torstai 23. kesäkuuta 2016

"Ei kyllä Suomessa koskaan..."

Mitä pidempään olemme asuneet mieheni kanssa Kaliforniassa, sitä harvemmin meillä enää kuulee lausetta alkaen "Ei kyllä Suomessa...".

Alussa meidän kotitaloudessa kuultiin tuota kovinkin usein. Ihan sama, mikä asia oli huonosti, aivan varmasti Suomessa sekin olisi paremmin. Ainakin ajatuksissa. Eikä todellisuudella tietenkään ole merkitystä, sillä Suomi elää tällä hetkellä vain meidän ajatuksissa. Siellä vaaleanpunaisen hattaran keskellä.

Toki säännöllisin väliajoin pitää edelleen kuitenkin kuuluttaa, miten kaikki olisi Suomessa niin paljon paremmin. Ehkä vain toisillemme, vähän kuin sillä tavalla jopa vitsillä. "No kyllä Suomessa vaan..." Joskus ehkä muiden suomalaisten kavereiden kanssa tehdään samanlaista vertailua. Ei kuitenkaan koskaan kenenkään muun kanssa. Joidenkin amerikkalaisten ihmeellisyyksien ja ongelmakohtien parjaaminen muiden suomalaisten kanssa on parasta huvia, mutta ketään muuta ei-suomalaista ei kiinnosta himpun vertaa se, miten muka Suomessa asiat olisivat paremmin tai edes eri tavalla.

Vaikka "Suomessa tämäkin olisi paremmin" -vertailu ei kuulukaan enää ihan meidän arkipäivään, jokin aika sitten meidän kotona kuultiin kuitenkin aika mielenkiintoinen lause, joka tuli todella syvältä ja suurella antaumuksella mieheni suusta:

"Kyllä kun Suomessa j*******a tehdään pistorasia, niin se on ja pysyy."

Meidän asunnossa, jossa pinnat tuntuvat kuluvan ja hajoavan pelkästä pienestä kosketuksesta, hajosi yksi sähköpistorasia. Sen lisäksi, että siitä ei tullut sähköä, se oikeasti irtosi puoliksi seinästä. Jos vertaa suomalaisiin pistorasioihin, me tunnumme asuvan jonkinlaisessa nukketalossa. Jokainen kerta, kun töpselin vetää irti lähes mistä tahansa asunnon pistorasioista, pitää olla tarkkana, ettei koko höskä revähdä irti.
Näin amerikkalaisessa asunnossa. Muutama viikko tämän jälkeen pistorasia vain heilui seinässä. 
Joskus on vain terveellistä verrata kotimaahansa. Oli asia miten outo tahansa. Vaatisihan se nyt taitoa rikkoa pistorasia Suomessa.

Toisaalta vaatisihan se ehkä jopa sähkömiehen taitoa korjata pistorasia Suomessa. Täällä vain yksi asuntokompleksimme meksikolaisista työmiehistä tuli ja korjasi homman hetkessä. Joskus ulkomailla voi siis olla vähän yksinkertaisempaakin kuin siellä kotimaassa. ;)

2 kommenttia:

 1. Meillä tämä menee jokseenkin toisin päin - mies motkottaa mulle siitä, kuinka kaikki on niin paljon paremmin Amerikassa. Onneksi me fiksut suomalaiset tiedetään, että moinenhan on silkkaa hölynpölyä! 😉

  No ei, kyllähän sitä nyt puolensa on molemmissa. Mutta näitä on kiva huomata ja huomioida, niin hyvässä kuin pahassakin! Joidenkin asioiden osalta ikävöin kovasti Yhdysvaltoja ja toisaalta - kyllä se vaan on kiva voida juoda vettä suoraan hanasta ilman, että se käy ensin suodatinkannun läpi.

  Tulipahan tästä muuten mieleeni, että meidän asuntokompleksissamme talkkari oli ihan sanan varsinaisessa merkityksessä talkkari. Muistan, kun ensimmäisen kerran miehelle mainitsin mun hiusteni tukkineen meidän kylpyammeen ... mikä se nyt on, siis sen poistoreiän - mies ei epäröinyt hetkeäkään soittoa talkkarille. Ja minä kun kaivelin kumihanskoja keittiöstä, että kaivelisin hiukset itse sieltä ylös... Ei tätä vaan Suomessa tapahtuisi - ihan itse saisi omat tukanrippeensä ammeen pohjalta onkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteensä kullakin siis. :) Mä uskon, että sitten kun tai jos palataan Suomeen, niin ihan varmasti ikävöin monia asioita täältä. Ehkä jopa filtteroitua vettä, haha. On se Turun hanavesikin nimittäin aika pahaa... Tosin täkäläiseen kloorin ja mudan makuiseen veteen verrattuna se on taivaallista. Ainakin mielikuvissa.

   Me ollaan mietitty, tulisiko meidän asuinkompleksin meksikolaiset avaamaan hiuksista tukkeutuneet kylpyammeiden viemärit. Mä uskon, että tulisi, mut mun mies on päättänyt availla niitä itse. Ero suomalaisen ja amerikkalaisen välillä - toinen tekee itse, jos pystyy, mutta toinen hankkii heti palkollisen tekemään työt? ;D

   Poista