sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Lauantai-ilta San Franciscossa

Eilisestä ei ole mitään erityistä kerrottavaa. Paitsi että matkustin elämäni ensimmäistä kertaa limusiinissa. Oli vähän noloa. :D Meillä oli kyyti San Josesta San Franciscoon limusiinissa. Mikäs siinä motarilla matkustaessa, kun sai vetää skumppaa ja vaahtokarkkeja. Muuten täytyy kyllä sanoa, että limusiinissa istuminen ei ole kovin mukavaa eikä ergonomista. Mieluusti siis jatkan tulevaisuudessa matkojeni tekemistä ihan vain henkilöautolla.

Olen aiemmin kerran ollut yökerhossa San Franciscossa, eikä kokemus kauheasti sytyttänyt. Tämä toinen kerta ei ollut parempi, mutta toki täytyy huomioida se, etten ole mikään baari-ihminen. Daruden DJ-keikka ei kauheasti innostanut minua, koska sellainen teknojumputus tai mihin genreen se musiikki nyt ikinä luokitellaankaan, ei ole niin minun makuuni. Näytti kyllä uppoavan koko muuhun baarin porukkaan, sillä klubi oli ihan täynnä. Siellä lemusi muuten kannabis aika monessa kohtaa, yäk. Niin ja vanhat kokolattiamatot. Voitteko kuvitella, että amerikkalaisessa yökerhossa on kokolattiamatot!? Ihan siinä tanssilattiallakin. Ja kyllä, täällä ihmiset pudottelevat juomiaan ihan yhtä lailla kuin Suomessakin.

Ainakin Turussa yökerhoissa tanssitaan yleensä sillä tavalla kaveriporukoissa ringissä, oli DJ tai ei. Täällä porukka on klubilla DJ-keikallakin kuin konsertissa: tanssitaan "yksinään" naama lavalle päin ja tuijotetaan ihan euforisesti sinne lavalle, vaikkei siellä edes tapahdu mitään. Kaverini on ollut klubeilla täällä useammin ja sanoi, että se on tapana täällä. Minusta vähän outoa, jos kuitenkin baariin yleensä lähdetään kavereiden kanssa. Tosin täytyy kyllä myöntää, etten ole koskaan ollut Suomessa missään julkkis-DJ:n keikalla, joten en tiedä, miten suomalaiset sellaisissa tanssivat.

Kiinnitin huomiota myös siihen, että enemmistö ihmisistä yökerhossa oli miehiä. En tiedä, johtuiko musiikista, kyseisestä klubista vai siitä, että täällä Bay Arealla nyt vain sattuu olemaan niin paljon enemmän (sinkku)miehiä kuin naisia (koska it-nörtit), mutta oli kyllä hassua olla baarissa, jossa valtaosa oli miehiä.
Siellä se Darude oli. Ja kyllä, tuli Sandstorm ja niitä sointuja useassakin kohtaa.
Tänään sunnuntaina minun piti opiskella uusia Les Millsin ohjelmia (ohjaajat saavat alkaa ohjata niitä täällä tammikuun puolen välin paikkeilla), mutta sen sijaan kävimme vain kaupassa ostamassa kasan herkkuja ja olemme katselleet Netflix-sarjoja monta tuntia. Lähdimme kauppaan, koska piti käydä hakemassa lisää glögiä. Koska se Ikean glögi ei ollut niin hyvää, olisimme halunneet jotain toista glögiä, mutta kaikki glögit oli jo myyty loppuun World Marketeista ja kuulemma myös sieltä Ikeasta. Saksalaista Glühweinia sentään löytyi vielä pullokaupalla World Marketista. Pakon alla on siis tyydyttävä alkoholilliseen versioon.
Koska aioimme kantaa ostoksemme käsissämme autolle, kaupan myyjä pakkasi Glühweinin tällaiseen pussiin. Koska eihän alkoholipullo kädessä missään tapauksessa saa kävellä parkkipaikan läpi. Ja tällainen pussihan ei sitten huuda sitä, että hei minulla on alkoholipullo tässä kädessä...

5 kommenttia:

  1. Moi Hanna!
    Kiitos mahtavasta blogista! Tätä on tosi kiinnostavaa lukea, kun itsekin haaveilen muutosta USAan. Olen lukenut uusia postauksia puolisen vuotta ja samalla vanhoja alusta alkean. Vielä on muutama kuukausi viime keväältä lukematta.
    Ollaan miehen kanssa tulossa teidän hoodeille lomalle. Vietetään joulua San Franciscossa ja uusivuosi Losissa ja matkalla kierretään kurkkaamassa jokanörtin unelmamaisemia Piilaaksossa ;) eli kaikki menovinkit ovat tervetulleita. Yhden olen jo täältä bongannutkin, sen tietotekniikan historiamuseon, joka oli sulle vähän jo liikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos kommentista! Ihana aina kuulla lukijoista!

      Tervetuloa hoodeille lomailemaan! Mitähän sitä sitten suosittelisi... Matkaoppaat ainakin hyppäävät Piilaakson yli jonkun parin lauseen mittaisella maininnalla. ;D Jos it-firmat kiinnostaa, niin Googlen kampus on ihan hauska ja Facebookilla on toki se iso tykkäys-kyltti. Mutta yli ei toki pääse siitä, että noi on vaan isoja rakennuksia, ei niissä oikeasti mitään katsottavaa ole. Jos haluaa sisäistää itselleen sen, miten Piilaakso on oikeasti laakso, niin kannattaa mennä jonnekin, mistä näkee laakson. Esim. Sierra Vista Open Space Reserveen (pääsee kivasti autolla ylös kukkuloille, ei tarvi ruveta ulkoilemaan) tai ehkä Lick Observatoryyn (tosin en oo koskaan ollu siellä itse). Niin tai kuulemma Stanfordin yliopiston kampusalueella on torni, josta on myös jonkinlaiset näkymät (en oo sielläkään käynyt). Palo Alton downtown on söpö ja siellä on kivoja ravintoloita.

      Riippuen siitä, miten teillä on aikaa, menisin kyllä ajelemaan Pacific Coast Highwaylle ja Big Surin alueelle. Siellä on kaunista katsottavaa. Ei tämä Piilaakso ole kauhean turistiseksikäs.

      Poista
    2. Kiitoksia, Facebook ja Google näyttäis osuvan aika kivasti matkan varrelle, jos ajelee San Franista Stanfordin ja Palo Alton kautta San Joseen :)
      Teilläkin aurinko laskee yllättävän aikaisin iltapäivällä - voi ehdä tiukkaa ehtiä katsomaan maisemia valoisaan aikaan. Ameriikan jouluvaloissa varmaan riittää hämmästeltävää sitten pimeän tultua ;)
      Pacific Coast Highway on ilmeisesti tie #1, jota pitkin aiomme matkata Losiin. Salainen haaveeni on nähdä valaita meressä, ilman veneilyä ja merisairautta!

      Poista
    3. Aurinko laskee hiukan ennen viittä ja sitten tulee yhtäkkiä ihan TOSI pimeää. En tullutkaan ajatelleeksi näitä season-spesifejä nähtävyyksiä - jouluvalot tosiaan on kivoja ja aika övereitä täällä.

      Onko teillä yöpymispaikka 1-tien varrella? Me aikoinaan ajettiin SF:sta Losiin tuota tietä pitkin yhden päivän aikana. Siihen meni 12 tuntia ja oli aikaa pysähtyä vain tasan yhden kerran syömään (huom. ei siis edes vessataukoja muita!). Siinä ei katseltu maisemia. Me oltiin hulluja, muille en suosittele päivän reissuksi.

      Valaista en valitettavasti osaa sanoa. Harvemmin niitä kait hyvin näkee rannalta, ellei käy tositosi hyvä tuuri.

      Poista
    4. Ei ole varattu yöpaikkaa vielä, kun ei ole osattu ennakoida, kuinka pitkälle päästään ekana päivänä. Ajattelin, että varaamattakin löytyisi, kun on off season. Ne paikat, joissa viivytään useampi yö, on kyllä varattuna.
      Losissa ollaan viikon verran Long Beachin lähellä ja löysin sieltä mestan, joka järkkää whale watching cruises eli pääsen siellä sitten valaksia ihailemaan, jos ei automatkalla tärppää :)

      Poista