maanantai 16. maaliskuuta 2015

Elämä tarvitsee kuorrutusta (vapaa suomennos)

Meneepäs tämä nyt vähän herkkuhehkutukseksi tämä minun bloggailu... Tapasin tänään muutamia suomalaisnaisia kahvilla. Kahvit sovittiin Facebook-ryhmän kautta. (En ole muuten aikaisemmin kertaakaan käynyt missään ko. ryhmän kahvihetkillä, vaikka olenkin saanut kavereita ryhmän kautta.) Joku mainitsi Cinnabon-kiskan cinnamon rollsit. Tajusin, etten ole tätä(kään) kunnon jenkkiherkkua vielä maistanut, vaikka täällä on vuosi jo ihmetelty ja vaikka noita herkkuja näkyy monessa paikassa. Pitihän puute sitten korjata samantien! Minulla oli muutoinkin asiaa kiskan läheisyyteen, joten samalla matkalla...
Life needs frosting, indeed. Meille olisi miehen kanssa riittänyt ehkä yksi yhteinen, mutta olen ainoa lapsi, joten en osaa jakaa mitään...
Cinnamon roll on vähän kuin korvapuusti. Jos vertailukohtaa haluaa hakea. Kaneli on ehkä ainoa yhteinen tekijä näissä kahdessa vaalean pullataikinan lisäksi. Siihen yhtäläisyydet jäävätkin. Cinnamon rollsissa on kerrosten sisällä kanelin lisäksi jotain siirappimaista mömmöä ja usein myös sokerikuorrute päällä, rutkasti enemmän sokeria ja makeutta sekä törkeästi enemmän kaloreita. Rollsit tulivat mukaan lämpiminä, ja lämpiminä ne useinmiten syödäänkin. Pahvipaketissa oli mikrotusohje, jota noudattamalla pullasta sai ihanan lämpimän myös parin tunnin päästä kotona.
Herkulla oli kokoa, vaikkei kokoa tästä kuvasta nyt hahmotakaan (tuo on kyllä muuten ihan sellainen pieni lautanen, ei iso). Ja hetken tuon syömisessä kestikin, mutta kyllä se lopulta katosi kokonaan.
Maku oli totta kai aivan mahtava. Ihanan kanelinen sekä totta kai myös sokerinen niin kuin herkut täällä Amerikassa usein ovat. Mutta on kyllä tuhtia tavaraa. Pulla oli myös niin tahmainen (ja iso!), että sen syömiseen tarvitsi haarukan ja veitsen. Amerikkalainen katsoisi varmasti kummissaan, koska käsillähän noita kuuluu syödä, mutta jokainen tavallaan hei.

Ja kalorimäärä on... noin 900 per pulla. Sokerimääräkin riittäisi usean vuorokauden tarpeisiin. Huomenna on vissiin syytä urheilla ja kovaa.


Ps. Cinnamon rollsit ovat muuten suosittuja aamupalaruokia......

4 kommenttia:

 1. Mä tykkään noista pullista kyllä, mutta noi kalorimäärät on ihan hirvittäviä, ja tosi salakavalia. Sehän on vain yksi pulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei parane ottaa tavaksi tollasten syömistä. Tossa paikassa sitä kalorimäärää ei oltu edes merkitty minnekään (tai sitten en vain nähnyt sitä), katsoin sen netistä. Säälittää ne, jotka eivät tiedä, mitä syövät...

   Poista
 2. Noita on juurikin ollut kaikkien hotellien aamupala buffassa miniversioina (muffinssien lisaksi). Hotelliaamiaiset onkin ainoita kertoja kun ite on tullut maistettua. Saa sopivasti allottavan (ja laskin) olon itelle heti aamusta :D Musta suomipuusti vie kylla voiton sata-nolla ! :) Vaikka meneehan naakin, kun oon itekin tallainen karkki/sokerihirmu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sentään miniversiona... ;) Mä en oo kertaakaan aamupalalla maistanut, kun ei sitä jotenkaan heti aamusta pysty (viimeksi söin kyllä muffinsseja, vaikken niitäkään ennen oo pystynyt aamusta syömään eli selvästi oon suuntaamaassa huonoon suuntaan). Korvapuusti lyö ton kyllä ihan kuus-nolla, paljon aidomman ja hennomman makunen!

   Poista