keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Happy Holidays!

Tänään oli kiva mennä aamulla töihin. Ajomatka aamun pumppitunnille Mountain Viewiin kesti vain noin 20 minuuttia. Normaalisti aikaa menee vähintään 30 minuuttia, mutta yleensä enemmän. Pituutta matkalla on noin 14 kilometriä.

Ilmeisestikin ihmiset ovat lomailemassa. Huomenna on Thanksgiving, jota seuraa alehelvettinä ja ostoskaaospäivänä tunnettu Black Friday. Monilla on molemmat päivät vapaana töistä - mutta ei todellakaan kaikilla. Monet pitävät vielä vähän enemmänkin lomaa, mikä ehkä selittää tämän aamun tavallista hiljaisemman liikenteen. Tämä viikko ja viikonloppu on Yhdysvaltojen yksi pisimmistä loma-ajoista, koska täällähän ei oikein mitään pitkiä kesä- tai talvilomia tunneta.
Motarille ei tarvinnut tänä aamuna jonottaa oikeastaan yhtään. Yleensä jonotusta kestää vähintään 5 minuuttia (mikä on muuten lyhyt aika - käyttämäni entrance on kohtalaisen hiljainen tavallisinakin arkipäivinä).
Me emme tänä(kään) vuonna saaneet kutsua amerikkalaisten Kiitospäivä-illalliselle, vaikka kovin viime vuonna elättelin toivoa, että tänä vuonna se tapahtuisi. Tämä nyt ei tietenkään ole mikään ihme, sillä tunnemme tänä vuonna suurin piirtein yhtä monta amerikkalaista kuin viime vuonnakin: noin nolla siis. Ehkä sitten ensi vuonna, jos olemme yhä täällä. :D

Me menemme huomenna mieheni kanssa brunssille eräälle lähellä olevalle viinitilalle. Kyseessä on brunssiaika, mutta ruoka on kyllä ihan sitä perinteistä kiitospäivälinjaa: kalkkunaa, kurpitsapiirakkaa ja sitä rataa. Ennen brunssia pitäisi käydä ohjaamassa yksi pumppitunti. Kolmesta normaalista torstain tunnistani kaksi on peruttu pyhän takia. Sitä yhtäkään ei olisi ollut pakko mennä ohjaamaan, mutta mielelläni menen. Palkka on totta kai sama. Täällä ei mitään pyhäkorvauksia ole.
Virallisesti joulukoristeet saisi kai laittaa esille vasta Kiitospäivän jälkeen, mutta onneksi oman kodin seinien sisällä saa tehdä mitä lystää. Targetissa osui silmiin mäyräkoirakoriste, joka oli totta kai pakko ostaa. Meidän naapurilla on joskus ollut samanlainen pihallaan.
Kiitospäivällä ei ole meidän elämässä tietenkään mitään merkitystä. Ei se ole meidän juhla, vaikka mielelläni menen silti syömään niitä ruokia. Koska tapaan töitteni kautta monia ihmisiä joka päivä, olen joutunut hokemaan Happy Thanksgivingia ja Happy Holidaysia monta kertaa. Tuntuu hassulta toivottaa hyvää pyhää pyhästä, joka ei itselle merkitse mitään, jota ei vietä ja jonka perinnettä ja taustaa ei edes ymmärrä kovin hyvin.
Vakavilla asioilla ei saa nauraa eikä toisten perinteitä ja juhlia saa pilkata, enkä minä tee kumpaakaan. Mutta onhan tämä ihan osuva tähän päivään. Kuvan otin Political Humor -faceryhmästä.
Oli miten oli, hyvää Kiitospäivää niille, jotka sitä viettävät! Ja Happy Holidays kaikille! Toivottavasti kaikilla on jotain, mistä olla kiitollinen. Minun syksyni on ollut ikävien tapahtumien värittämä, mutta onneksi elämässä on silti aina ihan hauskaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti