San Josessa emme ole tainneet käydä vielä kertaakaan tällaisessa "kunnon ravintolassa", ellen nyt ihan väärin muista.

Oli siis kiva päästä ihan kotikaupungin sisällä syömään vähän paremmin. Tosin täytyy sanoa, että ravintolassa vain ulkokuori oli vähän parempi; ruoka itsessään ei ollut mitään kummoista. Menimme syömään Straits-nimiseen paikkaan. Mies käytti tästä ravintolasta sen nähtyään sellaisia sanoja kuin "trendikäs" ja "vähän eurooppalainen". Minullekin tuli mieleen jokin sellainen paikka, joka voisi olla myös Turun keskustassa, tosin ehkä ilman ravintolassa soivaa kummallista diskomusiikkia. Meiltä molemmilta jäi vähän pimentoon se, olemmeko vain jo tottuneet täkäläisiin ostarirafloihin vai oliko kyseessä oikeasti trendikäs paikka. ;)

Tämä rafla tarjoili ehdottomasti pahimman drinkin, jonka koskaan olen maistanut! Tilasin mango margaritan ja sain oikeastaan lasillisen oranssiksi värjättyä viinaa. En pidä kovin voimakkaan alkoholin makuisista drinkeistä (vaikka toki sitä alkoholia pitää olla) ja tämä oli kyllä kaiken huippu! En oikeasti suostu uskomaan, että siinä juomassa oli mitään muuta kuin sitä viinaa. Tarjoilija muuten kysyi meiltä, olemmehan 21-vuotiaita. "You're 21, right?" Hän uskoi sanaamme eikä vaatinut henkkareita. Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että meiltä kysytään täällä henkkareita.
Valkosipulinuudelit ja maailman kamalin tapa nauttia viinaa.
Joku tietenkin saattaa olla sitä mieltä, että pelkkää viinaa oleva drinkki on paras drinkki ikinä... Mutta oikeasti, shotit shotteina ja drinkit drinkkeinä, kiitos.

Tämä oli ensimmäinen ilta, kun kävin Santana Rowlla. Aiemmat kertani ovat olleet lounasaikaan ja päivällä. En tiedä, käykö Rowlla vilinä viikonloppuiltaisin, mutta tämä kesäinen tiistai-ilta oli aika rauhallinen. Ravintoloissa oli ihmisiä, mutta muutoin oli aika hiljaista. Tosin ei Santana Rowlla kyllä muuta tekemistä kuin ravintolassa oleskelu olekaan, eivät ihmiset täällä kaduilla hengaile.

Halusin käydä tsekkaamassa yhden hotellin katolla olevan viinibaarin, joten menimme syömisen jälkeen sinne. Mestasta piti olla hienot näkymät vuorille. Ja olivathan ne vuoret siellä. Olisi kuitenkin pitänyt tajuta, että jos keskellä kaupunkia ja ostoskeskittymää on "hienot näkymät", se tarkoittaa varmaan, että hienot näkymät ovat, jos blokkaat silmäkulmastasi jäätävän kokoisen parkkitalon. Nimittäin parkkitalo oli kattoterassin vieressä. Terassilta näkyi myös suoraan vastakkaisessa talossa olevalle kuntosalille.
Näkymät kattoterassilta. Olen blokannut parkkitalon kuvan vasempaan reunaan pois näkyvistä. 
Tuo viinibaari oli aika outo mesta. Emme päässeet juomaan viiniä, koska paikka oli kiinni. Ulko-ovessa oli lappu, jossa luki, että paikka on auki, ja ovi oli auki. Mutta kun olimme istuneet pöytään, hetken päästä tarjoilija tuli sanomaan, ettei paikka ole auki ja vei listan mukanaan. Selvä. Kello oli puoli yhdeksän.

Päädyimme sitten irkkubaariin. Tai amerikkalaisten käsitykseen irkkubaarista. Tai baariin, jonka nimessä vain sattui olemaan termi Irish Pub. Siellä oli hiljaista, mutta sainpa toisenkin synttärijuoman. Täällä meiltä sitten kysyttiin henkkarit ihan nähtäväksi, ja mies sai kuulla olevansa todellinen babyface.

Näin muuten nyt niitä takseja - jopa kaksi! Täällä siis on takseja, joita ihmiset jopa käyttävät iltaelämässä. Vau! Oli se parkkihallikin kyllä ääriään myöten täynnä...

Santana Rowta pitkin kävellessä olisi voinut piipahtaa Teslan omaan liikkeeseen ja käydä ostamassa itselle auto. Yritin vihjaista miehelle, miten kiva synttärilahja Tesla olisi, mutta jäi saamatta. Eipä se mitään, koska oikeasti haluaisinkin sellaisen söpön pienen Minin enkä mitään hiton tesloja. :D
Santana Row tiistai-iltana.
Niin ja niistä Santana Rown kaupoista. Vaikka kyseessä on "vähän parempi ostoskatu", eivät kaupat mitään designerkauppoja ole. Louis Vuitton löytyy, mutta muutoin Rowlla näkyy esimerkiksi Anthropologie ja Splendid... ja myös Urban Outfitters ja jostain syystä H&M. Viereisestä kauppakeskuksesta löytyy pari designerkauppaakin: Miumiu ja Prada.

Kaiken kaikkiaan Santana Rowsta tulee vähän sellainen köyhän miehen Rodeo Drive -fiilis. Siis todella köyhän miehen. Oikeasti tällä kadunpätkällä ei ole kyllä mitään yhteistä Beverly Hilssissä olevan Rodeo Driven kanssa, mutta tällaisen huteran aasinsilta-assosiaation kuitenkin tein. Ehkä se on tuo vähän hienohkoa tavoitteleva ulkokuori ja katua reunustavat palmut, mikä aiheutti tämän assosiaation.

Oli ihan kiva piipahtaa Santana Rown illassa tsekkaamassa. Siellä on paljon ravintoloita, joissa pitää päästä käymään.

5 kommenttia:

 1. Mä olen pariin otteeseen käyttänyt taksia siellä mantereella: kerran piti päästä kaverin luota kotiin ja oltiin kunniallisia suomalaisia jotka ei kännissä aja (toimi yllättävän hyvin, taksi tuli noin tunnin päästä tilauksesta mikä nyt ei kaverin kotona hirveästi haittaa), ja pariin otteeseen on pitänyt päästä Boulderin keskustasta kotiin, kun bussit (!) ovat lakanneet kulkemasta. Jälkimmäinen on usein ollut tavalla tai toisella hankalaa. Kerran venattiin 45 minuuttia -15 asteen pakkasessa, kun baarit olivat juuri menneet kiinni, ja tuli aika Suomi-déjavut, että näköjään taksijonossa seisoskelua varpaat jäätyen on muuallakin. Arki-iltana taas tunnin odottelun jälkeen ei yksikään taksikeskus suostunut lähettämään taksia (koska niitä "ei ole") ja tolpat olivat tyhjiä, joten käveltiin reilu kolme mailia kotiin.

  Että joo, on niitä takseja, ehkä, mutta ei ehkä maailman luotettavin palvelu... Siellä teillä päin varmaan on parempi tilanne, kun Uberit ja Lyftit toimivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla lainkaan vielä perehdytty Uberin tai Lyftin toimintaan täällä. San Franciscossa niitä näkyy ihan koko ajan, mutta täällä ei niinkään. Kuulemma todella kätevät palvelut - tosin on niitä kauhujuttujakin tietenkin kuullut (vakuutukset ei kunnossa, stalkkaavat kuskit yms.), mutta onhan niitä tappajataksikuskejakin... ;)

   Poista
  2. Jaahas, just itse asiassa kuulin, ettei Uberin autot ole edes tunnistettavissa, joten eihän niitä huomaa liikenteessä. :)

   Poista
 2. Onneksi olkoon:) mullakin oli synttärit viime viikolla ;) samoihin aikoihin siis juhlitaan. Ensi viikonloppuna on miehen ja yhden täkäläisen kaverin synttärit eli juhlinta sen kun jatkuu :)
  Ja oon ehdottomasti samaa mieltä: drinkit drinkkeinä ja shotit shotteina! Sain itse myös suht tujun synttäri-drinkin joka oli just siinä rajoilla että voiko juua irvistämättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea siis sinnekin näin hiukan myöhässä! :)

   Mua hiukan irvistyttikin tuo oma drinkkini, mutta urheasti join kokonaan...

   Poista