keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

What I've been up to...

Viimeisen parin viikon aikana olen tehnyt mm. seuraavia:

- Ajanut autoa rutkasti enemmän kuin viimeisten yhdeksän vuoden aikana yhteensä (tämä kertoo enemmän siitä, miten olemattomasti olen ajanut menneisyydessä, kuin siitä, miten paljon olisin ajanut nyt). Olen ajanut mm. kauppaan ruuhka-aikana ja etsinyt parkkipaikkaa täpötäydeltä kaupan pihalta ja pitänyt tätä täysin normaalina. Vertailukohtana on siis se, etten olisi Turussa uskaltanut ajaa Prisman parkkipaikalle viikonloppuna. :D

- Olen ostanut elämäni ensimmäisen tuotteen Victoria's Secretistä. Olin aiemmin käynyt kerran kyseisen ketjun liikkeessä enkä ehkä ihan ymmärtänyt hypetystä. Nyt ostin hupparin, koska palelen asunnossamme edelleen etenkin aamuisin ja koska jostain syystä olin jättänyt kaikki oloasujeni pitkähihaiset Suomeen. Ilmeisesti jossain muuttostressissäni olin erehtynyt kuvittelemaan, ettei niille olisi tarvetta.

- Olen ikävöinyt kunnollista leipää ja entisen ruokavalioni olennaisinta tukipilaria maitorahkaa. Tähän mennessä olen löytänyt yhdenlaisen leivän, jota pystyn syömään. Kunnon maitorahkoista näillä ei taida olla hajuakaan. Jos joku tietää amerikkalaisten rahkoista jotain, kertokaa!

- Olen löytänyt Meetup.com-sivuston ja käynyt sen kautta yhdessä tapaamisessa pelaamassa minigolfia ja samalla kuullut aksenttini olevan söpö. Koska viimeisten vajaan kahden vuoden aikana olen viettänyt huomattavasti aikaa sellaisten ihmisten seurassa, jotka löysin alun perin netistä (ja jotka olivat löytäneet toisensa vessan seinän kautta - Terveisiä vaan ST-kerholle!), tuntemattomien ihmisten keskelle pelmahtaminen ei niin hirveästi pelottanut. Tai no, jännitti kyllä.

- Olen käynyt asuinpaikkamme uima-altaalla jo muutamankin kerran ja saanut bikinien yläosasta rusketusrajat, joita en normaalisti koskaan saa. (En silti millään muulla kuin omalla mittapuullani ole erityisen ruskettunut.) Uima-allasreissuilla olen myös miettinyt, mikä on oikea tapa käyttäytyä ja olla monikulttuurisessa ympäristössä. Edustamme ihonvärimme puolesta ehdotonta vähemmistöä asuinkompleksissamme. Olo on vähän kiusallinen, kun seisoo hississä pyyhe päällä palaamassa uimareissulta, kun hissiin tulee intialaisia naisia kietoutuneina koristeellisiin huiveihinsa. Pitäisi varmaan lukea sitä lähes 40-sivuista vuokrasopimusta, koska siellä varmasti kielletään pyyhe päällä liikuskelu kerrotaan oikea tapa toimia.

- Luonnollisesti olen myös polttanut ihoni ulkoillessani suojakertoimesta huolimatta.

- Olen stressannut sitä, että ensimmäiset vieraamme saapuvat jo ensi viikolla, eikä meillä ole koti läheskään valmiina, emmekä tiedä uudesta kotikaupungistamme tai alueesta vielä yhtään mitään...

- Olen tutustunut yhteen samassa talossa asuvaan nuoreen naiseen, joka on kotoisin Venezuelasta. Olemme nimittäin samalla kielikurssilla! Istuin hänen vieressään tunnilla ja satuin huomaamaan hänen katsovan Google Mapsista kotini osoitetta. Stalkkaus kannatti, koska olemme nyt pari kertaa henganneet yhdessä.

- Olen alkanut vähitellen ymmärtää, että tämä paikka on nyt koti. Ja olen melkein kokonaan lakannut sanomasta "kotona", kun viittaan Turkuun.

6 kommenttia:

 1. Ruisleipää on varmaan ensi viikolla tulossa? ;) helpottavaa lukea tuo viimeinen kommentti, tietää että viihdytte! Terkut meiltä, K:lta märät pusut hiustenrepimishalauksineen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä on joo. :) Mutta itse asiassa en kaipaa pelkästään ruisleipää, vaan ihan mitä tahansa leipää, joka maistuisi ja tuntuisi kunnon leivältä. Ja terkut takaisin sinnekin! :)

   Poista
 2. Vaikuttaa ihan siltä ettei sulla ole käyny aika pitkäksi. Hassu juttu tavata samassa talossa asuva kielikurssilla, mutta käyhän se naapuriin tutustuminen niinkin:D

  VastaaPoista
 3. "Kermaviiliä" tulee, kun yhdistää jogurttia, tuorejuustoa ja sitruunaa/viinietikkaa.
  Jos leipuria laiskottaa, Nordic Breads auttaa. Whole Foodsista taas löytyy harvinaisempia herkkuja, kuten Pandan lakua ja rahkaa. Rahkahimon voi tyydyttää kreikkalaisella jogurtilla tai 2% Fage jogurtilla. Quarkia löytyy joistakin kaupoista, hinta on törkeä (n. 4 dollaria pieni purkki) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Nordic Breadsia olenkin tutkaillut, mutta toistaiseksi olen kärvistellyt ilman. Fagen olen löytänyt, ja sitä on tullut vedettyä jo kunnolla. Ei vain pidä nälkää yhtä hyvin poissa kuin maitorahka. Taidan kuitenkin pitäytyä siinä, jos pienen rahkapurkin hinta huitelee noin korkealla...

   Whole Foods on kyllä ihana! Sen valikoimaan ollaan tutustuttu jo lomamatkoilla. Ja kyllä se Panda-himo vielä varmasti iskee. ;) Kermaviilin teko kuulostaa kiintoisalta, täytyy testata!

   Poista