maanantai 18. huhtikuuta 2016

Marimekko oli Targetissa

Selvisin kuin selvisinkin viikonlopusta ja olin tosiaan 2,5 päivää täysin hiljaa sanomatta sanaakaan! Täytyy todeta, että oli helpompaa kuin kuvittelin. Mutta jos pidempään pitäisi olla hiljaa, niin saattaisi ehkä alkaa hermostuttaa.

Ääneni on ehkä hiukan parempi, mutta paino sanalla hiukan, eikä todellakaan parantunut. Edelleen se on käheä ja kurkussa tuntuu. Lähdin aamulla ohjaamaan ja tajusin siinä sitten, että ehkä olisi ihan hyvä oppia tekemään jonkinlainen äänenavaus ja lämmittely, kun lähtee ohjaamaan lähes suoraan sängystä aamulla klo 5:30. Minulla on jonkinlaiset ohjeet äänen lämmittelyyn, mutten oikein tajua, mitä siinä pitäisi tehdä. Yleensä vain mölisen yksikseni autossa. Ehkä sellainen äänenkäyttökurssi opettaisi tämänkin.

Pystyn nyt ohjaamaan tasapaksulla ja aneemisella äänellä, mikä ei ole parasta, mutta muutoin olo on ihan hyvä. Jotain tälle kurkulle pitäisi kuitenkin keksiä... Olisi ehkä pitänyt olla hiljaa pidemmän aikaa, mutta rajansa kaikella. Olen huono pysymään sairaslomalla.
Join aamun ekojen tuntieni jälkeen kuumaa vettä, johon heitin kotoa tuomani sitruunaviipaleen. Olen juonut viime päivinä litratolkulla sitruuna-inkivääri-hunaja-vesi-sekoitusta, ja minä en kyllä vanno sen nimeen, vaikka monet vannovat. Ei auta minulla oikein mitään. Sitruunavettä juodessani mietin, pitäisikö alkaa ohjaamaan tuollaista mammojen vesijumppaa, jota tuo tyyppi tuolla takana ohjaa... Näyttää kohtalaisen kevyeltä ohjaajalle. ;)
Poikkesin tänään tuntieni välissä ostamaan hiuslakkaa Targetiin ja törmäsin tähän:
En normaalisti pyöri lastenvaateosastolla, mutta nämä olivat tyrkyllä käytävän varrella matkalla kosmetiikkaosastolle.
Marimekko on saapunut hoodeille (paitsi että Palo Altossa taitaa olla ihan oikea Marimekon liike). Tästä aiheesta on meuhkattu paikallisten suomalaisten Face-ryhmissä melkein yhtä paljon kuin niistä Ikean irtokarkeista aikoinaan. Amerikkalainen iso tavarataloketju Target ja Marimekko ovat tehneet yhteistyönä malliston, missä tyylit ja kuosit ovat Marimekolta ja tuotteiden laatu ja hinta Targetilta. Minä en ole ollut tästä aiheesta kovin kiinnostunut. Joo, on kai se ihan hauskaa, kun amerikkalaisesta tv:sta tulee mainoksia, joissa on suomen kieltä (en muuten ole nähnyt, koska me emme koskaan avaa kanavaboksiamme ja tv:tä, enkä ole jaksanut youtubettaa). Ja joo, kivahan se on, että Marimekko-brändi saa näkyvyyttä. Mutta kaipa minulta sitten puuttuu jokin isänmaallinen geeni, kun en muutoin oikein syty, enkä näe syytä rynnätä ostoksille noin niin kuin vain Suomi-rakkauden periaatteesta. Monet suomalaiset tuotteet ja asiat kiinnostavat minua nykyään tietyllä tavalla enemmän kuin ennen, mutta Marimekon kuosit eivät kuulu niihin. (Paitsi se yksi koirakuosi on ihan söpö.)
Tällaista on saatu aikaan. Vaatteiden lisäksi tarjolla on kaikenlaista tavaraa astioista suppauslautoihin ja telttoihin.
Target on aiemminkin tehnyt yhteistyötä erinäisten brändien kanssa ja mallistot on usein myyty heti loppuun. Marimekon kamat tulivat myyntiin eilen sunnuntaina. Jotkut suomalaiset olivat jonottelemassa erinäisissä Targeteissa ja kuulemma muutamia muitakin oli eksynyt jonoihin. Minä jotenkin epäilin, ettei Marimekko myisi yhtä hyvin kuin muut yhteistyöt, koska luulisi brändin olevan tavalliselle amerikkalaiselle vähemmän tunnettu. Olin kait väärässä, sillä suomalaisten Faceen raportoiman mukaan monet tuotteet oli myyty loppuun jo sillä perusteella, että nettimyynti alkoi keskiyöllä ja Google Shopping -työntekijöillä oli pääsy tavaratalojen hyllyihin ennen kauppojen aukeamista.
Isänmaallinen geenini heräsi kuitenkin eloon sen suhteen, että kuva oli pakko ottaa. Suomi mainittu hei! :D
Näin päivä sen jälkeen, kun mallisto tuli myytiin, jäljellä oleva vaatevalikoima oli suppea ainakin siinä Targetissa, jossa minä kävin ostamassa sitä hiuslakkaa. Lähinnä jäljellä oli lastenvaatteita. Onneksi ei tullut tarvetta saada mitään. Hinnat olivat halvat - mekko irtosi parillakympillä - mutta laatu vaikutti huonolta. Targetissa on mielestäni ihania vaatteita, mutta ne ovat ainakin minulla tuppautuneet menemään huonoksi parin kolmen pesukerran jälkeen.

Kävikö joku lukija hamstraamassa itselleen Marimekko-tuotteita isänmaallisuudesta tai Marimekko-rakkaudesta?

6 kommenttia:

 1. Minäkin yllätyin, millaisen ostohysterian tämä Amerikassa asuvissa suomalaisissa aiheutti, mutta mikäpä siinä. Hyvä, että on suomalainen tavara tehnyt kauppansa. :-)
  Nim. Toinen, joka ei tullut ostaneeksi myymälästä, eikä nettikaupasta mitään, vaikka vähän aioinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa ei kai nuo suomalaisia tavaroita ole vaan targetlaisia tavaroita, Made in China. :D No ei, hyvä tosiaan, että kelpasi tämäkin yhteistyö amerikkalaisille. Pitää olla tyytyväinen! :)

   Poista
 2. En ole ikinä ollut Marimekko-fani, enkä mitenkään erityisesti tätä koko hommaa noteerannut, mutta jotenkin kummasti (kai sen isänmaallisuuden vuoksi:D) löysin itseni Targetista sunnuntaina (en sentään jonottamasta ennen aukeamista) ja kotiin mukaan lähti lautaset ja keittiöpyyhkeet :D kumma juttu, miten joku tällainen kampanja voi ihmiseen vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistunut mainoskampanja siis. Tai onnistunut isänmaallisuuden tunne. ;)

   Poista
 3. Olen lauluopettaja yhdeltä ammatiltani, joten voin joitain vinkkejä antaa äänen lämittelyyn. Se täytyy sanoa, että jos sinulla on kipua tai epämukavaa tunnetta opettaessasi, teet jotain väärin. Kyse voi olla hengitystekniikasta, äänen sijoittamisesta tai liian suuresta ilmanpaineesta äänihuuliasi kohti. Suosittelen ehdottomasti mikin käyttöä, jos se vain on mahdollista! Näin sinun ei tarvise huutaa, vaikka yritätkin äänelläsi motivoida asiakkaitasi. Mikki tekee äänen kuulumisen puolestasi.
  On tosi hyvä idea lämmitellä ääni ennen työpäivää, ja myös rentouttaa tuntien välissä. Yksi helppo harjoitus on huulitäry. Eli aivan kuin leikkisit pikkuautoilla. Tässä harjoituksessa lämmität samalla myös hengityslihaksistosi ja aktivoit ne äänenkäyttösi avuksi. Voit päristellä myös suihkussa, jolloin vesihöyry hoitaa samalla limakalvoja. Huulitäryä tehdessä on tärkeää antaa ilmavirran kulkea vapaasti. Voit ensin kuvitella vetäväsi jotain todella painavaa itseäsi (napaa) kohti ja olla täry on kuin moottorin ääni. Päristele menemään eri korkeuksilta, ylös alas, kiemuroita. Pyri siihen että pärinä tapahtuu aivan suusi etuosassa. Eli huulet ovat hieman tötteröllä. Pidä huoli että leuka on rento ja hampaat irti toisistaan.
  Tätähän voisit hyödyntää myös tunneillasi. Laitat myös asiakkaasi päristelemään samalla kun teet jotain voimaa vaativaa harjoitetta. Äänen kannalta on tosi vaaralista ponnistaa niin, että pidätät hengitystä. Äänihuulissa voi jopa katketa verisuoni, eikä se verenpaineellekaan tee hyvää ;-)
  Jos kaipaat lisää vinkkejä ja mahdollisesti ohjausta, ota yhteyttä karla(at)karlando.nl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos ihan älyttömän paljon, Karlis! Päristelyä koitan varmasti, ihan vain jo sen takia, että se kuulostaa hauskalta. :)

   Yleensä on mikki käytössä kyllä, mutta joskus ne on rikki. Silloin oon yleensä huutanut musiikin ylitse, vaikka tiedän, ettei missään nimessä pitäisi. Pitkään aikaan en oo kyllä joutunut ohjaamaan ilman mikkiä, joten ongelmat ei johdu nyt siitä. Oon varmaan vain korottanut ääntä liikaa, ihan sen mikinkin kanssa. :/ Kiitos paljon vinkeistä!

   Poista