perjantai 1. toukokuuta 2015

Tankkaaminen: check

Aina välillä on ensimmäisten aika. Tänään tankkasin elämäni ensimmäistä kertaa auton ihan yksin. Älkää naurako. :D Mies on aina ennen ollut vieressäni henkisenä tukena. Tosin en kyllä ole silläkään tavalla tankannut kuin muutaman kerran. Mielessäni on ollut kaikenlaisia kauhukuvia siitä, miten homma muka voi mennä pieleen (vaikka kyseessä on täysin yksinkertainen toimitus), joten en ole uskaltanut ja halunnut tankata yksikseni, jos ei ole pakko. Eikä ole ollut pakko. Vaikka olen päässyt täällä yli autoilupelostani ja ajellut paljon, tankkauksen ei ole tarvinnut kuulua autoiluuni, sillä mies on aina hoitanut sen puolen. Huono juttu siis.

Tänään sitten oli pakko. Mies on työmatkalla ja hän kyllä tankkasi tankin täyteen ennen lähtöään, mutta minä olen tässä viikon aikana vähän ajellut edestakaisin, mm. käynyt attack-tunnilla toisella puolella kaupunkia - ja itse asiassa toisessa kaupungissakin, joskin tämä toinen kaupunki on lähempänä kotia kuin toinen puoli San Josen kaupunkia. Ja kun huomenna minun pitää päästä jälleen toiseen kaupunkiin attackiin ja kun tankki oli aika tyhjä, ei auttanut muuta kuin kohdata tämä yksi autoiluun liittyvä jäljellä oleva kammo.

Ja minä ylitin itseni heti kertaheitolla - minä tankkasin nimittäin Costcossa! Se on viimeinen paikka, jossa haluaisin tankata, mutta otin saman lähestysmistavan kuin vuosi sitten auton ajamisenkin kanssa: kun pelotti, menin heti sinne, mikä pelotti eniten, eli isolle motarille. Menin siis nytkin sinne, mikä vaikutti mielessäni pahimmalta: Costco Gasolinen kaaokseen.
Costco Gasolinen jonossa perjantaina aamulla klo 10. Mikseivät nämä ihmiset ole jo töissä?
Costcon bensa on halpaa, joten siellä ovat aina kaikki (Costcoon kuuluvat siis, muut eivät sinne pääse). Costco Gasoline on mielestäni kaaos monien pitkien autojonojen takia. Eniten minua siinä paikassa jännittää kuitenkin se, että osaan tankkauspisteistä täytyy suikkelehtia ja peruuttaa. Olen liian monta kertaa nähnyt, kun siellä on joku (yleensä aasialainen, anteeksi yleistys) sekoilemassa poikittain autonsa kanssa... Kauhuskenaarioissani olen itse siellä samalla tavalla sekaisin. Peruuttaminen ahtaissa paikoissa ei todellakaan kuulu lempipuuhiini.
Noihin taaimmaisiin tankkauspisteisiin pitäisi ajaa tuosta välistä, jos paikka vapautuu ennen kuin edessä olevassa pisteessä oleva on valmis, ja sitten peruuttaa paikalle. Lähes joka kerta paikalla on joku, joka ei ihan hallitse sitä, miten kannattaa peruuttaa. Tai joku, joka blokkaa autollaan koko kulkuväylän.
No minä en joutunut tänään peruuttelemaan. Ja minä sentään osaan avata bensaluukun, nimittäin on sitäkin nähty, ettei ihmisparka ole osannut avata autonsa bensaluukkua tuolla Costcon tankilla ja on siinä sitten minuuttitolkulla ihmetellyt asiaa. En siis ole ainoa, jolla on täällä vähän haasteita autojen suhteen... Mutta homma meni tänään helposti, ja minulla on nyt siis vielä kokematta tämä peruutuskammon ylitsepääseminen Costcon bensajonossa. Askel kerrallaan.

Täydellä tankilla oli hyvä lähteä hoitamaan asioita. Tuli todistettua se, että joidenkin kauppojen palautuspolitiikka tässä maassa on loistava. Ostin sunnuntaina lenkkarit attackiin ja olen testaillut niitä tällä viikolla tunneilla. Tulin siihen tulokseen, etteivät ne tue tarpeeksi, joten halusin palauttaa ne, jotta voin hankkia toisen mallin. Ostin kengät pienestä urheilukauppaketjusta, joka toimii täällä Bay Arealla. Heidän politiikkansa on se, että kaikkea saa kokeilla ja sitten palauttaa, jos ei toimikaan. Eli jo käytössä olleet kengät sai siis palauttaa ilman ongelmia. Pohjat olivat vähän likaiset ja merkki sisältä hiukan jo kulunut ja kaikki laput tietty poistettu, mutta silti palautus onnistui ilman sen kummempia selityksiä. Rahojen kortille palautuksen jälkeen myyjä kysyi toiselta myyjältä "What do you think?" ja he alkoivat tutkailla kenkien pohjia. Minä tietenkin jäin odottamaan, kun luulin, että jos he sittenkään eivät hyväksy kenkiä enää takaisin, mutta sitten myyjä totesi minulle, että voin mennä. Toimii siis! Toki kaupoilla on omat politiikkansa. Uuden kenkäparin ostin toisesta kaupasta, joka ei hyväksy käytössä olleita tavaroita enää takaisin.

Tänään pidin täysin vapaapäivän liikunnasta. Tosin yli puoleen päivään saakka juoksin asioilla ympäri kauppakeskusta, mikä kävi lähes urheilusta. Iltapäivällä vietin pari tuntia altaalla, jossa oli aikamoinen väenpaljous, sillä täällä oli jälleen 30 asteen kuuma päivä. Allasjuoman hain lähi-Starbucksista. Siis nyt on niin maailmankirjat sekaisin, en tiedä mikä minua vaivaa! Olen tasan yhden kerran aikaisemmin käynyt tuossa naapurissa Starbucksissa. Kaiken lisäksi aikaisemmin päivällä asioita hoitaessakin tuli niin nälkä, että piti hakea lounaaksi smoothie JambaJuicesta. Hei apua. :D
Poolieväät.
Illalla sain todella pohjoismaista ruokaa kaverien luona: savustettua taimenta, perunasalaattia ja saaristolaisleipää mätikatkarapukananmunapäällysteellä (hitsit, mikä tuon mömmön nimi on?). Jälkkäriksi oli juuri paistettuja munkkeja. Nam. Katsoimme Suomi-USA -jääkiekkopelin vähän viiveellä. En ole jäkiksen ystävä, mutta onneksi sain munkkeja.

Päivän kruunasi se, kun pudotin iPhoneni kaverin koiran vesikuppiin.

8 kommenttia:

 1. Hyva, etta paasit tuosta 'ekasta' ohi ! Itsella otti kauemmin tarkastaa rengaspaineet, mutta sekin oli pakko oppia. Jos on reissussa toisessa osavaltiossa, ei mies paljon pysty auttamaan, jos rengasvalo syttyy !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietinkin, et kaikenlaista tässä pitäs vielä osata tekemään. Rengaspaineet, konepellin alle katsominen ja sieltä jonkun jutun tajuaminen, ehkä jopa renkaan vaihtaminen... ;)

   Poista
 2. Minulla ei ole eikä ole ollut tankkaamiskammoa, mutta en edelleenkään pidä siitä, kun se on muka niin suuri vaiva :). Vähän niinkuin pyykin viikkaaminen ja astianpesukoneen tyhjennyskin... Costcon bensa-asema kuulostaa kyllä siltä, että pysyn sieltä vastakin poissa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Costcossa tankkaaminen on kyllä aika kokemus, ihan oma maailmansa. Ja se on ehkä jopa iso vaiva, koska siellä yleensä menee hetki siinä jonottaessa. :)

   Poista
 3. Mulla on traumat tankkauksesta ajalta, jolloin olin 18-vuotias juuri ajokortin saanut ja liikenteessä äitini autolla, kun oli mentävä tankkaamaan. Olin ollut kyllä tankkauksessa mukana, joten tiesin miten homma toimii. Mutta en ottanut huomioon sitä, että siihen tankille pitää ajaa sille puolelle, millä bensaluukku sijaitsee autossa. Ja tietenkin sitten ajoin väärin päin, ehdin jo maksaa ja olin letku kädessä kun tajusin, että ei muuten yletä tankkiin. Ja arvaa vaan naureskeliko bensa-aseman miehet mulle, blondi tankkaamassa jne... Siitä jäi trauma :D. Joten sen jälkeen oon aika tarkkaan katsonut että ajan oikeinpäin tankille ja että letku ylettää. Itse tankkauksessa ei ole täällä ollut ongelmia, paitsi kerran kun letkusta ei tullut yhtään mitään vaikka painoin nappia ja sitä suutinta. Paniikissa puhelu miehelle, ja selvisi, että nappia pitää vaan rämpyttää niin kauan että alkaa tapahtua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täällä ne pitkät letkut monesti yltää molemmille puolille autoa! Ainakin tuolla Costcossa on ne pitkät letkut, ja muuallakin oon joskus nähnyt. Ehkä suunniteltu juurikin niille, jotka ei aina hiffaa, missä se luukku on...? Tai sitten vain laiskoille jenkeille, ettei tarvi ajatella, kunhan ajat pisteelle. ;)

   Yksi mun tankkaukseen liittyvistä kauhuskenaarioista on juuri se, ettei sieltä letkusta tule mitään ja sitten en tiedä, mitä teen. :D

   Poista
  2. Joo! Toi on muuten jännä, että täällä ne letkut ylettää auton toiselle puolelle! Suomessa ei ainakaan silloin 2000-luvun alkupuolella ylettänyt, en tiedä onko tilanne muuttunut, kun en paljon autoa Suomessa oo viime aikoina ajellut :) Ja muuten tohon Leenan ylempään kommenttiin pakko vielä sanoa, että en kyllä rengaspaineista tietäis mitään, mutta meidän auto osaa senkin itse kertoa jos rengaspaineet on liian alhaalla... kätsää. Tosin sit varmaan pitäis osata tehdä jotain sille tilanteelle, jos niin käy :D

   Poista
  3. Meidänkin auto ilmottaa rengaspaineet. Siinä oli tosin alussa joku vika ja se varotti alhaisesta paineesta koko ajan. Nyt on onneksi korjattu. Mä osasin vähän potkia sitä rengasta ja todeta, ettei siinä mitään vikaa ole. :D

   Poista