lauantai 12. joulukuuta 2015

Ikean Julbord Buffet

Eilen olimme Ikean joulupöytäbuffetissa syömässä. Ei sieltä kauheasti sitä joulufiilistä saanut lisää, mutta ehkä hiukan kuitenkin.
En olisi koskaan arvannut, että Ikealla tulee olemaan näinkin suuri osa elämässäni... Nimimerkillä En koskaan Suomessa asuessani ollut edes käynyt Ikeassa. Kerran kävin siellä syömässä lihapullia ja sekin oli Ruotsin puolella.
Menomatkalla mietin, mahtaako kyseessä olla paikka, jossa on paljon pohjoismaalaisia, vai enemmän vain piilaksomainen paikka eli mesta, jossa on aasialaisia ja sitten me. Jälkimmäinen vaihtoehto osui enemmän oikeaan - niin kuin nyt arvata saattaa, koska Piilaakso. En tiedä, miksi aasialaisia kiinnostaa ruotsalainen jouluruoka, mutta aasialaisia oli paikalla paljon ja hyvin tuntui maistuvan. Mutta ehkä se oli se ikeamainen ruoka eikä niinkään jouluruoka, mikä heidät veti paikalle. Oli paikalla myös jokunen ruotsalainen. Niin ja muutama suomalainen rouva glögipisteellä ihmettelemässä, "onko tää muka jotain glögiä". Rouvilla oli pointti - meidänkään suomalainen porukka ei ollut tyytyväinen siihen glögiin, se oli sellaista vaaleaa ja vielä kaiken lisäksi haaleaa. (Suomessa kyllä tykkäsimme sellaisesta vaaleasta glögistä.)
Näitä ruokia oli tarjolla.
Ruoka oli enemmän ikeamaista kuin ruotsalaisen jouluista: lihapullia ja nakkeja. Mutta jouluista oli keitetyt perunat, kinkku sinapin kanssa ja kalat sekä joku rosollin oloinen salaatti. Joskin lohi oli kuivinta ikinä eikä todellakaan hyvää. Ruotsalaisen jouluista oli Janssonin kiusaus - eli Jansson Temptation, joka kuulostaa mielestäni söpöimmältä ruoalta ikinä! -, mutta jostain syystä siinä oli vain perunaa. En tiedä, miten ruotsalainen tekee kiusaansa jouluna tai miten muulloinkaan, mutta mielestäni Janssonin kiusaus, jossa on vain perunaa, ei ole Janssonin kiusaus. Mutta ehkä sellainen anjoviksillinen kiusaus olisi ollut liikaa niille aasialaisille...
Ikeamaista ruokaa, ihan hyvää. En muuten edes syönyt niitä "ruotsalaisia" ruokia, kuten vaikkapa silliä tai perunasalaattia.
Jälkkäriksi oli jotain perus-Ikea-herkkuja, esimerkiksi niitä marsipaanijuttuja, joita Ikean pakasteissa myydään, ja Daim-karkkeja. Oli myös omenapiirakkaa ja sellaista valkoista riisipuuromaista mömmöä, Rice pudding with almonds. Tuo wannabe-riisipuuro aiheutti minulle sen pienoisen joulun tunteen, ei niinkään muu ruoka.
Jälkkärit. Olisin voinut syödä vaikka pipareita, mutta sellaisia ei ollut tarjolla.
Ja sitten paikalla oli myös Lucia-kulkue! Viimeistään siinä vaiheessa oli vähän jouluista.
Tämä kasa vaaleita lapsia tuli jostain paikallisesta Ruotsi-koulusta.
Joulun tunnelmaa ei siis niinkään kauhean paljon löytynyt, mutta kyllä tämä oli oikein mukava kokemus. Varsinkin, kun jää väliin kaikki suomalaiset joulupöytälounaat ja muut. Hintakin oli vain noin 13 dollaria, joten oli todellakin hintansa arvoista. Ikea järjestää pääsiäisenä Påskbordin. Ehkä pitäisi mennä sinnekin... ;)

Tänäänkin tapahtuu muuten jotain jännää. Menemme illalla San Franciscoon yökerhoon, jossa esiintyy Darude! Emme todellakaan ihan "muuten vain" ole menossa tuollaiselle keikalle, vaan kyseessä on mieheni työpaikan pikkujoulut. En tiennyt, että Darude on edelleen aktiivinen, vaikka täällä sitä hitsin yli 10 vuotta vanhaa Sandstormia kuuleekin hämmentävissä paikoissa ja mystisen usein...

2 kommenttia:

  1. F. F..! Janssons frestelse utan ansjovis?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä!! Det var en stor besvikelse för mig! :D

      Poista