torstai 7. toukokuuta 2015

San Jose korkeuksista

Täällä satoi tänään vettä. Keskellä päivää. Ja vielä kaiken lisäksi pitkänkin aikaa. Sellaista enemmän tihkua, ei mitään kunnon kaatosadetta, mutta kuitenkin. Ennenkuulumatonta, nyt on jo toukokuu. :D Juuri aamulla äitini kyseli, onko tosiaan niin, että Kaliforniaan on julistettu hätätila kuivuuden takia. Jonkinlainen hätätila täällä on ollut jo parisen vuotta, ei se ole mikään uusi juttu, mutta taisi se olla, että kuvernööri julisti tuossa vähän aikaa sitten vielä tiukempia säännöksiä veteen liittyen. Luonnollisestikaan tämä yksi talvi ei ole auttanut kuivuustilannetta ollenkaan. Jotenkin minusta tuntuu omistuiselta, että täällä kirjoitellaan siitä, kun talvi ei auttanut, koska ei kai kukaan tosissaan kuvitellut, että muutama sadekerta pelastaisi vuosia jatkuneen kuivuuden...? Kun ei täällä tosiaan paljoa talven aikana satanut.
Todistusaineistoa. Olen tosiaan nykyään niin sekaisin, että vesisadetta pitää aina valokuvata. (Autoni ei liikkunut, vaan seisoi jonossa eli en edelleenkään kuvaa ihan samaan aikaan, kun yritän ajaa.)
Osa ihmisistä vaikutti olevan taas ihan tietämättömiä siitä, että a) sateella kuuluu ja kannattaa käyttää pyyhkimiä ja että b) auton valot tulee lain mukaan kytkeä päälle, jos sataa vettä ja kun kerta täytyy käyttää niitä pyyhkimiäkin. Melkein joka toinen auto oli ilman valoja, ja vaikkei se näkyvyys mikään erityisen huono ollut, niin aika typerää silti.

Kävin tänään kavereiden kanssa lounaalla. Olimme yksityisklubilla, jonne pääsevät vain jäsenet; yksi kavereistani on jäsen. Paikka oli downtownissa erään rakennuksen 17. kerroksessa. Mitään kovin korkeita taloja ei San Josesta löydy. Olen joskus ihmetellyt, miksei Piilaaksossa rakenneta korkeita taloja. Esimerkiksi kun parkkipaikat ovat niin kamalan alimitoitettuja, niin on se nyt kumma, ettei tänne rakenneta korkeita parkkitaloja. Mutta enpä ollut koskaan tullut ajatelleeksi sitä, mistä kaverini tänään huomautti, eli sitä, että San Josen lentokenttä on aivan keskustan vieressä, keskellä Piilaaksoa. Korkeita taloja ei siis oikein voida rakentaa. Muitakin syitä saattaa toki olla.
Ei näy pilvenpiirtäjiä tässä jenkkikaupungissa. 
Yksityisklubin ravintolasta oli kivat näkymät. Siellä oli ihan terassi, mutta valitettavasti kun oli kerta satanut, terassille ei ollut asiaa. Kävimme kuitenkin katselemassa maisemat. Terassi löytyi molemmilta puolilta rakennusta. San Josessa ei pahemmin taida olla kaikille avoimia korkeita rakennuksia, joista maisemia pääsisi ihastelemaan. Oli siis aika ainutlaatuinen paikka.
Terassi.
Kirkon katto ja jokin hieno kultainen rakennus.
Iso katu.
Vaikka mitäpä katselemista tässä maaseudussa on... Joka kerta minä jaksan ihmetellä tätä San Josen ja Piilaakson näkymää. Ihme maaseutua todellakin. Ihan lähiö. Ei ikinä uskoisi San Joseta miljoonan asukkaan kaupungiksi. Tai USA:n 10. suurimmaksi kaupungiksi. Tai Piilaksoa miljoonien asukkaiden laaksoksi. Olen ehkä saattanut ennenkin mainita tästä. Kerran tai pari. ;)
San Jose ja Piilaakso aka lähiö. 
Täällä ei todellakaan ole mitään. Paitsi jännän mallinen sininen rakennus, joka on (elokuva)teatteri.
En tiedä, mikä tuo tornirakennus on, mutta näyttää kivalta. 
Törmäsin tänään muuten mielenkiintoiseen ilmiöön H&M:n liikkeessä. Kävimme siellä eilen kaverin kanssa sovittelemassa bikineitä. Ei ollut mitään ongelmaa, ihan sai sovitella ylä- ja alaosia normaalisti. Mutta tänään kävin siellä uudelleen, ja nyt työntekijä sovituskopeilla ilmoitti, ettei bikinien alaosia saa kokeilla eikä viedä sovituskoppiin. Siis mitä?! Ilmoitin, että eilen kyllä sai, mutta työntekijä väitti, ettei olisi kyllä saanut. Aloin siinä sitten ihmetellä, että on ihan hullua toimintaa, kyllähän jokainen nyt ne alushousut pitää jalassa ja sitä paitsi niissä alaosissa on aina ne muoviteippisuojat, ja että miten muka voi ostaa sopivan koon, jos ei saa kokeilla. "You need to know what your size is", työntekijä totesi. Sitten paikalle haettiin totta kai manager, koska perustyöntekijä ei taaskaan saa tehdä täällä mitään, ei näköjään edes kuunnella asiakkaan valitusta. Manager sitten ilmoitti, että alaosia saa kokeilla, jos niissä on se muovisuoja. No tietenkään Hennesin kamoissa ei puolissakaan ole mitään suojia enää jäljellä. Arvatkaa vain kävinkö vaaterekkien seassa siirtelemässä niitä suojia niihin alaosiin ja sitten kiikuttamassa niitä sovituskoppiin uudelleen.

Muta voi elämä mitä toimintaa! Välillä täällä tuntuu porukka olevan aivan järkyttävän pöpökammoista, kun niitä käsidesiäkin roikutellaan jossain käsilaukun kulmassa. Ja silti täällä sitten myydään kaikenmaailman Febreze-suihkeita, joita suihkutellaan tekstiileihin ja mattoihin ja jotka mukamas korvaavat imuroinnin ja siivouksen...
Oranssi rakennus on The Tech Museum of Innovation. Ei ole siellä tullut koskaan käytyä.
San Josen taidemuseo ja sen vieressä oleva Circle of Palms Plaza. Taidemuseokin on näkemättä. Ei mitenkään, että olisin entisen kotikaupunkini museoissakaan koskaan käynyt...
iPhoneni muuten selvisi uintireissusta koiran vesikuppiin. Jos jonkun puhelin joskus kastuu, suosittelen todella sitä, että puhelin laitetaan heti kiinni ja ilmatiiviiseen pussiin riisin ja kaurahiutaleiden kanssa. Minun puhelimeni lojui pussissa vuorokauden ja toimii nyt ihan hyvin. Tai no, värinäominaisuus ei oikein toimi koko aikaa, mutta se nyt on pieni murhe.

4 kommenttia:

 1. Mä just kuvasin pihalla sateenkaaren ja etanan, näitä sateen merkkejä kans :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se täällä niin kummallinen luonnonilmiö se vesisade. ;)

   Poista
 2. Jopa Oulun Tietomaa on parempi ku toi Tech Museum :D Ei siis kannata omia roposiaan sinne kantaa. Onneksi sain opiskelijakortilla hyvän alennuksen :D Sisko asuu Los Gatosissa niin on tullut tuolla päin pyörittyä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jostain syystä tuo tieto ei yllätä mua yhtään. :D

   Poista