maanantai 28. joulukuuta 2015

Edelleen kipeä

Flunssani ei ota loppuakseen sitten millään. Sain onneksi eiliselle attack-tunnille sijaisen, joten oli liikkumisesta vapaa päivä. Paitsi että koska meillä oli liput siihen Harry Potter -parodiaesitykseen, oli pakko lähteä, sillä rahoja ei olisi saanut takaisin. Sitä paitsi Harry Potter on aina sen arvoista. Enkä nyt ollut kauhean kipeä. Oloni toki huononi, kun lähdin matkustamaan San Franciscoon ja kävelemään kaupungin kylmässä, vaikka kävelymatkaa parkkikselta teatteriin olikin vain vähän.
Teatterin parkkipaikalta (eli yhden Yacht Clubin parkkipaikalta) oli ihan kivat näkymät.
Potted Potter oli harvinaisen levoton esitys, mutta hyvällä tavalla levoton eli oikein hauska ja viihdyttävä. Kahden miehen esitys, kaikki seitsemän Potter-kirjaa tiivistettynä 75 minuuttiin. Onko joku nähnyt tämän esityksen joskus jossain? Tämähän on pyörinyt jo vuosia. Kiertue on täällä päin San Franciscossa parisen viikkoa, ja ainakin tämä meidän esitys oli muutamaa hassua paikkaa lukuunottamatta aivan täynnä. Lähinnä lapsia ja nuoria vanhempiensa kanssa, haha.
Esitys oli Palace of Fine Arts -teatterissa. Olen luullut sitä museoksi, mutta se onkin teatteri. :D Tässä sisäänkäynti Palace of Fine Arts -puistoon. Vähän kuin Roomaan olisi tullut, vaikken ole kyllä Roomassa koskaan käynyt.
En itse asiassa edes tiedä, mikä näiden rakennelmien virka on. Itse teatterirakennus oli sellainen pieni ja ikävän näköinen rakennus näiden vieressä, puiston reunassa. 
Tänään maanantaina minulla olisi ollut 3,5 tuntia ohjattavana. Hankin sijaiset omille tunneilleni, mutta kävin ohjaamassa yhden 60 minuutin bodypump/cxworx-combon, sillä olin itse luvannut sijaistaa sen, enkä jaksanut ruveta sijaisena hankkimaan sijaista. Olisi ehkä pitänyt, koska oloni on edelleen heikko, eikä se ehkä parane, jos kiertelen ympäriinsä niiskuttamassa mikrofoniin. No okei, liioittelen ehkä hivenen - en minä niiskuta mikrofoniin. Lääkitys on sen verran kovalla siinä vaiheessa. Äänikin kesti tänään oikein hyvin.

Huomenna minulla olisi ollut kaksi tuntia, mutta sain niihinkin sijaiset. Lepopäivä siis tulossa, onneksi. Tämä on kyllä inhottava työ, kun sairastuu. Pitää alkaa kaivella yhteystietoja ja lähetellä lukuisia sähköposteja. Niin ja hyvä, etten tee tätä rahan vuoksi, koska mitään sairauskorvauksia ei tietenkään heru. (Mahtaisikohan Suomessakaan herua, jos on tällaisessa työssä... Ei mitään hajua.) Pakko muuten mainita, että ihan kaikki saliketjut eivät ole sitä mieltä, että ohjaajan on tultava töihin, jos ei saa sijaista, oli sairas tai ei. Enkä nyt tiedä, onko se yksikään aina sitä mieltä, vai oliko managerilla vain joku holiday-stressi.

Eipä tässä muuta. Olen juonut litratolkulla inkivääri-sitruuna-hunaja-juomaa. (Kiitos vain vinkistä, Jonna! Tosin en kyllä blendaa niitä, vaan keitän vain kiehuvassa vedessä ja juon pelkän veden :) ). Kaipa se tästä. Parempi olisi, sillä keskiviikkona olisi 4 tuntia...

6 kommenttia:

  1. Olen ohjannut lukuisia tunteja monilla eri saleilla yli kymmenen vuotta Suomessa. SL palkka pitäisi saada jos tekee verokortilla, jos tekee laskuttavana (toiminimellä) ei tietenkään tule palkkaa. Sijaisten etsiminen riippuu paikasta, toisissa sinua autetaan tai tehdään kokonaan puolesta. Toisissa paikoissa etsit itse tai tulet vaikka pää paketissa ohjaamaan ellet halua maksaa sakkomaksua. Eli aika hurjia ehtoja löytyy. Onneksi en enää ohjaa kuin sellaisissa paikoissa, missä SL tarvii vain ilmoittaa (oli sitten verokortti tai laskuttava) ja he hoitavat loput ja toivottavat pikaista paranemista. Mutta on kurja duuni sairastumisen kannalta, ja palaa sitten hiukan heikkona sairastamisen jälkeen vetämään 3 kovaa tuntia... Pikaista paranemista ja paljon lepoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista! Mua kiinnostaa kovasti, millaista ohjaajan työ on Suomessa, kun meno täällä tuntuu välillä niin oudon hullulta. :) Aika hurjia eroja Suomessa näköjään paikkojen välillä, huh. Ei ole siis vain tämän maan ongelmia nämä kuviot. Ammatinvalintakysymys näköjään. ;)

      Poista