perjantai 12. kesäkuuta 2015

Perjantai viinitilalla

Ratkaisu Kalifornian kuivuusongelmaan löytyy teiden varsilta...? Hei älä kastele pihaa! 
Kävin tänään elämäni toista kertaa kalifornialaisella viinitilalla. Aiemmin olen nopeasti käynyt vain yhdessä erään tuttavani kanssa. Emme ole mieheni kanssa koskaan saaneet aikaiseksi mennä Napaan ja Sonomaan, noihin kuuluisiin kalifornialaisen viinin tyyssijoihin, vaikka niihin ajaisi meiltä vain pari tuntia. Meidän piti mennä vieraidemme kanssa, mutta he sitten priorisoivat muita juttuja viinien edelle.
Viinitila.
Yksi suomalainen kaverini järjesti eräänlaisen networking-tapahtuman Morgan Hillissä viinitilalla. Morgan Hilliin ajaa meiltä alle puolisen tuntia, kun ei ole ruuhkaa (työmatka-aikoina matka venyy helposti tuntiin). En ollut tiennyt, että siellä on viinitiloja, mutta niitä löytyy noin parisenkymmentä kappaletta. Eli viinitiloja löytyy siis todella läheltä kotia.
Maisemat olivat aika mukavat. 
Yksi valkkari näytti aivan vedeltä. Yhdessä vaiheessa eräällä tyypillä oli oikeasti vettä lasissa, ja minä kysyin, pitääkö hän tästä valkkarista. Veden ja viinin voi siis sekottaa keskenään ulkonäön perusteella.
Viinitila, jossa olimme, on perheyritys ja ollut pystyssä vuodesta 1925. Me saimme viinimaistelut ja pienen kierroksen tilalla paikan perustajan pojanpojalta. Mies on syntynyt ja asunut tällä viinitilalla. Todellinen ja aito perheyritys siis oli kyseessä. Miettikää, miten hienoa olisi syntyä ja varttua viinitilalla...
Mystinen kellari, jossa haisi kellarilta ja viiniltä.
Olin vähän pettynyt, kun rypäleitä ei tallota jaloin, vaan siihen käytetään tällaista konetta. 
Paikka oli pieni ja erittäin sympaattinen. Viinit tehdään alusta loppuun saakka tällä tilalla pullotuksia myöten eli mitään välikäsiä ei ole. Työntekijöitä tilalla ahertaa noin 20, kun mukaan luetaan perheenjäsenet.
Viinisäiliöitä tai mikä lieneekään oikea termi. Tuo tuolla takana oleva puinen säiliö on kalifornialaisesta punapuusta tehty.
Viinit pullotetaan viinitilalla tällä koneella. 
Minä toimin kuskina, joten en maistellut ihan kaikkia tarjottavia viinejä, enkä todellakaan juonut koko annoksia. Maisteluannokset ovat ihan kunnon kokoisia, eikä sylkemistä harrastanut kukaan ainakaan tänään. Kaikkihan siellä autolla olivat, minä taisin vain olla ainoa, joka oikeasti piti ajokunnon mielessä ja välitti asiasta. Minun viinapääni ei ole hyvä, mutta kyllä parin tunnin tilaisuuden jälkeen parilla ihmisellä seisoi silmät päässä sen verran pahasti, etten haluaisi osua liikenteeseen samaan aikaan heidän kanssaan... Mutta ehkä he ovat tottuneet tai jotain.
Viinit ikääntymässä. 
Mites se networking puoli sitten? Noh, minä olin tilaisuudessa kahden suomalaisen kaverini kanssa, joten senhän voi arvata, miten suomalaisten kävi... :D Tuli siinä vaihdettua muutamia sanoja muidenkin kanssa, mutta enpä solminut muutoin mitään kontakteja. Paitsi mantelikuoharin kanssa, sillä sellaista ostin kotiin yhden pullon.

Eipä tästä paikasta nyt muuta sanottavaa ole. Ajattelin kuitenkin jakaa nämä muutamat kuvat, sillä viikonloppuni menee auttamattomasti liikunnan ja Les Millsin parissa, eikä aikaa postailla ole.

6 kommenttia:

 1. Öhh, siis joisitko tosiaan mieluummin semmosta viiniä josta tietäisit että rypäleet on poljettu ties mimmosilla silsa&känsäjaloilla... Perinteistähän se "jalkatyö" koneiden rinnalla tietty on. Mut toisaalta saattaahan se olla että rypäleiden polkeminen on terveellistä jaloille, parantaa kaikki vaivat ja silleen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ajattele asiaa niin pitkälle. Aivan kuten yritän olla ajattelematta niitä (yleensä) meksikolaisia, jotka väkertää täällä raflojen keittiöissä ilman hattuja tai hiusverkkoja ja joita varten pitää vessaan laittaa ilmotus siitä, että laki velvoittaa heidät pesemään kädet vessa-asioinnin jälkeen... Joitakin asioita on vaan parempi olla miettimättä liikaa. Mutta perinteet kunniaan hei! ;)

   Poista
 2. 9 vuotta sitten kun olimme eksän kanssa noin kuukauden Californiassa niin teimem viinitarhakierroksen San Fernandon laakson viinitarhoissa. Mantelikuohari,kuulostaapa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kyllä riittää noita viinitila-alueita. Mantelikuohari ei ollut ihan niin hyvää kuin ajattelin sen etukäteen olevan, mutta sen verran jännää silti, et halusin ostaa pullon.

   Poista
 3. Terveiset Sveitsista! Taallakaan ei kuulu esitella itseaan jos soittaa ajanvaraukseen tms. Eika muissakaan maissa joissa on asuttu, olisko suomalainen tapa? Enkuksi sanon esim. "Hello - good afternoon... I was wondering if I could make an appointment with Such And Such?" Ranskaksi en tunne etikettia mut sanon jotain tommosta js toivon ettei mee ihan hirveen pieleen! Kiva postaus ja kinkkisia juttuja!��
  Yks Aino
  eikaitaas.wordpress com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli kun itse kuvittelen olevani kohtelias ja muiden ajattelen olevan epäkohteliaita, olenkin itse kauhea juntti, kun en tajua mitään muiden tavoista... Apua, tarvii selkeesti lopettaa tää kohteliaisuus puhelimessa. :D

   On kyllä vaikeita juttuja. Sitä vain pitää joitakin tapoja niin itsestäänselvinä.

   Poista