keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Imuroinnista saa varmasti mediaseksikkään blogipostauksen

Kuva: George Marks/Retrofile/Getty Images. Kuva otettu The Guardianin kautta.
Haha, en voi uskoa, millaisen imurihärvelin kanssa täytyy oppia selviytymään! Tosin eihän tämä(kään) mikään yllätys ollut, mutta jostain syystä totuus iskostuu mieleen vasta, kun on roudannut painavaa härveliä edestakas kolmen suuren huoneen kokolattiamaton läpi. Meillä on nyt siis tälläinen:

Kotirouvan uusi paras ystävä. Not!
Täällä kaupoissa myytävät imurit ovat tällaisia. Lähes varmaan poikkeuksetta. Yhden sellaisen meille edes hieman tutun näköisen imurin näin, mutta se näytti vähintäänkin avaruusasemalta.

Walmartin imurivalikoimaa.
Minulle tulee näistä todella kovat 50-luvun kotirouva -vibat. Tai itse asiassa ei varmaan tarvitse mennä edes 50-luvulle saakka. Koska oikeasti - kuinka paljon nuo eroavat näistä:

Imurimainos vuodelta 1919. Kuva ebayn kautta.
Ulkomuoto ehkä on hiukan modernimpi, mutta idea vaikuttaa olevan täysin sama.

On hiukan epäkäytöllinen vehje tuo imuri! Paitsi että sen kanssa imuroiminen käy todellakin urheilusuorituksesta (ei ole mikään kovin kevyt), se ei mahdu menemään huonekalujen alle. En tiedä, miten amerikkalaiset imuroivat kamojen alta. Myös nurkkien imuroiminen on hankalaa. Tuosta kyllä irtoaa putki, mutta letku on aika lyhyt, joten siinä saa sitten imuroida kohtalaisen epäergonomisessa asennossa ja toisella kädellä pidellä imuria, ettei koko härveli kaadu. Hauskaa.


Amerikkalaiset ovat hoksanneet tämän venyvä letku -ominaisuuden, mutta eivät ole silti onnistuneet jalostamaan letkusta yhtään pidempää. Hmm.

Imurin imutehoa ei voi säätää, se on vakio. Kokolattiamattoa varten on sentään brush-roll -ominaisuus eli sellainen harja alkaa pyöriä. En ole koskaan imuroinut kokolattiamattoa muunlaisilla imureilla, mutta ehkä tällainen voimakas vehje on siihen tarkoitukseen kuitenkin parempi kuin sellainen pikkuimuri.

Imurin johtoa ei saa minnekään sisälle pois tieltä, vaan se on tuossa ulkopuolella. Eli sitä saa pidellä toisella kädellä koko ajan poissa tieltä (ks. pirteän kotirouvan antama esimerkki ensimmäisestä kuvasta).

Yksi ominaisuus, johon en suomalaisissa imureissa ole törmannyt, tässä kuitenkin on. Tuohon eteen nimittäin syttyy valot, kun imuri on päällä! Valaisee kivasti ne nurkat, joihin tuolla ei pääse käsiksi. Tämä vekotin olisi ehdottomasti ollut meidän mäyräkoiran uusi vihollinen numero yksi, jos herra mäyräkoira olisi tänne asti päässyt...

Tällä nyt sitten mennään, olosuhteiden pakosta. Onneksi vaatekaapista löytyy 50-luvun tyylinen kellohamemekko, niin voin virittäytyä kunnon housewife-tunnelmaan.

2 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä pakko mennä halaamaan omaa vain puolentoista koripallon kokoista konetta joka liikkuu kevyesti ja jolla ulottuu kaikkiin mahdollisiin villakoirakoloihin - jos vaan viitsii :D Mäyräkoirissa tuo pienikin kapine on herättänyt sen verran kunnioitusta että ovat menneet aina nöyrästi vastakkaiseen suuntaan...
  -a-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän mäykky yritti aina välillä tulla saamaankin suuntaan imurin kanssa ja vähän hyökätä :D Haluaisin nähdä sen hyökkäämässä tätä uutta härveliä vastaan :/

   Poista