keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Ekan Suomi-päivän saldo

Saavuimme Suomeen tiistaina illalla paikallista aikaa. Ensimmäisenä kokonaisena päivänä Turussa saatiin aikaan seuraavaa:

- Kävimme mieheni kanssa kahden tunnin aikana kolmessa eri virastossa - verovirastossa ja kahdessa eri pankissa - ja yhdessä operaattoriliikkeessä. Tähän kahteen tuntiin on laskettu mukaan myös autoilu paikasta toiseen (oi ihanat lyhyet välimatkat!). Moinen ei ikinä onnistuisi Yhdysvalloissa. Ei pitkien välimatkojen vuoksi, mutta ei ihan senkään yksinkertaisen syyn takia, että jo pelkästään yhdessä pankissa käyminen on vaatinut meiltä Piilaaksossa joka kerta vähintään jonkun tunnin. Ei siksi, että pankissa olisi ruuhkaa, vaan siksi, että hommat vain hoidetaan niin hitaasti: välillä small talkataan, sitten jauhetaan bullshittia, sitten hoidetaan vähän niitä asioita, joiden takia pankkiin tultiin, ja sitten jossain vaiheessa ilman mitään olennaista syytä työntekijä hakee jostain managerin paikalle esittäytymään ja juttelemaan. Operaattorien liikkeissä menee myöskin aikaa; T-mobilessa ollaan yleensä viihdytty ainakin puoli tuntia. Niin ja ne amerikkalaiset virastot... Niistä ei kannata edes mainita. Varaa aikaa vähintään puolikas päivä.

Hurraa suomalainen tehokkuus siis!
San Francisco lentokoneesta ja koneen likainen ikkuna. Lentoyhtiö saa nyt ilmaista mainosta, mutta väliäkös tuolla.
- Jätin hedelmät punnitsematta ruokakaupassa, ja vasta kassa huomasi asian. Jaa niin, täällähän pitää punnita nämä. Takana oli jonoa. Suomalaisen pahin painajainen. Noloa. :D

- Puhuin vahingossa englantia tuntemattomalle (äitini naapurille, joka oli alaovella samaan aikaan), joka olisi puhunut ihan suomeakin. Vielä nolompaa.
Suurimmaksi osaksi Kaliforniassa on kuitenkin ihan vain tällaista. Niin ja melkein 10 kuukautta vuodesta tuo vihreä on kuivaa keltaista.
- Sain mahani kipeäksi syömällä liikaa leipää. Voi jestas saaristolaisleipä on hyvää! Harmi vain, että kun nykyään syön leipää kerran viikossa jos sitäkään, niin maha tuli aika kipeäksi kaikesta siitä yhtäkkisestä vilja- ja hiivamäärästä.
Lisää vihreää.
- Jätin uutuuskarkit ja -suklaat ostamatta ruokakaupassa! Siis minä en ostanut herkkuja!!? Tästä pitäisi saada mitalli!
Kaliforniassa on talvisin myös tällaista. Vuoristossa siis. Tosin itse asiassa en ole aivan varma, oliko tämä enää Kalifornian puolella vai jo seuraavaa osavaltiota (lentomatkaa oli taitettu tässä vaiheessa noin 30 minuuttia), mutta joka tapauksessa vuoristossa on lunta, oli osavaltio mikä hyvänsä.
- Kävin suomalaisella bodyattack-tunnilla. Ohjaaja ei hymyillyt kertaakaan, eivätkä osallistujatkaan, mutta hyvä treeni oli. Minun piti jo syksyn Suomi-reissun jälkeen tehdä postaus siitä, miten erilaisia attack- ja pumppitunnit ovat täällä Suomessa, mutta se jäi luonnoksen tasolle. Ehkä tämän reissun jälkeen saan sen aikaiseksi...

2 kommenttia:

  1. Mä oon ihan varma, etten kesällä muista punnita niitä vihanneksia kaupassa! Oliko sulla kuutenkin sopiva kolikko, että sait kaupassa kärryn? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No miten ihmeessä sellasen punnitsemisen voisi muistaa?! :D Me shoppaillaan aina vain korin kanssa (paitsi Costcossa, haha), joten tota kärryongelmaa ei ole, mutta voin kyllä arvata, millanen probleema siitäkin muodostuu, kun yhdenlaiseen tapaan tottuu.

      Poista