sunnuntai 27. syyskuuta 2015

On tämä Turku niin kiva ja kaunis paikka...

... että kyllä tänne hyvin voisi muuttaa takaisin. Esimerkiksi siksi, että...

... täällä on sellaista suurkaupungin fiilistä, jota San Josessa ei miljoonasta asukkaasta huolimatta ole: ihmisiä liikkeellä jalan ja pyörällä, torilla, kahviloissa ja ravintoloissa.
Turun maamerkit: Aurajoki ja Tuomiokirkon torni.
... ainakin keskustan lähialueilla asuessaan pääsee hyvin kulkemaan pyörällä, ja jos ei voi pyöräillä, voi mennä bussilla. Olen käyttänyt äitini pyörää, ja voi miten ihanaa onkaan pyöräillä melkein kahden vuoden tauon jälkeen!

... täällä on vielä tähän aikaan vuodesta niin vihreää, että silmiini sattuu. Kaliforniassa ei ole ollut kunnolla vihreää sitten tyyliin huhtikuun alun.
Mäykkyni Äitini mäykky vehreyden keskellä.
... vettä tulee hanasta sellaisella paineella, että vielä näin viidenkin päivän jälkeen säikähdän joka kerta hanan tai suihkun avatessani ja onnistun joka kerta pamauttamaan hanan niin täysille, että vettä roiskuu melkein joka paikkaan.

... vesijohtovesi on hyvää, eikä sitä tarvitse maun takia alkaa suodattaa. (Vaikka Turun hanavesi onkin kaikkien muualla Suomessa asuvien mielestä aivan kuraa.)
Kuran näköisen ja ilmeisesti makuisenkin Aurajoen lintu-koristeet. Turussa ei muuten oikeasti ole näin pimeää kuin nämä kännykällä otetut valokuvani antavat ymmärtää.
... ihmiset ovat niin tyylikkäitä ja trendikkäitä, että haluaisin itsekin jälleen alkaa pukeutua johonkin muuhun kuin jumppavaatteisiin tai pyjamahousujen näköisiin lököhousuihin ja flipfloppeihin tai parhaimmillaan farkkuihin ja t-paitaan. Huomaan kyllä, että pyjamahousulökärit ovat rantautuneet Turkuunkin, mutta nuoret pohjoismaalaiset saavat ne näyttämään älyttömän trendikkäiltä mustien nahkatakkiensa, isojen villapaitojensa ja tendikenkiensä kanssa. Joskus olen kadehtinut nuoria ruotsalaisnaisia siitä, miten trendikkäitä he ovat - nyt kadehdin turkulaisia samalla tavalla.

... resting bitch faceni ei pistä silmään kuntosalilla tai missään muuallakaan, sillä kaikki muutkin ovat naama vähintään pienessä mutrussa ja suu semitiukassa viivassa.

... kakkupalat ja pullat ovat niin pieniä, että jos asuisin täällä, laihtuisin varmasti monta kiloa.
Söin tämän pienen kakkupalan ja olisin halunnut käydä heti ostamassa toisenkin, koska oikeasti. Totaalinen Mikkihiiren annoskoko.
... suklaa on niin hyvää, ettei sanotuksi saa (ja se onneksi vähän kompensoi pieniä kakkupaloja). Nimimerkillä Olen tuhonnut neljän päivän aikana kolme suklaalevyä ja useita suklaapatukoita.
En koskaan Suomessa asuessani ostanut mitään kismettejä tai hopetoffeeta, mutta kyllä nyt uppoaa ja kovaa.

5 kommenttia:

 1. Hauska teksti. Nauroin etenkin ällistyttävälle vedenpaineelle ja ihmisten trendikkyydelle, niin tutulta kuulostaa. Itsekin onnistun Suomessa roiskimaan vedet seinille ja suihkussa fiilistelen sitä, että vesi on kuumaa ja sitä riittää. Mitä pukeutumiseen tulee, ei ole niin likaisia, repaleisia tai mauttomia vaatteita, että perulaiset järkyttyisivät. Kaikenlaista olen päälläni pitänyt etenkin pikkukaupungissa asuessa.

  Lisäksi aina hätkähdän, kun näen pientenkin suomalaiskauppojen makeishyllyn. Karkit myös etupäässä maistuvat hyviltä toisin kuin suurin osa niistä makeisista, joita olen syönyt uudessa kotimaassa. Painonhallinnan kannalta tietysti tolkuttoman hieno asia eli en valita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedenpaine ja trendikkyys on ällistyttävää, ehkä vain toinen ulkosuomalainen voi ymmärtää tämän. ;)

   Totta muuten tuo, että ihan pienessä ja kälyisessä suomalaisessa kaupassakin on yleensä karkkivalikoima hyvä. Sellaisia peruskarkkeja löytyy aina. Kauppiaat ovat tajunneet, mikä on tärkeintä, haha.

   Poista
 2. Jännä juttu tuo vedenpaine. En ole siihen itse kiinnittänyt Suomessa käydessä kertaakaan huomiota. Tosin meillä on täällä Kalifornian kodissa tosi hyvät vedenpaineet. Viimeisimmät vieraatkin totesivat, että onpa teillä amerikkalaiseksi hyvä suihku! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei edes ole mitään paineen säätö -mahdollisuutta Kalifornian kodin suihkussa. Paine määräytyy, kun kääntää veden kylmästä lämpimään, mutta eipä se paine siinäkään juuri mihinkään muutu. Muunlaisia suihkuja en ole nähnytkään, mutta toisaalta oon vieraillut vaan apartmenteissa. :D Teillä on selvästi käynyt hyvä tuuri; mua alkaa jo kadehdittaa pelkkä asian miettiminen. ;) No ei, onhan siihen jo tottunut... sen takia en osaakaan nyt käyttää äitini suihkua, jossa painetta on niin järkyttävästi.

   Poista
  2. Ei meilläkään pysty suihkussa painetta itse säätelemään, mutta se paine mikä tulee on hyvä. Sehän vasta luksusta oliskin, jos ite sais paineen päättää... ;-)

   Poista