perjantai 7. elokuuta 2015

Liebster Award: Uusien ja kiinnostavien blogien kirjoittajien haastattelu

Sain Mamuna maailmalla -blogin Minnalta Liebster Awardin. Kiitos Minna!
Tämän haasteen tai kiertokirjeen tavoitteena on löytää uusia blogeja ja tutustua näiden blogien kirjoittajiin pienen haastattelun avulla. Liebster Award kulkee bloggaajalta toiselle bloggaajalle, ja toivottavasti sekä bloggaajat että lukijat löytävät sen avulla uusia mielenkiintoisia blogeja lukulistalleen.

Haasteen saajan tulee vastata hänelle esitettyihin 11 kysymykseen ja sitten antaa palkinto eteenpäin valitsemilleen bloggareille ja esittää heille uudet 11 kysymystä. Blogien pitäisi olla sellaisia, joissa on alle 200 seuraajaa, koska tarkoitus on esitellä uusia ja tuoreita blogeja. (Ks. tarkemmat säännöt postauksen lopusta).

Minna esitti minulle seuraavat 11 kysymystä:

1) Mikä on parasta bloggaamisessa?

Ehkäpä se, että saa vertaistukea muilta ulkosuomalaisilta ja etenkin muilta Amerikassa asuvilta ulkosuomalaisilta. On niin helpottavaa kuulla kommenteissa, jos joku muukin on ihmetellyt samoja asioita tai kärsinyt samoista ongelmista!

2) Mitä harrastat?

No tätä bloggailua. Aikaisemmin harrastin myös ryhmäliikuntaa, mutta ehkä en enää ihan voi kutsua sitä harrastukseksi, kun nykyään ohjaan sitä työkseni. Harrastan tietyllä tavalla myös valittamista. Valittelen monesti erinäisistä asioita, joista ei oikeastaan tarvitsisi sanoa mitään. Se on sellaista turhanpäiväistä valittamista, minkä takia siis kutsun sitä harrastukseksi (joku voisi kutsua sitä myös huonoksi tavaksi :D).

3) Mitä haluaisit harrastaa, mutta et jostakin syystä voi?

Haluaisin harrastaa crossfittiä. Olen halunnut jo pitkään. Olin vähällä lähteä tutustumaan lajiin alkuvuodesta, mutta sitten minulle heitettiin tämä idea ryhmäliikunnanohjaajaksi alkamisesta ja elämäni sai uuden suunnan. Tällä hetkellä minulla ei ole aikaa eikä energiaa alkaa harrastaa mitään uutta urheilulajia, eikä etenkään sellaista, jota pitäisi treenata tosissaan ja monta kertaa viikossa.

4) Jos saisit 1000 euroa, mitä tekisit sillä ja miksi?

Ensin hehkuttaisin miehelleni sitä, että olen saanut omaa rahaa! Tällä hetkellä ei ole mitään sellaisia isoja ostoksia, joita pitäisi saada ostettua, joten todennäköisesti kuluttaisin rahat urheiluvaatteisiin ja -kenkiin, sillä niiden käyttö on lisääntynyt viime aikoina valtaisasti ja niitä todella tarvitsen päivittäin ja jopa useita kertoja päivässä.

5) Jos toimisit minulle turistioppaana kotikaupungissasi, niin minkä paikan näyttäisit ehdottomasti ja miksi?

Jonkun kivan ulkoilupaikan kukkuloilla, mistä aukeaa hienot näkymät Piilaaksoon. Sieltä saisi hyvän käsityksen siitä, millaiselta Piilaakso näyttää (se näyttää aika maaseudulta).

6) Elämänohjeesi itsellesi?

Yritä stressata vähemmän ja koita keskittyä enemmän itseesi, äläkä siihen, mitä muut mahdollisesti ajattelevat.

7) Kaupunkiloma vai patikkaretki?

Kaupunkiloma. Tykkään haikkailuista päiväretkillä, mutta en oikein ole valmis yöpymään missään teltassa keskellä luontoa ilman modernin elämän ihanuuksia. Ehkä jokin päivä kykenen siihenkin...

8) Mitä haluat tehdä ennen kuolemaasi?

Ihan vain yksinkertaisesti elää mahdollisemman kivutonta ja mukavaa elämää, en mitään sen kummempaa.

9) Makeaa kakkua vai suolaista piirakkaa?

Öh, molemmat tietenkin! Ensin suolaista ja sitten jälkkäri perään. Jos olisi pakko valita toinen, niin ehdottomasti kakku. Rakastan makeita asioita.

10) Mistä haaveilet juuri nyt?

Siitä, että minusta tulisi kovakuntoinen, timmi ja energinen ryhmäliikunnanohjaaja, joka vetää niin loistavia tunteja, että kaikki ihmiset haluavat tulla niille tunneille.

11) Mikä on elämässäsi parasta juuri nyt?

Viime viikolla kaverini kertoi eräälle kaverilleen, että "vuosi sitten Hanna sanoi toivovansa, että hänellä olisi jokin intohimo, josta saisi aikaiseksi työtä, ja nyt hänellä on sellainen". Vuosi sitten en tajunnut, että voisin kehittää työn ryhmäliikunnasta, joka todellakin oli elämässäni isossa osassa. Olin kateellinen niille tutuilleni, jotka olivat hylänneet Suomen ammattinsa, muuttaneet tänne ja kehittäneet itselleen työn omista intohimoistaan. Nyt minä kuulun niihin ihmisiin. Se on parasta tällä hetkellä.


Siinä minun vastaukseni. Vaikeinta on löytää ne blogit, joille antaa tämä palkinto eteenpäin. Tuntuu, että monilla tämä on jo käynyt tai sitten lukemani blogit ovat niin suosittuja, että niillä on satoja seuraajia. En todellakaan siis löydä 11 blogia.

Annan tämän seuraaville bloggaajille:
Koska tämä palkinto on kiertänyt paljon blogeissa, joita luen, voi olla, että joku nimeämistäni henkilöistä on jo saanut tämän joltain toiselta, muttei vain ole ehtinyt vielä tehdä postausta. Ei siis tarvitse tehdä kahtaa kertaa - mutta tietenkin saa, jos haluaa. Ja jos joku ei halua tätä ottaa, niin ei todellakaan tarvitse. :)

Nämä kysymykset esitän:

1) Mikä on saanut sinut jatkamaan bloggailua?
2) Mitä ulkomaille muutto on opettanut sinulle eniten?
3) Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle?
4) Jos saisit päättää, mitä saisit tehdä päivät pitkät, mitä tekisit?
5) Mikä on lempipaikkasi nykyisessä kotikaupungissasi ja miksi?
6) Mitä kaipaat eniten Suomesta?
7) Puna- vai valkoviini ja miksi?
8) Kuka teidän kotitaloudessa siivoaa?
9) Jos saisit matkustaa ajassa taakse- tai eteenpäin, mihin vuoteen tai vuosikymmeneen siirtyisit?
10) Mikä oli lapsuuden haaveammattisi?
11) Jos tapaisit nyt teini-ikäisen itsesi, minkä neuvon antaisit?


Ja säännöthän ovat siis seuraavat:
1) Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2) Vastaa sinulle esitettyihin 11 kysymykseen.
3) Nimeä ja linkitä 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4) Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyillä.

6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta:) oon vastannut tähän jo pariin kertaan, mutta voihan sitä uudestaankin vastat kun kysymykset on kerrat erit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi ei! Onko tää kiertänyt niin kauan, et oot ehtinyt tehdäkin jos joskus... Mun muisti on surkea. :( No mutta onneksi on uudet kysymykset! :)

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou, ei ollu tarkoitus poistaa sun kommenttia! Enkä tiedä, miten sen saa enää takaisin (jos edes saa). Voi haha :D

   Mutta ole hyvä vaan! :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta - on pitanyt aika kiiretta viime aikoina, mutta haasteeseen vastataan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mitään kiirusta! Eikä tietenkään ole edes pakko! :)

   Poista