tiistai 28. maaliskuuta 2017

Laskenut vesi

Jouduin jättämään kävelylenkitkin pois viime viikolla, kun alaselkäni särky paheni niistä. Kuvittelisin kävelyn nimenomaan olevan parasta terveysliikuntaa ja apua selkävaivoihin, mutta ilmeisesti ei nyt ainakaan tässä minun tilanteessani. Tai sitten en vain osaa kävellä tarpeeksi rauhallisesti tai tarpeeksi lyhyitä lenkkejä. Pitäisi varmaan vain kiertää taloa ympäri tai jotain.

Eilen kävelin kuitenkin reilun sata metriä kotitalomme taakse katsomaan, miten Coyte Creek -joki voi. Sehän tulvi tuossa helmikuussa aiheuttaen evakuointeja ja kaaosta. Meidän kohdalla ei koskaan tulvinut, mutta joki tässä kohtaa toimi silti hyvänä mittarina siitä, miten paljon on satanut. Joulun aikaan vettä ei ollut nimeksikään (vaikka oli satanut paljon), sitten reilu puolitoista kuukautta myöhemmin rankkojen sateiden jälkeen vedenpinta oli noussut niin paljon, että oli vähällä, ettei vesi tullut yli meidänkin kohdalla.

Pahimmat sateet ovat loppuneet jokin aika sitten, ja tältä joen reunalla näytti eilen:
Aikalailla on siis fiilis taas hetkessä muuttunut siitä helmikuun lopusta, kun vesi virtasi hullunlailla:
Kuukausi sitten oli tällaista hetken aikaa. Kuvassa sama mötikkä kuin yllä olevassa kuvassa. 
Ehkä otan tästä joen veden pinnan tutkailemisesta itselleni vielä uuden harrastuksen...
Saman joen varrelta hiukan kauempaa viime viikolla otettu kuva. Tässä kohtaa alhaalla menevä kävelytie ei ollut enää edes veden peitossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti