lauantai 31. joulukuuta 2016

Sotku uuden ajokortin saamiseksi, Vol 4: NYT SE TULI!

Postauksen kuvat ovat San Franciscosta, jossa kävimme torstaina äitini kanssa.

DMV antoi minulle loistavan lahjan uutta tulevaa vuotta varten: uusi ajokorttini tuli postissa perjantaina.
San Franciscon Union Sqaurella on luistinrata, jossa oli meneillään huoltotauko tätä kuvaa ottaessa. Jono luistelemaan oli pitkä.
Union Squarella ei ole unohdettu Hanukkaa, vaikka Macy's-tavaratalon joulukuusi viekin ehkä enemmän huomiota kuin tämä. 
Joulukuun alussa, toisen faksauskerran jälkeen, papereitani hoitanut virkailija lupasi soittaa minulle sen jälkeen, kun saa lailliselle maassaolostatukselleni verifikaation. Hän ei soittanut, mikä ei missään nimessä yllättänyt minua. Epäilin hänen unohtaneen koko jutun, sillä välissä oli kuitenkin ollut monta päivää ja vielä viikonloppukin ja koska DMV tuntuu aina välillä vain unohtavan keskeneräiset asiat. Yritin soittaa DMV:n Legal Presenceen muutamia kertoja, mutta kun ne linjat ovat aina päivisin niin tukossa, ettei uusia puheluita oteta koskaan jonoon, joten enhän minä päässyt puhumaan kenenkään kanssa.
Chinatownissa, turistipuolella.
Viime viikolla pari päivää ennen joulua pystyin soittamaan heti, kun puhelinpalvelu aukesi. Linjat aukesivat kello 9 ja kello 9:06 puheluni oli jo ohitse. Tehokasta siis! En saanut puhua saman virkailijan kanssa, joka asiaani oli hoitanut, mutta joku toinen virkailija katsoi tietojärjestelmästä, että verifikaatio maassaolostatukselleni oli saatu ja että ajokorttini oli laitettu käsittelyyn. Hän sanoi uuden kortin tulevan postissa 2-3 viikon kuluessa.
Olen seissyt ihailemassa tätä risteystä viimeksi heinäkuussa 2013, kun olimme kesälomamatkalla SF:ssa mieheni kanssa, eikä meillä ollut hajuakaan siitä, että joskus muuttaisimme Kaliforniaan.
Eilen perjantaina se sitten jo tulikin! Kaunis, kiiltävä uusi ajokortti. Tai siis ohut, pahvinen läpyskä, jollaisia kalifornialaiset ajokortit ovat. Mutta kolme hurraa huutoa DMV:lle! Jos ei oteta huomioon sitä, että tämä prosessi vaati usean puhelinsoiton, pitkiä jonotuksia puhelimessa, yhden paperien postituksen, kaksi paperien faksauskertaa ja yhden käynnin DMV:n toimistossa, hommahan kulki nopeasti: vanha korttini umpeutui 1. joulukuuta, uusi tuli 30. päivä joulukuuta.
Kipuamassa mäkeä ylös kohti Coit Tower -näköalatornia.
Joku oli tallentanut portaisiin mäyräkoiran. 
Näkymiä portailta.
Kohta tämä prosessi pitää käydä lävitse uudestaan. Uusi korttini on voimassa heinäkuuhun 2018. Kuvittelin saavani kortin, joka olisi voimassa siihen saakka kuin viisumimmekin ovat eli vuoden 2018 marraskuuhun. Mutta ilmeisesti kortin voimassaoloaikani on tasan kaksi vuotta siitä, kun ensimmäinen ajokortti on myönnetty minulle. Jos olemme täällä edelleen heinäkuussa 2018 viisumien turvin, on mielenkiintoista nähdä, mahtaako DMV myöntää minulle enää uutta ajokorttia viisumin perusteella, koska viisumini umpeutuu marraskuussa ja koska heinä- ja marraskuun välissä ei ole kovin paljon aikaa. Tuskin tuollaista tilannetta kuitenkaan tulee, sillä Green Cardin saaminen on varmasti selvinnyt siihen mennessä.
Coit Tower, jonne emme sitten lopulta menneetkään sisälle, sillä jonotusaika oli tunnin. Me olemme olleet tornissa vuonna 2013, joten meillä ei ollut pakottavaa tarvetta päästä uudelleen, eikä äitini kuulemma halua minnekään, mihin pitää jonottaa tunti.
Onneksi näkymät Coit Towerin kukkulalta ovat ihan kivat ilman torniakin, mitä nyt vähän pusikkoa tiellä. Kuvassa Bay Bridge, silta, joka menee SF:sta Berkeleyhin ja Oaklandiin.
Siellä kaukana häämöttää Golden Gate Bridge. Olisi ollut upea ilma näköalojen tutkailuun, sillä kerrankin sumujen kaupunki San Francisco oli sumuton.
Aidan raosta väkisin otettu kuva. 
Tästä on hyvä aloittaa uusi vuosi, uusi ajokortti ja ID lompakossa. Toivottavasti vuosi 2017 tulee olemaan DMV:tön.
San Francisco on täynnä mäkiä, joiden huipulta aukeaa kivat näkymät. Jos SF:ssa haluaa tehdä jotain ilmaista ja terveellistä, kannattaa vaikka kävellä mäkiä ylös alas ja ihailla maisemia. Samalla saa hyvää liikuntaa ja kipeät pohkeet.

Hyvää uuttavuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti