lauantai 10. helmikuuta 2018

Kevät tuli talveen ja pieni kriisi omaan mieleen

Piilaaksoon on tullut kevät. Minun mielestäni vähän turhan aikaisin, melkein kuin keskelle talvea. Ainakin jotkut kalifornialaiset ovat kyllä ilmeisesti sitä mieltä, että helmikuussa on jo ihan spring eikä mikään winter enää. Toiset ottavat vähän varovaisemmin ja sanovat kevään alkavan 1. maaliskuuta. Oli virallisesti miten tahansa, tämä suomalainen ainakin kokee kevään alkaneen. Katsokaa vaikka lämpötiloja:
Ei ihan hirveän talvimaista mielestäni. Ensi viikoksi kuulemma "viilenee", mutta ei tuo alkuviikko tuossa ihan kylmältä vaikuta. Ihan kevät siis. 
Talvi Piilaaksossa tarkoittaa jonkinlaista sadekautta, mutta tämä talvi on ollut todella vähäsateinen. Tuossa marras- ja joulukuussa taisi sataa muutaman kerran. Tämän vuoden puolella ei ole satanut oikeastaan yhtään. Ilmeisesti viime talvena satoi ja tulvi sitten tämänkin talven edestä. En kyllä muista, että yksikään aiempi kokemani talvi täällä olisi ollut ihan näin vähäsateinen, vaikka aiempina vuosina Kalifornia eli virallisesti kuivuudessa. Tämä osavaltio on kohta taas ihan pulassa, jos sateet olivat tuossa...
Lämpötilat nousivat ja puut alkoivat kukkia. Kohta kukinta katoaa ja tilalla on taas se kuivuus. Kevät Piilaaksossa on lyhyt ja ytimekäs ja ohi ennen kuin sitä edes ehtii tajuta. 
Istuin kaverini kanssa tällä viikolla terassilla ( = sanjoselaisella terassilla, mikä tarkoittaa tuoleja ja pöytiä jalkakäytävän vierustalla kunnon autotien vieressä) syömässä lounasta ja oli kyllä oikein mukavaa nauttia lämpimästä säästä. Olin liikkeellä t-paidalla ja piti levittää jopa aurinkorasvaa. Aurinkorasvan kanssa läträämistä inhoan, mutta ihan hirveästi ei harmittanut se, että paksumman takin sai tunkea kauemmas kaapissa, samoin kaulahuivin. Ehkä ne pitää kaivaa vielä esiin tai ehkä ei.
Hanna Hannahissa lounaalla.
Lounassatsiin kuului mini-cupcake. Söpöintä ikinä.
Myös uima-altailukausi tuli avattua toisen kaverini kanssa torstaina. Pari vuotta sitten avasimme kauden jo tammikuussa, mutta esimerkiksi viime vuonna emme käyneet altaalla ennen kuin vasta myöhemmin keväällä. Emme edes olleet ainoita altailijoita nyt, vaikka yleisesti ottaen meidän talossamme harva menee altaalle ottamaan aurinkoa keväällä, talvesta nyt puhumattakaan.
Onko kuva-arvoitus "Legs or sausages?" tuttu...? Minun jalkani onneksi eroavat kunnolla pienistä nakeista, mutta tuli silti se arvoitus mieleen tästä. 
Kaiken tämän lämmön keskellä omat ajatukseni ovat kuitenkin olleet jossain kauempana Suomen suunnalla. Olen viime aikoina päätynyt taas vaihteeksi miettimään omaa elämääni täällä Piilaaksossa ehkä enemmän kuin olisi täysin tervettä. Kaverini kanssa lounaalla yksi puheenaihe olikin joillekin täällä asuville ja tuntemilleni ulkosuomalaisille tuttu "Piilaaksossa asumiskriisi". Tuntuu, että minun pienessä Suomi-kaveriporukassani tästä taudista kärsii säännöllisin väliajoin aina joku jollain tasolla. Nyt on näköjään minun vuoroni. Tällä viikolla tuli kuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä, kun irtisanouduin Suomen työstäni, ja ihan kohta meillä täyttyy neljä vuotta asumista Piilaaksossa. Kriisin paikka? Tiedä häntä... Mutta ehkä palaan aiheeseen vielä täällä blogin puolella myöhemmin.

2 kommenttia:

 1. Ai kevätkriisi? Juurihan tässä selvittiin joulun ja uudenvuoden tunnelmista! 😄

  Kevät on mun mielestä Piilaaksossa ihanaa aikaa. Yhtäkkiä ne mitättömän näköiset kasvit kaikkialla kukkivat ja tuoksuvat, ja sitä ymmärtää, miksi ihmiset niitä istuttelevat. Täällä etelämpänä kevät on aavistuksen huomaamattomampi - tai ehkä kun talvea ei niin tulekaan, ei tule sitä kontrastiakaan.

  Näille sateille jos tälle talvelle jäädään, 49 % osavaltiosta on taas kuivuuden vallassa, uutisoi LA Times.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kriiseily on varmaan vähän kuin jatkunut sieltä vuodenvaihteesta alkaen. Tämä kevätfiilis kyllä jotenkin yllätti mut nyt tänä vuonna! Odotin sitä ehkä maaliskuuhun vasta.

   Mä olen jotenkin muuten usein missannut sen parhaimman kevättunnelman täällä laaksossa. Se kukinta kestää niin pienen hetken vain ja alkaakin musta aina ihan liian "aikaisin" (mä aina vain koen kevään olevan huhti-toukokuuta niin kuin Suomessakin, mutta silloinhan täällä on jo monesti ihan kuivumaan päin). Teillä siellä etelässä on tosiaan varmasti ihan erilainen tunnelma. Mä en ole ajatellut kontrastia talven ja kevään välillä täällä, koska tuo kevät menee niin hetkessä ohitse, mutta varmasti ero Etelä-Kalifornian fiilikseen on huima!

   Poista