perjantai 15. tammikuuta 2016

Ruohonleikkauspalvelu San Josen tyyliin

Yhtenä aamuna piti kliseisesti sanoen hieraista silmiä ja katsoa kahteen kertaan, näenkö oikein. Muutaman korttelin päässä meiltä, eräälle aidatulle nurmikkokentälle oli ilmestynyt kasa jotain elukoita. Lampaita/vuohia/mitä-lie-otuksia, jotka vähänkään eläimistä jotain tietävä osaisi nimetä heti.
Wtf...?!
Olin ihan ihmeissäni. Mistä ihmeestä nämä eläimet ovat yhtäkkiä ilmestyneet? Ja miksi maailmassa ne ovat täällä? Keskellä North San Josen toimisto- ja asuinrakennusaluetta.

Eilen ajoin ohitse kaverini kanssa ja hän totesi, että "ilmainen ruohonleikkauspalvelu". Tämä on tällainen fakta sarjassamme rikkinäinen puhelin ja urbaanilegenda, mutta hän oli kuullut mieheltään, että täällä harrastetaan tällaista "ruohonleikkausta": joku kärrää kasan ruohoa syöviä eläimiä tietylle alueelle, elukat syövät ruohon pois ja sitten ne viedään jälleen uuteen paikkaan ja homma alkaa alusta. Kuulemma tällaista näkee aina välillä. (Ei ehkä kuitenkaan kovin usein, kun nyt ottaa huomioon tämän osavaltion kuivuusongelman, haha.)

Olen ihmetellyt ja vähän ehkä ihastellutkin näitä eläimiä auton ikkunasta muutaman kerran ohi ajaessani, ja tänään oli pakko ihan varta vasten ajaa paikalle katsomaan, mikä on meininki.
Pakkohan näitä oli lähteä katsomaan lähempää.
Yksikään näistä ei ollut hengailemassa aidan vieressä ennen kuin ihminen ilmestyi paikalle ihmettelemään.
Meininki oli aika iloinen. Vissiin joku muukin on käynyt eläimiä katsomassa, sillä osa niistä juoksi heti aidan luo, kun hoksasivat ihmisen tulleen tutkailemaan. Paikalla oli minun lisäkseni kaksi naista. Toimin amerikkalaisesti ja kävin kysymässä heiltä, tietävätkö he miksi eläimet ovat siellä. Toinen heistä sanoi, ettei ole varma, mutta on siinä käsityksessä, että alueelle tullaan rakentamaan jotain ja että eläimet ovat siellä "to clear the area, eat all the grass away".

Ruohonleikkauspalvelupa siis hyvinkin. Todellinen win-win -tilanne kyllä: joku pääsee turhasta ruohosta eroon helposti ja eläimet saavat ruokaa.
Joku valistunut ihminen voi kertoa, mitä eläimiä nämä ovat.
Tämä kaveri oli aika cool.
Koska minulla ei oikeasti ollut mitään hajua siitä, miksi nämä eläimet ovat tuolla, kysyin asiasta vielä tämän alueen asukkaiden yhdessä Face-ryhmässä. Siellä heti vastattiin, että nämä eläimet on tosiaan tuotu syömään ruoho pois, jotta rakentaminen voi käynnistyä. Minulle kerrottiin myös, että joissakin osavaltioissa näitä eläimiä voi vuokrata ruohonleikkausta varten. Googletin asiaa ja kyllä - goat rent on olemassa! Cost-effective, eco-friendly and super cute weed removal. Kaikenlaista...

Olisi kyllä kiva tietää, miten paljon tämä nyt on "eco-friendly", kun pitäähän nuo eläimet jotenkin kuljettaa paikasta toiseen. Mutta toisaalta, saavatpahan ne sitä ravintoa siinä samalla.
Ne kaksi paikalla ollutta naista muuten syöttivät näille kädestään ruohoa. Minä en syöttänyt.
Aikamoinen maaseutu tämä San Jose kyllä on, ei voi muuta enää sanoa. Ja vissiin moni muukin paikka, jos goat rent kerta on yleistä muissakin osavaltioissa. :D

2 kommenttia:

 1. Mä jäin tuijottamaan suu auki tuota nurmikkoa, onko siellä noin vihreää??! On vissiin sitten satanu ihan kunnolla viime aikoina? Laitapad lisää kuvia vihreistä kukkuloista, niin pääsen ihmettelemään niitäkin.

  Ja mitä tulee tohon "eco-friendly" ajatteluun niin USA:ssa aina taidetaan vähän niin kuin jättää huomioimatta kuljetusten ympäristövaikutukset, koska autoilu ja kuljetus on vähän niin kuin normi, pakollista ja siten "hyväksyttävää".

  Mä muuten muistan nähneeni joissakin amerikkalaisissa leffoissa tollaisen ruohonleikkaaja-vuohen pihalla, joten jos se leffoissa on ollut niin tottahan sen pakko on olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On satanut kunnolla joo. Se on se El Niño nyt :) Saa nähdä, kestääkö vihreys kauemmin kuin viime vuonna, koska kuulemma sateita tulee vielä paljon. On kyllä ihanan virkistävää! Me ei olla nyt haikkailtu yhtään, niin ei pahemmin oo kukkuloita tullut ihailtua muuta kuin kaukaa. Mutta ne on kyllä ihan vihreitä!

   Hyvä pointti toi kuljetuksen välttämättömyys tässä maassa. Niin kai se vähän on, ettei sitä autoilua pystyisi vähentämään... ainakaan kovin helposti.

   Poista