sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Sunnuntai Pacificassa

Ulkoilu eli kaliforniansuomalaisittain haikkailu ei ole kuulunut meidän perheen viikonloppuihin enää aikoihin. Viimeksi olemme tainneet ulkoilla joskus kesällä. Tänään sunnuntaina päätin ihan yhtäkkisesti haluta lähteä ulkoilemaan ja kävin aamulla kirjaimellisesti repimässä mieheni ylös sängystä, jotta pääsisimme lähtemään.
Ajomatka kesti noin tunnin. Loppua kohden avautui hienot näkymät San Franciscon lahden suuntaan.
Täällä on satanut viime aikoina todella paljon, ja luin netistä, että sateiden takia Bay Arean jo aikoja sitten kuivuneet vesiputoukset ovat jälleen päässeet kukoistamaan. Jutussa oli lueteltu joitakin, ja valitsin summittaisesti yhden.

Menimme Pacifica-kaupunkiin, joka on noin tunnin ajomatkan päässä meiltä pohjoiseen rannikolla. Siellä on kukkuloilla iso puistoalue nimeltä San Pedro Valley County Park. Haikkireitti meni eukalyptus-puiden keskellä ja kukkuloiden päältä avautui hienot näkymät rannikolle.
Metsä.
Ilmeisesti nämä ovat eukalyptus-puita. Itse en tunnistaisi.
Ilma oli ihanan raikas, sillä on satanut ja oli vain 13 astetta lämmintä. Mutta aurinko lämmitti kuitenkin todella paljon, ja oli pakko välillä riisua vähän kerrastoa pois päältä.
Näkymät Pacificaan ja Tyynelle valtamerelle.
Sitä vesiputousta ei kyllä näkynyt. Ehkä kyseessä oli jälleen kerran, niistä sateista huolimatta, vain todellinen "kalifornialainen vesiputous" eli joku pieni vesiliru, jota ei edes huomaa. Joen äänen kyllä kuulimme, joten kaipa se liru jossain siellä olisi ollut.
Kelpasihan näissä maisemissa liikuskella ilman sitä vesiputoustakin.
Pakollinen varjoposeeraus.
Oli kuitenkin hienot ulkoilumaisemat, vesiputouksia tai ei. Haikkailimme tunnin ajan ja sen jälkeen ajoimme Pacifican keskustaan syömään. Haikkailuun kuuluu olennaisesti syöminen aina suorituksen jälkeen, oli kyseessä miten lyhyt ulkoilu tahansa. 
Pacificassa näytti mm. tällaiselta.
Ja tällaiselta. Tuo tönö on muuten Taco Bell, haha.
Meressä näkyi paljon surffareita, ja Pacificassa näytti olevan useampikin aiheeseen liittyvä putiikki. 
Emme ole koskaan ennen käyneet Pacificassa. Se vaikutti oikein mukavan sympaattiselta mestalta. Siellä oli kylmä, noin 13 astetta, ja Pohjois-Kalifornian rannikolle kuuluva kylmä meri-ilma, mutta osa porukasta oli silti jostain käsittämättömästä syystä kesävaatteissa. Minulla oli toppaliivi ja hanskat. 
On se meri vain niin ihana.
Me olimme rannalla yli tuntia ennen auringonlaskua, joka on varmasti Pacificassa todella hieno. Valitettavasti emme voineet jäädä odottelemaan tunniksi, joten edelleen auringonlasku Bay Arealla on näkemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti