lauantai 6. helmikuuta 2016

Super Bowl pelataan meidän naapurissa ja me olemme Turussa

Yhdysvaltojen suurin urheilutapahtuma on käynnissä juuri tällä hetkellä ja arvatkaapa missä - ihan meidän kotikulmilla. Super Bowl 50 -ottelu pelataan tänä vuonna Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Santa Claran kaupungissa olevalla stadionilla, joka on meidän kotoa vain parin kilometrin päässä. Virallinen Super Bowl -kaupunki on tietenkin San Francisco, mikäs muukaan, mutta koko Piilaakso on ollut Super Bowl -huumassa jo pitkään ja San Josessakin on kaikenlaista tapahtumaa. Ja massiiviset väenpaljoudet. Ja yhtä massiivinen liikennekaaos.

Meitä ei jenkkifutis kiinnosta pätkän vertaa. Joskus mietimme, miten siistiä olisi päästä katsomaan Super Bowlia ihan vain kokemuksen takia, mutta lippuja on lähes mahdotonta saada, ne olisi pitänyt hankkia aikaa sitten ja ne maksavat älyttömiä summia (nyt puhutaan tuhansista dollareista). Onneksi emme koskaan yrittäneet saada lippuja, sillä nyt missaamme koko tapahtuman, kun olemme Suomessa.

Vaikka urheilulaji ei kiinnostakaan, hiukan ehkä kuitenkin harmittaa se, että missaamme tämän tapahtuman kaiken oheistoiminnan. Tuskin me koskaan enää tulevaisuudessa tulemme asumaan Super Bowlin naapurissa. Olisihan se fiilis ollut hauska kokea.

Toisaalta on kyllä hyvä, ettemme ole kotona, sillä liikenneruuhkat - tai siis pikemminkin varmaan liikennetukokset - tulevat olemaan järkyttäviä. Tästä on varoiteltu jo viikkotolkulla koko Bay Areaa.
Liikenne Bay Arean motareilla tulee olemaan tätä. Yläpäässä San Francisco, alhaalla San Jose. (Kuva täältä.)
Muutamakin ihminen on kysynyt meiltä, että kai me vuokraamme asuntomme siksi ajaksi, kun olemme Suomessa, kun matkamme kerta ajoittuu juuri Super Bowlin ajaksi. Bay Arealle valuu juuri tällä hetkellä älytön määrä ihmisiä ja hotellit ovat täynnä, joten vuokramarkkinat kukoistavat. Juuri luin uutisia siitä, miten esimerkiksi San Franciscossa jotain pientä rotanloukun kokoista pimeää huonetta vuokrataan hinnalla $6000/yö. Mieheni on katsonut Craiglistilta, että porukka pyytää meidän kotialueella todella suuria summia siitä, että antavat vaikkapa yhden huoneen asunnostaan vuokralle Super Bowlin ajaksi. En siis ihmettele yhtään meille esitettyä kysymystä. Meillä on kahden makuuhuoneen asunto täysin tyhjillään, joten me nettoaisimme helposti älyttömät summat, jos olisimme vuokranneet kämppämme.

Mutta emmehän me tietenkään vuokranneet. Ensinnäkin vuokrasopimuksemme luonnollisesti kieltää vuokrauksen ja tästä kiellosta vuokranantaja oikein muistutti näin Super Bowlin alla. Sama sääntö taitaa olla kaikissa apartment-komplekseissa, mutta totta kai ihmiset silti vuokraavat huoneitaan - kiellothan on tehty rikottaviksi. ;) Me emme vuokranneet asuntoamme ihan siitä yksinkertaisesta syystä, ettemme halua kotiimme tuntemattomia ihmisiä kaikkien tavaroidemme joukkoon. Ei olisi kiva tulla kotiin reissusta ja huomata, että kamat on hajotettu tai varastettu ja kämppä säpäleinä tai jotain. Hiukan turhan iso riski, vaikka kuinka voisimme pyytää tuhansia dollareita yöltä per huone.

Toivottavasti Piilaaksossa asuvat lukijani nauttivat Super Bowl -kaaoksesta! Muistakaa kertoa sitten kaikki. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti