tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kalifornialaisesta tyylistä ja piilaksolaisen univormu

Terveisiä luonnoskansiosta! Viime vuoden elokuussa aloitin kirjoittamaan ylös näkemyksiäni piilaaksolaisten tyylistä. Alun perin kirjoitin Santana Rowlla näkyvistä tyylikkäistä ihmisistä tähän postaukseen, mutta lopulta poistin ajatukset tuosta, koska ne eivät tuntuneet sopivan siihen. Siirsin tekstipätkät talteen, ja sitten homma tietenkin vähän jäi. Nyt ajattelin palata tähän asiaan, sillä näin kevään myötä ihmiset ovat luopuneet niistä "talvivaatteistaan", joita näkyi parin kuukauden ajan, ja palanneet kalifornialaisen tyylin peruslähteille.
Minäkin olen jo kaivanut flipflopit esiin. Varpaat piti käydä hoitamassa kuntoon vietnamilaisten kynsisalongissa. Minulla oli angsti, joten keväisten pastellivärien sijasta valitsin tummaa.
Olen tainnut aika monta kertaa tässä blogissa aloittaa juttuni toteamalla "olen kuullut". Täällä pidemmän aikaa asuneilta suomalaisilta sekä muiltakin tietenkin kuulee lähes jatkuvasti kommenttia ja tarinaa tästä, tosta ja siitä. Osan jutuista pääsee yleensä itsekin jossain vaiheessa toteamaan tosiksi. Näin minulle kävi piilaaksolaisten tyyliasiassa.

Jo aika pian muuttomme jälkeen kuulin, ettei San Josessa pahemmin laittauduta tai pukeuduta tyylikkästi - paitsi ehkä Santana Rowlle menijät. Pukeutuminen ja laittautuminen tarkoittavat toki eri asioita eri ihmisille, ja molemmat ovat aika subjektiivisia asioita. Mutta joka tapauksessa näin kuulin sekä suomalaisen että yhden amerikkalaisen suusta, ja olen tullut itse samaan lopputulokseen.

Elokuussa kirjoitin tällaiset pätkät:
Sen verran kauan olen täällä asunut, että minulla on tyyliaiheesta jo hieman omaakin näkemystä ja kokemusta. Aika tyylittömiä täällä kyllä ollaan. Ihmiset kulkevat vaatteissa, jotka näyttävät parhaimmillaan jumppavaatteilta tai kotivaatteilta ja pahimmillaan vanhoilta pyjamilta. Kengät ovat lähinnä läpsyjä, flipflopeja tai lenkkareita. Mutta kun ensimmäisen kerran kävin Santana Rowlla päivällä, ihmisten ilme oli täysin erilainen, ja bongasin heti parilta eri tyypiltä esimerkiksi designer-laukun ja -kengät (toki nämä henkilöt olivat muutoinkin tyylikkäitä, eivät kengät ja laukut tyylikkyyttä tee). Jostain syystä Santana Rowlla näkyvät ihmiset tekevät siis poikkeuksen tässä piilaaksolaisten keskuudessa näkyvässä tyylittömyydessä sen perusteella, mitä olen kuullut ja mitä itse yhden iltapäivän aikana havainnoinut. 

Olenkin huomannut, että alueella on vaikutusta ihmisten pukeutumistyyliin: Santana Rown alkupään vieressä, toisella puolella tietä olevassa ostoskeskuksessa (Westfield Valley Fairissa) olen nähnyt tyylikkäitä ihmisiä. Sen sijaan oman kotimme lähellä olevalla ostarilla (Great Mallissa) porukka kulkee lähinnä niissä läpsyissä, jumppavaatteissa ja kollegeasuissa. Näin hieman kärjistäen tietenkin. Nämä eri kauppakeskuksissa kävijöiden erilaiset ilmeet selittyvät varmasti kaupoillakin: Great Mallissa on paljon outletmaisia kauppoja ja halvat hinnat, kun taas Valley Fairista löytyy vähän kalliimpia kauppoja ja sitten esimerkiksi Miumiu ja Prada. 

San Jose ei siis todellakaan ole mikään trendikäs suurkaupunki. Eivätkä ole kyllä Piilaaksoon muutkaan kaupungit, vaikka ehkä jossain Palo Altossa näkyykin hieman vähemmän kollegehousuja ja pyjamia. Sen puolesta, ettei San Josessa laittauduta, puhuu myös kokemukseni eräästä tilaisuudesta. Maaliskuun lopussa (eli siis vuosi sitten maaliskuun 2014 lopussa) kävin San Josen downtownissa tilaisuudessa, jossa alueen aloittelevat valokuvaajat esittelivät töitään. Pukukoodi oli "cocktail". Minulla oli pitkähihainen, paksua kangasta oleva mekko ja korkkarit ja olin aivan liian ylipukeutunut. Ihmiset olivat paikalla farkuissa ja lenkkareissa. Joillakin naisilla - joista suurin osa oli valokuvaajien malleja - oli pikkumekkoja ja korkkareita, mutta aika vähemmistönä he olivat. Tällöin ihmettelin tätä pukeutusmikoodin rikkomista eräälle amerikkalaiselle, joka totesi: "Yeah well, this is San Jose." 

Olen osunut jo elokuussa täysin oikeaan näissä tyyliasioissa, eikä näkemykseni ole muuttunut. Sellainen trendikkyys, joka Suomen suurkaupungeissa on täysin yleistä, on täällä aivan ennennäkemätöntä. Tietenkin käsitys trendikkyydestä on aivan erilainen täällä kuin jossain Pohjoismaissa tai Euroopassa, eikä näitä tilanteita voi oikein verrata toisiinsa. Mutta ei Suomessa kyllä porukka kulje normaalisti kokokollegeasussa kauppakeskuksissa. Ja sitten vielä sanotaan, että suomalaiset ovat tyylittömiä. Eivät muuten ole. Kannattaa tulla tänne katsomaan, mitä on tyylitön pukeutuminen julkisella paikalla. Tuulipuku on parempi kuin flanellipyjamahousut, ainakin minun mielestäni.
Osoitus amerikkalaisesta tyylikkyydestä. Olen ihan kamala ihminen, kun kuvaan muita, mutta niin kauan kuin on olemassa People of Walmart -sivusto, olen ehkä vielä turvallisilla vesillä. Tämä kuva on muuten Oaklandin Costcosta, missä nyt vallitsee ehkä ihan omanlaisensa tyyli...
Jo elokuussa olin alkanut hahmotella kategorioita piilaaksolaisten naisten tyyleistä. Nämä näkemykseni pätevät todennäköisesti muihinkin kalifornialaisiin, varmasti jopa moniin muiden osavaltioiden asukkaisiin. Kategoriani ovat seuraavat:

1) Ostarityyli

Alaosana joko kollegehousut tai pyjamahousut. Yläosana jotain ainakin lievästi rönttöistä, vaikkapa kulahtanut (mainos-)t-paita. Joskus kokovartalokollegeasu. Jalassa läpsyt, flipflopit tai lenkkarit. Kokonaisuuden kruunaa hapsottava tukka. Haluaisin sanoa, että tämä on yleinen look vähän vanhemmilla meksikolaisnaisilla, mutta näkyy näitä muillakin.

2) Piilaaksolaisen univormu (tai ihan vain kalifornialaisen univormu)

Alaosana jumppahousut eli yoga pantsit. Eikä yleensä mitään laadukkaista ja tukevista kankaista tehtyjä ja ihan imartelevia nikeja, adidaksia tai vastaavia "kunnon jumppahousuja", vaan erilaisia trikoorimpuloita, kuten vaikkapa Victoria's Secretin legginsimäisiä yogapantseja, joissa lukee jotain PINK takana. Myös ihan kunnon legginsejä näkyy. Ja sitten näkyy tietenkin niitä kamelinvarpaita ja kankaan alta piirtyviä pakaravakojakin joskus (vaikka kuka niitä katsoo, en minä ainakaan, kunhan täällä huutelen :D). Not flattering siis.
Kalifornialaiset ovat totaalisesti unohtaneet muutamat pukeutumisen perusasiat. Kuva täältä
Yläosana piilaaksolaisen univormussa on tietenkin jotain lyhyttä, yleensä t-paita tai toppi, jottei se takamus vahingossakaan peity. Jalassa on flipflopit tai ehkä lenkkarit, jos on vähän viileämpi sää.

Oli yoga pants -tyylistä mitä mieltä tahansa, amerikkalaisten eduksi haluan sanoa tämän: Vartalon mallilla tai kilojen määrällä ei ole merkitystä. Kuka tahansa voi pukeutua täällä mihin tahansa, eikä erotu joukosta, eikä kukaan yleensä nyrpistele nenäänsä.

Yogapantsit ovat ilmeisesti suosittuja muissakin osavaltioissa, sillä muistan lukeneeni vähän aikaa sitten jonkun osavaltion jostain poliitikosta (vitsit kun ihmisen muisti voi olla huono), joka halusi kieltää yogapantsit lailla ja joka herätti pahennusta asiaan liittyvillä kommenteillaan. Kommentteihin taisivat liittyä pakaravaot ja synnilliset mielikuvat.

3) Toimistotyyli

(Toimisto)työssäkäyvät naiset erottuvat jumppa- ja kollegehousukansasta, luojan kiitos. Heihin olen törmännyt downtownissa ja ostareilla. Alaosana on yleensä tummat suorat housut tai hame. Paitana joku t-paitaa ainakin astetta hienompi viritys. Yleensä myös jakku löytyy. Mitäs kerrottavaa tuossa muka on?, joku saattaa nyt miettiä. Minäpä kerron. Se, mikä tekee tämän toimistotyylin, on meikki - tosin tässä kohtaa täytyy sanoa, että tämä pätee yleensä vain nuorempiin naisiin. Näillä naisilla on vahvat silmämeikit: kunnon luomivärit ja tummat rajaukset löytyvät. Ja nyt puhutaan siis päivälookista, ei mistään baarielämästä. Kiinnitin täällä alussa todella paljon huomiota siihen, miten hirveän vahvasti jotkut naiset meikkaavat töihin ja ylipäänsä päiväelämään. Nykyään en enää kiinnitä siihen huomiota. Joko olen totaalisen tottunut tai sitten olen alussa ylireagoinut.Nämä kategoriat eivät luonnollisestikaan kata kaikkia tyylejä ja ovat hyvin, hyvin kärjistettyjä, jos joku ei nyt sitä jostain syystä hoksaa. ;) Ihmisen etnisellä alkuperällä vaikuttaisi myöskin olevan tekemistä sen kanssa, miten täällä pukeutuu, tietenkin. En kuitenkaan nyt ala sanoa tästä asiasta sen enempää.

Mutta miten piilaaksolaisten tyyli on sitten vaikuttanut omaan pukeutumiseeni? Olenkin jo aiemmin kertonut, että olen syttynyt täällä asuessa flipflopeille. Vuosia olin haaveillut Havaianaksista, mutten ollut raaskinut ostaa sellaisia, koska en olisi Suomessa käyttänyt niitä kuin rannalla, jonne ne mielestäni silloin kuuluivat. Mutta täällä lämpenin nopeasti flipfloppityylille, ja hankin omat Havaianakset kesällä. Loistokengät Kaliforniaan, niistä en luovu!

Mutta olisipa kalifornialaistumiseni jäänyt flipfloppeihin... Eipä jäänyt. Loppukesästä ostin housut, jotka nähdessään mieheni totesi "ostit sit pyjamahousut".
Kuuluuko Suomen kevät- ja kesämuotiin tällaiset?
Käytin noita vain Havaijilla, jos sitä nyt voi pitää puolustuksena. Tosin jos rehellisiä ollaan, niin olisin kyllä käyttänyt noita muutoinkin, jos ne eivät olisi osoittautuneet vyötäröstä hiukan liian tiukiksi...

Mutta ei jäänyt kalifornialaistuminen vielä tähänkään. Sillä - tadaa:
Tällä sanjoselaisella on asiaankuuluva univormu hanskassa. Kyllä kelpaa.
Vuosi siihen meni, mutta jumppahousut arkiasusteena ovat alkaneet vedota minuun. Mukavat ne ainakin ovat.

Ja sitten vielä kalifornialaisen univormu -tyylistä astetta fancympi versio, jota myös näkee täällä Piilaaksossa aina silloin tällöin:
Yogapantsit ja t-paita yhdistettynä fancyyn (designer-)käsilaukkuun.
Tämän tyylin olen kopioinut suoraan joltain randomilta naiselta, jonka näin ruokakaupassa. Eikös sitä sanota, että asusteet tekevät loppusilauksen tyylille? Joo-o... Mielestäni tämä tyylisuunta pitäisi ehkä kieltää lailla, koska onhan tuo nyt vähän loukkaus tuollaisia laukkuja kohtaan, mutta maassa maan tavalla hei. Pitää sopeutua paikalliseen kulttuuriin ja tapamaailmaan.

Okei, pakko myöntää... Kuvat on lavastettu. En ole oikeasti lähtenyt noissa kuteissa muualle kuin kuntosalille (laukkukin jäi siinä tapauksessa kotiin). Mutta ajatuksissani on pyörinyt jo jonkin aikaa se, että voisin laittaa jumppahousut kauppaan tai ostarille... Katsotaan, koska retkahdan.

Luin jostain, että Yhdysvaltojen osavaltioiden asukkaista kalifornialaiset ovat vihatuimpia (en valitettavasti löydä enää uutislinkkiä). Jos kalifornialaisten tyyli otetaan huomioon, en ihmettele tätä yhtään... ;)

Mites muissa osavaltioissa tai muissa maissa? Ja enhän minä mitään Suomen muodista enää tiedä - ovatko yogapantsit sielläkin jo ihan normiasu? Lenkkarit ainakin ilmeisesti ovat, jos muutamia blogeja ja niiden päivän asu -kuvia on uskominen.

19 kommenttia:

 1. Mun mielestä tän viiltävän analyysin voi hyvin yleistää koskemaan myös keskilänttä ja etelää. Jotain huhua olen kuullut, että New Englannissa pukeuduttaisiin siistimmin, mutta omakohtaista kokemusta ei ole.

  Mä olen tähän mennessä ollut vähän nyrpeä tästä pukeutumistyylistä tai -tyylittömyydestä, koska mä koen, että pukeutumalla kunnioitetaan muita. Mutta sulla on tässä erittäin hyvä pointti siitä, kuinka tää sama tyyli pätee kaikkiin ikäluokkiin ja vartalotyyppeihin. Euroopassahan tuollasiin kuteisiin pukeutuu julkisesti (siis liikunnan ulkopuolella) vain teinit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän pelkäsinkin, et sama tyyli on muuallakin Jenkeissä. ;)

   Haha, mä olin unohtanut sen teinien "collegehousuissa kouluun" -lookin, joka ainakin parisen vuotta sitten näytti olevan Turussa se juttu...

   Poista
  2. Jenni, oman kokemuksen pohjalta sanoisin, että New Englannin kulmilta (etenkin Bostonista) löytyy ehkä himppusen verran tyylikkäämpiä tyyppejä ja sitten vastapainona iso läjä lenkkarit, sandaalit, pyjamahousut, tohvelit -tyyppejä. Kai meitä on täälläkin moneen junaan ja osa jää vielä hengailemaan asemillekin :).

   Poista
 2. Ai että, nyt otit puheeksi aiheen joka on itseäkin mietityttanyt jo kotvasen! Kiwien pukeutumistyyli on kanssa... sanoisinko omalaatuista, at best! Intouduin sitten paneutumaan itsekin aiheeseen :) http://kaahisteluja.blogspot.co.nz/2015/03/jarkytys-muotia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, eipä oo kiwienkään stailissa kehumista näköjään. Kyllä alkaa kotimaan tuulipukukansa näyttää hirveen fiksulta ja filmaattiselta...

   Poista
 3. Hihi, minä tunnustaudun kalifornioituneeni (tai amerikkalaistuneeni) aikalailla. Suomessa en olisi koskaan liikkunut yoga pantseissa salireissujen ulkopuolella, täällä ei hävetä yhtään mennä kauppaan tai käppäillä kadulla treenikuteissa. Huom, hyvin istuvissa salikamppeissa. Ja boheemit Kaliforniapöksyt (tuollaiset, kun sinullakin kuvassa) löytyvät myös. Vitsit, että ne on MUKAVAT jalassa :D. Tosin enemmän Kalifornia on vaikuttanut tyyliini flipfloppien, mekkojen ja ja hameiden muodossa. Oma tyylini on nykyään rento, mutta jopa enemmän dress up -kuin Suomessa. Asustan rentoja vaatteita koruilla ja yleensä joko ala- tai yläosa on astetta siistimpi. Yritän siis poimia parhaat vaikutteet päältä, muttumatta pyjamabanaaniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso ero on kyllä siinä, onko salivaatteet istuvat vai ei, jos vähänkin haluaa näyttää hyvältä. Boheemit kaliforniahousut on kyllä mukavat, mutta musta tuli boheemi vahingossa, kun ostin nuo ihan vain jumppaa varten. Mutta oon aika varma, että kohta hihhuloin tuolla muuallakin tuollaiset jalassa... ja ei kai se väärin oo. ;)

   Tää Kalifornian ilmasto on kyllä siitä kiva, että mekkoja voi käyttää paljon. Ehkä pitäisikin kaivaa kaapista esiin ne hameet sen sijaan, että unelmoi yogapantseista...

   Poista
 4. Hauska postaus;D Muuten tuollaista yogapants-t-paitayhdistelmää näkee täälläkin aika usein,nyt kun ajattelen sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmentävän suosittu tyyli siis. Niin monet ihmiset eivät voi olla täysin hakoteillä...? :D

   Poista
 5. Täällä näkee todella, todella paljon juuri tuota yogapants + fancylaukku yhdistelmää. Jotenkaan se ei vielä(kään) mene mun jakeluun... :) Olen havainnoinut, että ehkä Chicagon alueella ihmiset pukeutuvat "siistimmin" kuin Dallasin alueella. Johtuuko siitä, että Chicago on enemmän "kaupunki" kuin Dallas vai onko syynä erilainen ilmasto. Eroa on myös toimistojen pukeutumiskulttuurissa. Chicagossa miehellä oli tarkka dress code casual Fridayneen, mutta täällä ei sellaista oikeastaan ole. Ihmiset kyllä pukeutuvat suht siististi, mutta joukkoon mahtuu niitäkin, joilla on ainainen casual Friday.

  Itse olen huomannut, että välillä ruokakaupassa tulee tunne, että olenkohan ylipukeutunut siellä urheilushortsien ja yogapantsien keskellä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mä en kyllä käsitä, miksi pitää ottaa hieno laukku, jos pukeutuu jumppahousuihin. ;D Toi "kaupunki"-pointti on muuten hyvä ja varmasti vaikuttaa asiaan. Täälläkin esimerkiksi San Franciscossa näkee tyylikkäitä ihmisiä huomattavasti enemmän kuin San Josessa tai näissä muissa laakson pikkukylissä.

   Olen miettinyt ruokakaupassa samaa... Farkut ja vähänkin siistimpi paita (ja jalassa muut kuin läpsyt), niin heti on ylipukeutunut olo.

   Poista
 6. No mieshän siis aina ehdottelee mulle, et mikset osta yogapantseja tai college housuja, kun kaikki muutkin niitä käyttää! Ja kyllähän mulla parit onkin, mutta tasan kotikäytössä. Hieman on vielä matkaa siihen, et kehtaisin semmosissa vermeissä poistua kotoa... Kerran käytiin luonnossa kävelemässä, sen jälkeen oli pakko pysähtyä kasinolla vessassa. Meinasin hävetä silmät päästäni kun lenkkareilla piti mennä sisälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha, eikä! No, miehet ehkä tykkää siitä, et naisilla on yogapantsit ;)

   Mä oon muutaman kerran ollut haikin jälkeen raflassa syömässä, ja kyllä siinä hiukan oli tottumista siihen, et tässä mä nyt syön nää urheiluvermeet päällä... Näyttipähän ainakin urheilulliselta. :D

   Poista
 7. Minusta täällä on parasta juuri se, että pukeutuminen on vapaata, eikä ole paineita pukeutua toistensa klooneiksi. Itseäni vaivaa kuitenkin jonkinlainen jäykkyys siinä mielessä etten osaa mennä ihmisten ilmoille lenkkareissa ja urheiluhousuissa. Sneakerseissa kyllä voin mennä, mutta en lenkkareissa.

  En ole kuitenkaan mikään hyvä pukeutuja, en ollenkaan, mutta yritän aina näyttää asialliselta tai pyrin puketumaan paremminkin niin, että itsellä on koko ajan hyvä olla vaatteissa. Se merkitsee niin paljon, että on mukava ja luonteva olo, senkin uhalla, että voi näyttää tylsältä ja mitäänsanomattomalta.

  Puketuminen on hyvin haastavaa itselleni varsinkin kesäaikana. Pitäisi olla mahdollisimman vähiin pukutunut, mutta samalla pitäisi olla muodot peittävää :D, joten siinäpä sitä päänvaivaa ja kiristyviä hermoja.

  En osaa edes oikein sanoa, että miten meillä päin pukeudutaan, sillä ei tule kovin kiinnitettyä huomiota siihen. Riippuu tietenkin ihmisen iästä, ja onko bisneksessä vai vapaalla. Nuorisolla on toppeja ja sotseja, varttuneemmilla naisilla capri-housuja ja nättejä paitoja, jalassa yleensä sandaalit. Mekkopukutumistakin näkee, ja samoin hameita. Miehillä yleensä sortsit, t-paita ja sandaalit arkiasuna. Minun puolisoni työpaikalla on jonkinlainen pukeutumiskoodi, esim. sortsit ei ole työpukeutumista, mutta muuten aika vapaata, koska työn luonne on sellainen.

  Itse en omista ns. "merkkilaukkuja", vaan pääasia on, että laukku on minulle mieleinen ja se on käytännöllinen, ja että materiaali on hyvä. Hinnalla on merkitystä siten, että 200 taalaa on aika lailla maksimi hinta mitä suostun laukusta maksamaan.

  lone star

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jossain Suomessa kyllä näkee paljon - ainakin joidenkin nuorten ja nuorten aikuisten kohdalla - sitä kloonimaista pukeutumista. Monet ovat trendikkäitä samalla tavalla, ja monilla on pukeutumisesta kauheat paineet. Mutta toisaalta aika kloonimaista sekin on, että kaikilla on täällä päin maailmaa ne yogapantsit, flipflopit ja t-paita...

   Musta on jotenkin aika vapauttavaa se, että täällä voi olla missä tahansa vaatteissa, eikä erotu negatiivisesti joukosta, vaikken olekaan ihan varma, mikä lopullinen tuomioni yogapantseille on. En olisi Turussa lähtenyt ulos syömään farkuissa ja t-paidassa, mutta täällä on ihan sama. Toisaalta oon aina tykännyt pukeutumisesta ja mulla on hienoja vaatteita, niin on sekin vähän tylsää, ettei niitä tule enää paljoa käytettyä, kun on tottunut tähän täkäläiseen menoon...

   Ja se on kyllä tärkeää, että on mukava olo. Ja ne yogapantsithan ovat mukavat. ;)

   Poista
 8. Kiva blogi sinulla! Meillä vähän toisinpäin tämä asia...Mieheni siis on amerikkalainen (GA) ja on äimistellyt Suomessa ihmisten pukeutumista. Esim legginsit jalassa ulos (paitsi, jos päällä riittävän pitkä tunika, niin silloin ok hänestä tietyissä paikoissa) ja virastoissa olevin ihmisten todella casual tyylistä pukeutuminen. Esim bändi t-paitaa ja varvastossuja jne. Yleisesti todella rentoa pukeutumista, Paljon myös näkyy Suomessa hänen mielestään erittäin tiukkoja ja paljastavia vaatteita alle 40v, naisilla verrattuna kotipaikkaansa. Itse olen havainnut samaa, eli ehkä todella osavaltio / kaupunki kohtaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän se suomalaistenkaan pukeutuminen ole aina kovin tyylikästä. Varsinkin kesällä tuntuu olevan paljon niitä liian pieniä ja paljastavia asuja - ehkä kun kesää on niin vähän, niin siitä otetaan kaikki irti? ;D Tosin riippuu varmasti paljon kaupungista, ihan kuten varmaan täälläkin... Legginsitkin taisi olla Suomessa muotijuttu, joka sittemmin on laantunut. Mutta toi virastotyyli on kyllä niin erilainen Suomessa, miehesi on hoksannut hyvän pointin! Ei siellä mennä niin paljon kynähameissa ja suorissa housuissa, juurikin mitkä tahansa vaatteet melkein kelpaa johonkin virastoon.

   Kiitos kommentista ja kiva, että on kivaa! :)

   Poista
 9. Ite oon nyt kuukauden asustellut Washington DC:n nurkilla ja täällä ainakin on (miehillä) joku trendi, mihin kuuluu mahdollisimman värikkäät lenkkarit yhdistettynä vielä astetta värikkäämpiin sukkiin, jotka vedetään puoleen pohkeeseen asti niin, että kokonaisuus näyttää joltain värioksennukselta. Monella oon nähny myös Marylandin lippu -kuosista sukkaa ja shortsia, jotka siis pitää olla, että tämä jaloissa oleva mestariteos näkyisi kaikelle kansalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos kommentista! :) Itärannikon tyyli taitaa olla täysin erilaista kuin tämä kalifornian tyyli. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo värikaaos... Kiintoisaa on myös se, miten hirveästi Amerikassa tykätään osavaltion lippujen ja USA:n lipun kuosista erinäisissä vaatteissa. Suomessa jotain sinivalkopaitaa käytetään lähinnä jääkiekkomatseissa. :D

   Poista