torstai 29. toukokuuta 2014

Tietullista tuli lasku

Ajoimme yksi sunnuntai kuun alussa vieraidemme kanssa Golden Gate -sillan edestakaisin. Takaisin San Franciscoon päin tultaessa sillalla on tietulli. Työntekijöitä tullikopeissa ei ollut, joten tullista vain ajettiin läpi. Mietimme, että olipas hyvä tuuri, kun olimme liikkeellä viikonloppuna ja säästimme näin 7 dollarin tullin.

Emmepä muuten säästäneet! Postilaatikkoomme oli kilahtanut tietullin lasku. Tätä 7 dollarin tietullia peritään nyt siis jälkikäteen laskulla. Laskussa on kuva automme rekkarista ja päivämäärä, jolloin siltaa on käytetty.
Lasku tietullista.
Ensin ajattelin, että jaahas, tässä yritetään nyt säästää viikonloppupalkkakustannuksissa. Mutta sitten googletin asian, ja minulle selvisi, ettei Golden Gatella ole ollut tullinkerääjiä enää hetkeen. Sillalla on siirrytty täysin tähän laskutussysteemiin.

Ihan kätevä tapa. Jonoja ei synny, kun ei tarvitse pysähtyä maksamaan käteisellä.
Autojen rekkarit kuvataan ja lasku lähetetään jälkikäteen. Tosin säännöllisillä käyttäjillähän on kortit, joilla maksut on jo maksettu, eli ei laskuja heille.

Ilmeisesti tällainen systeemi sitten säästää. Sekä rahaa että autoilijoiden aikaa. Jotenkin vain mietin, onko tällainen paperisten laskujen tekeminen ja postittaminen sekään ihan järkevää, kun niitä ei-vakituisia autoilijoita on kuitenkin varmasti tuhottoman paljon... Mutta toisaalta Amerikka nyt ei tunnu päässeen Haussa paperiton tulevaisuus -junan kyytiin. :D

Laskun saa maksettua netin kautta luottokortilla laskuttajan omilla sivuilla (niitä meille tuttuja nettipankkimaksuja täällä ei ole näkynyt, koska näiden nettipankki - tai siis "nettipankki" - on aika vitsi), soittamalla johonkin numeroon, jossa todennäköisesti palvelee automaatti, tai lähettämällä shekki, jota varten laskun mukana tuli palautuskuori. Olimme tylsiä ja maksoimme netin kautta.

Näitä tietulleja täällä Bay Areassa on muutamia. Ilmeisesti muissa kuin Golden Gatella on vielä ihan tullinkerääjät. Onneksi meidän tavallisten reittien varrella ei ole yhtäkään tullikohtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti