lauantai 31. lokakuuta 2015

Halloween Partyissa

Otimme eilen perjantaina osaa todella amerikkalaiseen tapahtumaan: kävimme Halloween-bileissä! Sain torstaina aamulla kutsun bileisiin eräältä pariskunnalta, joka käy bodyattack-tunnillani. Tämä piirre on amerikkalaisissa kyllä ihanaa: he ovat ystävällisiä, avoimia ja kutsuvat helposti mukaan juttuihinsa, vaikka mitään syvempää ystävyyttä ei oltaisikaan hakemassa. Innostuin kutsusta muutamassa sekunnissa: Jes, en olekaan koskaan ollut Halloween-bileissä! Sitten innostus romahti muutamassa sekunnissa: Ei hitsit, nämä ovat amerikkalaisia - nämähän pukeutuvat niihin asuihin! En ole ikinä elämässäni omistanut mitään naamiais- tai Halloween-asua eikä ole miehenikään. Viime vuonna emme lähteneet mukaan näihin Halloween-hömpötyksiin.

Kutsujat vakuuttivat, ettei asun puuttuminen haittaa ja että aina voi vaikka vetää päälle vain naamarin. Ajattelin kuitenkin, että onhan se nyt vähän noloa ilmestyä Halloween-pippaloihin ilman asiaankuuluvaa pukua. Lähdimme siis mieheni kanssa metsästämään asuja, päivän varoitusajalla ja päivä ennen Halloweenia. 
Kurpitsoita riittää.
Voin sanoa, että jos etsii hyvää asua itselleen, kannattaa olla liikkeellä huomattavasti aikaisemmin kuin päivää ennen h-hetkeä. Etenkin jos on pienikokoinen. Me kävimme mieheni kanssa tosin vain yhdessä asuja myyvässä liikkeessä (niitähän täällä riittäisi, ei vain ollut aikaa lähteä penkomaan enemmän), ja siellä suurin osa jäljellä olevista oli kokoa L ja siitä ylöspäin. Uskon, että tilanne on sama monessa paikassa. Targetissakin Halloween-hylly loisti tyhjyyttään päivää ennen juhlaa. 

Naisten asuvalikoima tuntuu täällä päin keskittyvän ainoastaan adjektiivien slutty ja sexy alle. Aivan sama mikä asu on kyseessä - hoitaja, korispelaaja, erotuomari, keiju, mehiläiskuningatar, poliisi tai joku ihan tarkkakin, vaikkapa Ihmemaa Ozin Alice -, puku on aina mallia seksikäs tai hutsahtava. Avonaisia kaula-aukkoja sekä superlyhyitä hameita ja sortseja. Aika järkkyä ja jopa todella pornahtavaa. Viime viikolla Napassa hotellissa oli jonkun firman bileet, ja näimme siellä useammankin naisen tällaisissa vetimissä. Pakarat vain vilkkuivat. Eivätkä mitkään timmit pakarat, vaan aitojen kurvikkaiden naisten selluliittia täynnä olevat rehevät pakarat. Täällä ei tarvitse hävetä, eikä etenkään Halloweenina. Jos jotakuta muuten kiinnostaa, miltä nämä valmiit asukokonaisuudet näyttävät, voi vaikka googlettaa "slutty nurse/police/whatever Halloween costume" ja johan räjähtää. Viime vuonna hitti oli Slutty Ebola Nurse, mikä oli mielestäni huvittavinta koskaan.
Siis onhan koripallon pelaajan pakko olla seksikäs. Urheilu on hutsahtavaa. (Kuva täältä.)
Minä en todellakaan halunnut olla slutty enkä sexy. Valikoima oli siis toooodella surkea ja jäljellä oli enää ne kälyisimmät asut. Lisäksi halusimme mieheni kanssa samaa teemaa olevat vaatteet. Miehelleni ainoa sopivankokoinen asu oli pirate-asu. Onneksi minullekin yllättäen löytyi asu, joka meni loistavasti merirosvokapteenin asusta. Siinä oli jopa pitkät hihat ja kunnon kaula-aukko! Tämä peittävyys oli tosin kompensoitu sitten helman lyhyydessä, sillä mekko peitti pakarat juuri ja juuri, eli oli siinäkin vähän sellaista hutsahtavan merirosvokapteenin meininkiä. Laitoin mekon alle sortsit. 
Tällaiset niistä tuli. Täytyy sanoa, että onnistuimme mielestämme oikein hyvin. :) Asut maksoivat yhteensä (ilman noita miekkoja, ne hankittiin erikseen) 65 dollaria eli noin 60 euroa. Ihan halvalla eivät valmiit Halloween-asut siis irtoa. Nämäkin olivat itse asiassa alennuksessa, sillä Amerikassa alennukset aloitetaan silloin, kun ihmiset vielä tarvitsevat tavaroita juhlia varten, ei vasta juhlien jälkeen.
Bileisiin meneminen jännitti hiukan, sillä olemme mieheni kanssa molemmat todella surkeita small talkissa, emmekä tunteneet bileistä ketään. Onneksi siellä oli pari tyyppiä, jotka käyvät tunneillani, joten hengailimme sitten heidän kanssaan enimmäkseen. Ja sitten kävimme small talkia isännän isän kanssa. Vanhemmatkin kutsutaan täällä bileisiin, haha. 
Bileiden ulos rakennetun katoksen seinän koristeita.
Suurin osa porukasta oli pukeutunut ja jopa kunnolla panostanut! Näkyi todella hienoja pukuja. Hutsahtavia ja seksikkäitä asuja ei näkynyt, joten näillä ihmisillä oli tyylikäs maku. Moni olikin itse rakentanut pukunsa, ei ostanut valmispukua. Ei voi kuin ihastua siihen, miten paljon amerikkalaiset jaksavat panostaa pukuihinsa. Ja nämä olivat siis bileet vain aikuisille, joten mistään lasten puvuista ei ollut kyse. 
Tv:ssä pyörivät tällaiset liikkuvat taulut. Nuo hahmot puukottivat toisiaan, muuttuivat zombeiksi ja sitä rataa. Aika pelottavaa oikeastaan. 
Isäntä-pariskunta oli koristellut taloaan asiaankuuluvan teeman mukaisesti. Sieltä löytyi paljon pieniä yksityiskohtia, jotka ehkä huomasi vasta, kun asiaa alkoi tarkastella tarkemmin. Todella hienoa, ja oli mukava kokemus päästä katsastamaan, miten amerikkalaiset aikuiset juhlivat Halloweenia ilman lapsia.
Isäntä oli pukeutunut Bruce Wayneksi, joka oli melkein Batman. Hänellä oli käyntikortteja. Siis miettikää nyt, miten tähänkin pieneen yksityiskohtaan on viitsitty panostaa!
Nämä taulut näyttivät tästä suunnasta aivan tavallisilta tauluilta. Mutta toisesta suunnasta esiin tulivat veriroiskeet ja zombie-lapset. Ei siis ihan perusperhepotretteja.
Oikeastihan Halloween on vasta tänään lauantaina. Aloin innostua tuosta puvun pitämisestä niin paljon, että tekee mieli vetäistä se uudelleen päälle! :) Jotain Halloween-menoa pitäisi varmaan lähteä katsomaankin jonnekin päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti