Sitten on vielä se, että samaisen kosmetologin painostuksesta olen alkanut pitää pientä taukoa karkin syömisestä. Ottaen huomioon, että olen viimeisen noin 9 vuoden aikana syönyt karkkia tai muita herkkuja suunnilleen 5 päivänä viikossa (kuulostaa aivan hirveältä, kuolen varmaan alle 50-vuotiaana johonkin tukkeutuneeseen verisuoneen), tauko mässyttelystä ei ole minulle mikään ihan helppo juttu.
Mutta sitten törmäsin blogimaailmassa raakakakkuihin. Nehän ovat ihan hirveän iso trendijuttu. Normaalisti en kiinnostuisi trenditerveysruokajutuista, koska olen liian laiska sellaiseen ja koska itsekurini ruoan suhteen on lähes nollatasolla, mutta satuin jokin aika sitten maistamaan yhdessä vegaaniravintolassa elämäni ensimmäistä kertaa raakakakkua ja se oli ihan superhyvää. Ja koska olen vähän sitä mieltä, että elämä on liian lyhyt siihen, ettei söisi mitään herkkuja, olin enemmän kuin valmis saamaan ruokalistalleni jotain nannaa, joka ei olisi aivan kamalan epäterveellistä ja haitallista iholle. Olen varma, ettei kosmetologini hyväksyisi yltiöpäistä pähkinöiden ja taateleiden syöntiä (itse asiassa hän jo vähän tuomitsi sen, kun kerroin korvanneeni karkin syömällä päivittäin kasapäin hedelmiä ja juurikin niitä taateleita - liian sokeripitoisia runsain määrin nautittuna), mutta yllättävässä kokkausenergiassani minun oli pakko päästä kokeilemaan raakakakun tekemistä itse.
Niinpä eilen illalla piti sitten päästä kauppaan ostamaan aineksia. Koska raakakakku tuntuu mielestäni jonkinmoiselta hifistelyltä, mistäs muualta siihen hakisi ainekset kuin itupiipertäjien hifistelyparatiisista eli Whole Foodsista. Kuten ruokakauppoja koskevassa ensimmäisessä postauksessani kerroin, me emme oikeastaan koskaan käy Whole Foodsissa, ellei sinne ole jotain oleellista asiaa. Eilen kuitenkin suuntasimme ketjun kauppaan. San Josen keskustan liepeille on juuri vähän aikaa sitten avattu uusi Whole Foods, jonne meidän on kohtalaisen helppo päästä: ajomatka vie vain vartin (tosin eilen illalla piti ensin odottaa yli tunti, että iltaruuhka hälveni siten, että matkaan todella meni vain se vartti eikä puolta tuntia - elämä täällä on joskus vähän hankalaa).
Whole Foods ei ole köyhille. Ilmeisesti raakakakkukaan ei ole köyhille. Meiltä löytyi valmiiksi oikeanlainen kookosöljy, mutta ostin saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä, taateleita, cacao-jauhetta (pussissa iskulause Mayan superfood, mikä vähän työnsi minua pois luotaan superfoodien liiallisen trendikkyyshohdon takia), agavenektaria ja vaniljauutetta sekä kaksi sitruunaa. Hintaa näille tuli yli $50 eli yli 40 euroa. "On kyllä paree tulla tosi hyvä kakku näillä hinnoilla", mies totesi, kun kävelimme kaupasta ulos. Hetkeä ennen hän oli ihmetellyt, eikö kakkuun todellakaan tule muita aineita. Meidän piti käydä samalla reissulla ostamassa myös kakkuvuoka, koska eihän meillä sellaista ollut.
Reseptinä käytin tätä, joskin liotin cashewpähkinöitä yön yli (sitä ei tuossa reseptissä mainita, mutta monissa muissa niin käsketään tekemään), laitoin kakun pohjaan cacao-jauhetta ja korvasin täytteen vaahterasiirapin agavenektarilla. Enkä pitänyt kakkua jähmettymässä 12 tuntia, vaan vain viitisen tuntia.
Kakkupohja, joka koostuu vain ja ainoastaan saksanpähkinöistä ja taateleista. Tämä oli pari tuntia jääkaapissa ennen täytteen päälle lätkäisemistä. |
Edit 1.3.2015: Vitamix toimii jälleen kuin unelma. Olimme sen kanssa ehkä siis molemmat jossain shokkitilassa kakunvalmistuksen aikana.
Valmis kakku täytteen kera. Pidin kakun jähmettymässä pakkasessa noin 4 tunnin ajan. |
Aah, mikä iltapala. |
Täällä satoi muuten tänään kaatamalla vettä jonkin aikaa. Eikä siinä vielä kaikki. Täällä satoi tänään myös rakeita niin, että maahan näytti tulevan lumipeite. Ei meidän kohdalla, mutta jossain päin San Joseta kuitenkin. Ei tullut kesä siis vielä, vaikka mittarissa onkin usein 20 astetta ja ylitse.
Ei uskoisi Piilaaksoksi ihan heti. Kuva täältä. |
Mä oon halunnu koittaa raakakakun tekemistä jo pitkään, mutta kun oon laiska ja huono kokki, niin en oo saanu aikaseksi :D Kaikkia superfoodeja oonkin sit hommaillu oikein urakalla. On myös ollu ajatuksissa kokeilla hetken pelkkää raw foodilla elelyä, kun tuntuu, että on taas suuhun eksyny ties mitä moskaa viime aikoina...
VastaaPoistaToi kakku oli kyllä yllättävän helppo tehdä, myös laiskan ja huonon kokin (jollainen minäkin olen). Mä oon superfoodeista ostanut vain chia-siemeniä ja goji-marjoja, jotka sopii smoothieihin (enkä edes tiennyt chiojen olevan superfoodia).
Poista