perjantai 23. joulukuuta 2016

Se on sitten joulu!

Olen nyt ollut viime päivät pienessä kuumeessa. Piti jättää jotkut ohjaustunnit välistä ja skipata äidin kanssa suunniteltu päiväretki, mutta joulua on kyllä fiilistelty. Keskiviikkona särkylääkkeen turvin käytiin katsomassa Silicon Valleyn sinfoniaorkesterin ja venäläisten balettitanssijoisten Pähkinänsärkijä-yhteisteos. Oli ihan kiva, joskin hiukkasen lyhennelty versio siitä "oikeasta" Pähkinänsärkijästä. Esityksen jälkeen voin vielä sen verran hyvin, että kävimme nopeasti kiertämässä lävitse San Josen keskutassa olevan pienen Christmas in the Park -tapahtuman.
Sanjoselainen perinne.
San Josen joulukuusi.
Viime vuonna kävimme mieheni kanssa tämän tapahtuman avajaisissa ja totesimme sen olevan lapsille suunnattu, mutta oli kiva kävellä alue lävitse nyt uudelleen. Siellä oli muutamia huvipuistolaitteita, koristeltuja joulukuusia ja -valoja, snäksikioskeja ja luistinrata. Niin ja joulupukki on joskus. Ruuhkaa oli todella paljon vielä iltayhdeksän jälkeen. Lapset taitavat olla lomilla kouluista.
Palmujen alla olisi kiva luistella, mutta koska olen ollut kipeä, emme nyt ole päässeet.
Ihmemaa Oz liittyy jouluun selvästi. Tämä oli paikallisen rautatavara-kaupan mainos, siksi kait tuo Oz-nimen muunnelma.
Maailmanpyörä pyöri sellaista vauhtia, että olisin varmaan kuollut pelosta sen kyydissä.
Tänään perjantaina teimme äitini kanssa lanttu- ja porkkanalaatikot. En ole koskaan aiemmin tehnyt niitä itse eikä ole kyllä äitinikään, paitsi kerran joskus parivuosikymmentä sitten. Viime vuonna emme jaksaneet mieheni kanssa ruveta väkertämään mitään.
Porkkanalaatikko uunia vaille valmis.
Makua ei ole vielä testattu, mutta ulkonäkö ainakin on ihan kohtalaisen onnistunut. Teimme myös sitä amerikkalaista herkkua, jota olen jo kauan halunnut maistaa: bataattilaatikkoa vaahtokarkkikuorrutteella. Se tosin paistetaan vasta huomenna, joten kuvaa ei nyt vielä tähän ole.
Siinä ne nyt on. 
Muita suomalaisia jouluruokia emme tee. Silliä, graavilohta ja kylmäsavulohta on Ikeasta. Mitään sellaisia suomalaisia joulukinkkuja täältä ei saa. Tai taitaa jostain saada (ainakin tilaamalla) jotain vähän sinne päin olevaa, mutta ne pitää käsittääkseni itse suolata, joten ei tosiaan ruveta tekemään itse. (Jos jostain saa valmiiksi suolattuja, vinkatkaa ihmeessä. Ehkä sitten ensi vuonna. ;) ) Olemme tilanneet Whole Foodsissa jonkinlaisen Holiday-ruoan, jonka mukana tulee jonkinlainen kylmä kinkku. Saas nähdä, millainen jouluateria syntyy.
Riisipuuroa tuli tehtyä tänään ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Äiti teki tällä kertaa. Onnistuu hyvin paikallisella risottoriisillä.
Kävimme myös katsomassa lisää amerikkalaisten joulupihoja illalla, kun ensin koko päivä oli kokattu.
Taas vaihteeksi tungettu aika paljon asiaa yhteen pihaan. Vilkkuivat musiikin tahdissa, totta kai.
Tästä ei ottanut selvää. 
Ei yhtäkään liikaa.
Rakastan näitä jouluvalovirityksiä todella paljon! Ne ovat niin överejä. Eivätkä nämä ole vielä kait oikeastaan mitään. Olen nähnyt kuvia joistakin East Baylla olevista taloista, joissa on aivan mieletön meininki. Nyt ei vain ole ollut asiaa siihen suuntaan. Rajansa silläkin, kuinka paljon näiden takia viitsii ajella - nytkin on liikuskeltu jo aika laajasti ympäri Piilaaksoa.
Joulu on täällä aika disneymäinen monelle, missä ei minusta ole mitään vikaa. Mutta löytyi tästäkin talosta pari korttelia toiseen suuntaan talo, jossa oli seimi, eli on sitäkin sarjaa.
Bongaa kuvasta silmät ja suu. Ne liikkuivat musiikin mukana kuin laulaen.
Täällä oli mäyräkoira, joten sen on pakko olla minun lempparini.
Oikein hyvää joulua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Dittmer's gourmet meat kaupasta Los Altosista saa ihan harmaasuolattua kinkkua. Tilaukset ois pitänyt tehdä 15.12.mennessä mutta oli siellä tänään ihan siellä tiskissäkin pieniä jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitten pitäisi ensi vuonna vain enää osata paistaa... ;)

   Poista
  2. Netistä löytyy ohjeet siihenkin. Mä paistoin elämäni ekaa kertaa kinkun viime vuonna. Tänä vuonna tilattiin savustettu kalkkuna, joka oli kyllä hyvää.

   Poista
  3. Sulla on siis viime joulu ollut sellainen Christmas of Firsts :) Savustettu kalkkuna kuulostaa muuten tosi hyvältä!

   Poista
 2. Hyvää Joulua ja Paranemisia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viikon se kipeys kesti, mutta nyt on vihdoin kunnolla parantumaan päin.

   Poista