keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulukuu saapui

Niin saapui joulukuu. Kuin taikaiskusta Thanksgiving on unohdettu ja joka paikan täyttää joulu. Hämmennyin vähän siitä, kun muutamalla amerikkalaisella tai amerikkalaistuneella tutullani ilmestyi joulukuusikuvia Faceen. Nyt jo? Vastahan joulukuu alkoi! Mutta sitten kuulin, että amerikkalaisilla on ilmeisesti tapana tuoda joulukuusi kotiin heti Kiitospäivän jälkeen - jolloin on siis virallisesti soveliasta laittaa joulukoristeet esille monessa paikassa. Meillä ei ole kuusta vielä eikä myöskään joulukalenteria. Costcosta olisi kyllä löytänyt hyvä kalenteri:
Taattua saksalaista laatua suoraan Costcosta: kaljajoulukalenteri!
Nauti joulun odotuksesta juomalla joka päivä yksi olut. Hinta tälle taisi olla jotain noin $60-70, joten me emme ostaneet. Mieheni on asiaa jälkikäteen vähän harmitellut.
Pari viikkoa sitten sain pienoisen jouluangstin ja ostimme silloin joulukoristeita. Ikeasta tietenkin, mistäs muualtakaan pohjoismaalainen koristeitaan ostaisi. Hyvä aloittaa tällä tavalla skandinaavisen kevyesti ja jättää amerikkalaisten överit koristeet lähemmäs joulua. Ikeassa koristeet eivät muuten olleet alennuksessa, vaikka lähes joka puolella muualla on. Täällä tiedetään, koska tavaroita kannattaa myydä alennuksella: juuri silloin kun ihmiset niitä ostavat!
Toiset ovat tuoneet kotiin jo ison joulukuusen, mutta me aloitimme tällaisella pienellä.
Joulun tulo angstituttaa hiukan sen takia, että tämä tulee olemaan ensimmäinen jouluni poissa kotoa. Tai no, ei poissa kotoa, mutta poissa vanhempien - tai nykyään vanhempani - luota. Koska juuri syys-lokakuussa olimme Suomessa, emme nyt lähde heti uudelleen. Kumpikaan meistä ei ole mikään jouluihminen, eikä joululla ole sinänsä isoa merkitystä meidän elämässä, joten päätös viettää joulu täällä oli sinänsä helppo. Toki hiukan harmittaa se, että kykimme täällä kahdestaan. Yritin ylipuhua äitiäni tulemaan tänne ja jatkamaan sitä hänen keskeytynyttä vierailuaan, mutta hän ei ole nyt tulossa. Muitakaan vieraita ei tule.

Tällä hetkellä ei tunnu yhtään joulukuulta. Talvelta kyllä tuntuu, sillä öisin on mennyt välillä nollaan (ehkä jopa alle) ja aikaisin aamulla on ollut vain muutama aste lämmintä ulkona. Sisälämpötila meillä on pudonnut pahimmillaan 16 asteeseen päivällä; öisin ehkä jopa kylmempään, mutta nukumme silloin, joten enpä ole katsellut asteita. Ilmanlämpöpumppu on luonnollisesti ollut aina välillä päällä. Välillä paleltaa sisällä niin pahasti, ettei voisi uskoa. Yksinkertaiset ikkunat ja pahviseinät oikein hohkaavat kylmyyttä.
Ikea pelastaa kyllä ulkosuomalaisen joulun: siellä tarjoillaan ruotsalainen jouluruokabuffet! Nämä liput kävimme metsästämässä itsellemme ja kavereille, sillä kuulemma tämä tilaisuus myy helposti loppuun. Kävimme kyselemässä lippujen perään jo ennen kuin ne tulivat myyntiin. Nyt on jotain mitä odottaa!
Vuosi sitten kärsin niin sanotusti fantasia-Suomen kaipuusta. Joulukuu tuo kuulemma monelle kotimaan mieleen, eikä aina välttämättä niin iloisissa merkeissä. Saas nähdä, miten meidän joulukuu tästä etenee.

6 kommenttia:

 1. Hahah! Perus suomalainen joulukalenteri on Karhu 24 tölkkiä :D
  t: Riksu

  VastaaPoista
 2. Meillä mies on ollut hyvin tyytyväinen Costcon olutkalenteriin. :) Ja jos teillä on liian hiljaista siellä kotona jouluna, niin tulkaa käymään meillä. Meillä on meidän 5 henkisen perheen lisäksi 7 brassia, joista kolme on lapsia, joten luulen että menoa ja meteliä riittää. Tai mä taidankin ehkä karata teille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa olla varovainen kutsujen kanssa, me saatetaan kuule jopa tullakin! :)

   Poista
 3. Heh, ihmettelin ääneen miehelleni että miksi hänen äitillä on Halloween-kuusi (olen nykyään miehen perheen sähköpostilistalla) ja sain vastaukseski hymyn ja olankohautuksen :) Ilmeisesti jotkut perheet tuo joulukuusen sisälle halloween-juhlan ajaksi ja sitten se vaan vaihtaa koristeita Halloweenista Kiitospäivään ja siitä sujuvasti jouluksi. Itse en ole kummoinen jouluihminen ja vähän ihmettelin tätä tapaa ja onneksi vietämme juolun Suomessa tänä vuonna eikä tarvitse hössöttää samalla tavalla kun jenkeissä :)

  Niin että hyvää joulunodotusta teillekin :) Maassa maan tavalla ja ensi vuonna teilläkin on joulukuusi Halloweenina! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta toihan on kätevää! :) Pitkää iloa yhdestä kuusesta! Kieltämättä se tuntuu vähän tyhmältä tuoda kuusi jouluksi vain tyyliin viikoksi, mutta toisaalta ehtiihän siihen kyllästyä, jos se kauan siellä jossain huoneen nurkassa seisoo. Kattellaan, koska me hankitaan nyt oma vai hankitaanko ollenkaan.

   Hyvää joulunodotusta sinnekin! Tai Happy Holidays! :)

   Poista