sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Southern style

Olen syönyt tänään (paitsi että vuorokausi taisi jo vaihtua eli siis eilen) ehkä yhden eriskummallisimmista ruoka-annoksista, joihin koskaan olen törmannyt: fried chicken & waffles.

Päädyin meidän Suomi-jengin kanssa Palo Altoon syömään ravintolaan nimeltä Nola. Nettisivujen mukaan menu on sekoitus Creole, Cajun & Southwestern keittiötä. Eteläosavaltiomeiningillä siis mentiin. Yritimme virittäytyä tunnelmaan jo automatkalla satelliittiradion avulla kuuntelemalla mm. Southern gospelia ja Patriot-kanavan conservative talkia. Huh mitä settiä.

Ravintolan sisustus ei ehkä ollut ihan eteläosavaltiomaista... Onneksi pöydällä oli kuitenkin pieni tarjotillinen erilaisia hot sauce -kastikepulloa suoraan Louisianasta.
Tässä nurkassa oli kiva syödä.
Ruokalistalta pisti heti silmään kana vohveleiden kanssa. Minua valistettiin, että kyseessä on kovinkin suosittu ruoka-annos etelässä. Annoksen historiasta löytyy näköjään netistä pitkät pätkät, eikä kyseessä taida olla ihan historialtaan täysin eteläosavaltioiden erikoisuus, mutta tämä ei ole ruokablogi, joten ei nyt puututa historiaan enempää.

Annokseen kuului paistettua (fried) kanaa vohveleiden kanssa sekä hunajavoita, makea kastike (!) ja vaahterasiirappia (!!). Vaikka annos kiinnitti heti huomioni, olin kuitenkin ensin valitsemassa toisen annoksen, koska kyllä tuollainen kanan ja vohvelin sekoitus nyt kuulosti olevan jotenkin ihan liikaa. Pohdimme porukalla pitkään annoksen jännittävyyttä, ja lopulta viiden henkilön seurueestamme minä ja eräs toinen päätimme, että kerrankos sitä sitten kokeillaan. Tätä ei ehkä saa muualta kuin Amerikasta.

Ja kyllä kannatti! Niin erikoiselta kuin yhdistelmä kuulostaakin, se oikeasti toimi. Ainakin hetken aikaa.
Fried chicken & waffles with gravy, whipped honey butter and maple syrup.
Loppua kohden alkoi hiukan tökkimään. Ja "loppua kohden" tarkoittaa siis sitä, että vohvelit ja alle puolet tuosta kanamäärästä oli syöty. Kanaa oli varmaan reilusti yli puoli kiloa. Kuva ei oikein kerro totuutta.

Seurueemme muut jäsenet vetivät ribsejä. Myös näillä annoksilla oli kokoa.
Tässä siis yhden henkilön annos.
Nälkä ei tainnut kenellekään jäädä.

Jos joskus päädytte Palo Altoon, suosittelen kyllä Nolaa! Ja jos joskus sattuu kohdalle mahdollisuus syödä paistettua kanaa ja vohveleita - kokeile!

Paluumatkalla löytyi muuten satelliittiradiosta aikuisviihdekanava. Kyllä, aikuisviihdettä radion kautta. Jotenkin sitä vain tietää, että on Amerikassa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti