keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Aamuinen North San Jose

Aamukävelyihin voisi vaikka tottua. Hiukan eri fiilis syntyy, kun aloittaa päivän mukavalla happihyppelyllä ja sen jälkeen rauhallisella aamupalalla sen sijaan, että vetäisee jonkun pienen murkinan viidessä minuutissa seisaaltaan ja lähtee siitä suoraan istumaan autoon ja ruuhkaan 30-60 minuutiksi päästäkseen ohjaamaan jumppaa. Ei mitenkään, ettenkö mieluummin kävisi ohjaamassa. Yritän vain etsiä jotain positiivista.
Kotimme vieressä näyttää maaseudulta.
North San Josen aamuruuhka on kohtalaista ja tämä tie on yksi suurimmista valtaväylistä. Tässä kohtaa vain punaiset liikennevalot aiheuttivat hetkellisen ihanan rauhan. Vain hetki tämän jälkeen tie täyttyi suhahtelevista autoista.
Kotimme takana menee tällainen trail eli lenkkipolku. Jotkut työmiehet kävivät yksi aamu leikkaamassa nurmikon pois, ja tuttu keltaisuus on taas saavuttanut nurkkamme.
Se vähäinen vesi, joka oli joessa vielä maaliskuun lopussa, on enää silkka muisto. Kodittomat pääsevät taas ylittämään joen helposti nyt, kun sitä ei ole, päästäkseen kotiinsa (=teltat tuolla pusikossa). Kadonneen veden takia "jokeen" on ilmestynyt myös kasa kodittomien jotain omaisuutta tai roskaa, nuo kasat tuolla.
Vaikka joen vesi on kadonnut, Kalifornian kuivuus on virallisesti ohitse ja osa naapurustomme asuinkomplekseista on taas laittanut suihkulähteensä päälle.
Alueen sorsat viihtyvät paitsi uima-altaissa, myös suihkulähteissä.
Kävelymahdollisuudet kotimme lähellä ovat kohtalaisen pienet, ja helposti samat ihmiset tulevat vastaan eri aamuina.
Kuvat eivät itse asiassa ole tältä aamulta, vaan viime perjantaiselta ja suihkulähteet eiliseltä. Ei se ole niin justiinsa. Aamu kuin aamu. Kävin kyllä kävelyllä tänäänkin ja ihan saman reitin.
Meidän asuinkompleksimme mainostaa itseään ilmapalloin. Noita on lähes aina, mutta yleensä ne ovat lössähtäneitä ja jopa puhjenneita. Viime aikoina joku on pitänyt ne tiptop-kunnossa.
Tänään lähdemme USA:n Northwestiin ja sen suurimpaan metropolialueeseen Seattleen. Paluu kotiin on sunnuntaina. Pitäkäähän hauska loppuviikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti