lauantai 19. heinäkuuta 2014

Älä kehu liian aikaisin

Taisinpa kehua kampaajakokemustani liian aikaisin ja liian nopeasti. Käsitykseni on nyt täysin muuttunut. Hyvältähän se tukka eilen näytti, kun oli kampaajaan föönaama ja auki. Tänään sitten yritin aamulla laittaa hiukset poninhännälle. Ja ai kauhea, mikä näky! Hännän pää ei todellakaan ollut sileä ja tasainen niin kuin aina ennen on ollut. Etenkin toinen puoli hiuksista oli täysin epätasaista! Eikä epätasaisuus ollut sellaista kuin kerrostetussa tukassa olisi, vaan eripituisten hiusten reunat olivat todella selkeät ja terävät.

Rupesin sitten tutkailemaan tukkaa vähän tarkemmin. Kampaaja oli laittanut jakaukseni sivulle, jossa se oli kampaajalle tullessanikin. Kun siirsin jakausta hieman enemmän sivulle, latvojen epätasaisuus tuli selkeämmin esille. Kun siirsin jakauksen keskelle päätä, helvetti olikin jo irti.

Ehkä tämä on oma vikani. Ei tullut mieleen sanoa kampaajalle, että haluan, että jakauksen voi siirtää mihin tahansa ja että malli silti toimii. Koska kuka maailmassa tasoittaa suoran ja pitkän tukan sillä tavalla, että jakauksen on pakko olla millilleen samassa paikassa aina ja ikuisesti?? Suomessa kampaajani ei ole koskaan leikannut mallia vain tiettyyn jakauksen paikkaan, eikä ole koskaan asiasta edes kysynyt.

Meinasi tulla itku. Siis oikeasti. Aivan järkyttävää. En valitettavasti tajunnut päivällä ottaa kuvaa, jotta tämä tilanne selkenisi hiukan paremmin, ja nyt tukkani on pesun jäljiltä märkä.

Nyt mietin täällä, mistä tämä johtuu. Oliko kampaaja oikeasti vain huono? (Tosin en voi käsittää, kuka itseään koulutetuksi kampaajaksi kutsuva ei osaa tasoittaa latvoja!) Vai tekikö hän vain virheen? Tai kenties ajatteliko hän tämän olevan hyvä näin? Leikataanko Amerikassa hiukset vain eri tavalla - tiettyyn jakauksen paikkaan? Vai voiko kyseessä olla hiuslaatukysymys: tälläinen epätasainen reuna ei ehkä näy pöyheässä, paksussa ja karheassa tukassa, mutta suomalaisessa ohuessa, suorassa ja kiiltävässä tukassa kyllä näkyy ja vielä pahasti (tosin minun tukkani ei ole ohut). Vai onko tämä vain universumin opetus tällaiselle onnettomalle, kurjalle ja ennakkoluuloiselle ihmiselle, joka kuvitteli saavansa luotettavampaa palvelua, kun valitsi amerikkalaisen "professionaalisen" kampaajan aasialaisen ja edullisemman kampaajan sijasta?

Totta kai soitin kampaamoon ja ilmoitin, etten ole tyytyväinen. Minulle varattiin time for adjustment. Valitettavasti aika on vasta tiistaina, koska pulju on sunnuntain ja maanantain kiinni.

Saman kampaajan luokse meneminen kyllä nyt jännittää. Viimeksi, kun kampaaja Turussa pilasi tukkani, en enää koskaan mennyt hänen luokseen, vaan hain avun uudelta kampaajalta. (Tämä uusi kampaaja silloin kyllä rehellisesti sanoi, että hänen mielestään minun pitäisi mennä valittamaan ja vaatimaan korjausta hiukset käsitelleeltä kampaajalta, eikä maksaa uudelle kampaajalle korjauksesta.) Jos tämä kampaaja ei osannut ensimmäisellä kerralla tehdä leikkausta hyvin, miksi hän osaisi korjata tilanteen? Sitä paitsi olin tyytyväinen siihen, että 10 senttiä lähti, mut nyt jos tilannetta yritetään korjata, senttejä lähtee varmaan lisää. :( Mutta ei tätä nyt ihan tällaiseksi voi jättää. Ärsyttää ja suututtaa.

2 kommenttia:

  1. Voi harmi! Toivottavasti tilanne saadaan korjattua. Itellänihän oli parturikokemus täällä suoraan helvetistä, joten ymmärrän miltä tuntuu! Onneksi löysin hyvän kampaajan sitten sieltä paikasta, jossa kävin korjaamassa tilanteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan sun kokemuksen! Ja sen kuvan! Kamalaa! Onneksi minun tilanne ei ole lainkaan niin paha.

      Poista