keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Piti sitten tulla Kaliforniaan saakka...

- ... käymään Ikeassa ostoksilla. Ennen muuttoa tänne olin yhden kerran aikaisemmin elämässäni astunut Ikeaan ja sekin oli Ruotsin puolella. Yhtäkään tavaraa Ikeasta en koskaan ollut omistanut. Tällä hetkellä enemmistö kotini tavaroista ja huonekaluista on Ikeasta.

- ... käyttämään Lumenen silmämeikinpoistoainetta. En ollut kunnolla käyttänyt Lumenea Suomessa asuessani sen jälkeen, kun olin parikymppinen. Nyt en voisi kuvitella ostavani mitään muuta silmämeikinpoistoainetta. Muita Lumenen tuotteita en kyllä käytä.
Lumenen valikoimaa CVS Pharmacyssa.
- ... käyttämään ruotsalaisia kauneudenhoitotuotteita. Kosmetogini suosituksesta olen alkanut käyttää muutamaa tuotetta, joiden juuret ovat Ruotsissa. Ja suosituksena minulle olisi myös pari saksalaista tuotetta. Ehkä amerikkalaiset eivät vain osaa näitä ihonhoitojuttuja.

- ... syömään näkkäriä. Tätä herkkua en ollut syönyt sitten kouluruokailujen. Nyt näkkärit ovat paras iltapala ikinä.
Safewayn näkkärivalikoima. 
Myös World Marketista löytyy näkkäriä. Ja jotain Finn Crispia, joka on varmaan hapankorpun kaltaista (emme ole kokeilleet). 
- ... tekemään perinteistä suomalaista kotiruokaa. Yksi arkiruokamme on nykyään lohikeitto. Emme koskaan olleet tehneet sellaista Suomessa.
Piti tulla Piilaaksoon saakka syömään tällaisia aterioita. Ruisleipä ei sentään ole itse leivottu, vaan ihan Ruispaloja pakkasesta. Tämä kuva on ensimmäisestä koskaan itse tehdystä lohikeitosta. 
- ... syömään puikoilla. Suomessa etnisissä ravintoloissa tuli harvoin syötyä puikoilla, koska yleensä ensisijaisesti siellä oli katettu tai pöytään tuotiin haarukat ja veitset. Täällä etnisissä mestoissa harvoin on muita välineitä kuin puikkoja tarjolla. Ja hyvä niin!

Listaan voisi vielä humoristisesti lisätä tämän:

- ... ystävystymään suomenruotsalaisten kanssa. Vaikka olen varttunut ja asunut melkein 14 vuotta Vaasassa ja sen jälkeen asunut yli 10 vuotta Turussa, en koskaan ole tuntenut yhtäkään suomenruotsalaista ennen tänne muuttoa. Miehen työkavereista täällä puolet on suomenruotsalaisia, joten kuulen täällä asuessani enemmän ruotsia kuin Suomessa asuessani, jolloin en kuullut sitä melkein koskaan (en edes siellä Vaasassa). Itse en ruotsia puhu, vaikka nyt olisi mahdollisuus treenata sitäkin, haha.

3 kommenttia:

  1. Haastoin sinut osallistumaan ReilutBlogit-kampanjaan hyvän asian puolesta! http://californiarocksandrolls.blogspot.com/2015/02/reilutblogit-kampanja.html

    VastaaPoista