tiistai 7. heinäkuuta 2015

Miksi maksaa ylinopeussakko pois alta, kun voi ottaa lakimiehen ja mennä oikeuteen?

Parisen viikkoa sitten kerroin siitä, kun mieheni joutui työmatkallaan Ohiossa poliisin pysäyttämäksi ylinopeuden takia ja sai sakot. Hän päätti maksaa sakot, totta kai - olihan hän kerta ajanut ylinopeutta.

Viime viikolla postiluukustamme kilahti ohiolaisen lakimiehen mainosposti. "Did you know that paying your ticket is the same as pleading guilty in court?"

Tässä lakimiehen mainospostissa kehotetaan ottamaan yhteyttä, jotta herra asianajaja voi antaa ilmaisen konsultaation ja kertoa, miten voi auttaa sakkoasiassa. Koska eihän sitä sakkoa missään nimessä kannata maksaa, sehän on sama kuin myöntäisi syyllisyytensä ja kuka nyt niin tekee... Ja koska sakko vaikuttaa omaan driving recordiin.
Jotenkin niin amerikkalaista...
En hoksannut mainita sakkopostauksessa siitä, että sakkolapussa tosiaan oli alun perinkin kerrottu mahdollisuudesta mennä oikeuteen tämän asian kanssa. (Kommenteissa asiasta kyllä oli puhetta.) Jostain syystä mieheni oli nyt kuitenkin ihan kiltisti maksanut sakkonsa.

Tämä on sitten vissiin sitä tv:stä tuttua amerikkalaista elämää, missä oikeuteen mennään aina ja ihan mistä tahansa syystä... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti