maanantai 4. joulukuuta 2017

Saksalaista joulutunnelmaa Piilaaksossa

Joulukuu on pyörähtänyt kunnolla käyntiin ja sen myötä joulutapahtumien määrä on räjähtänyt käsiin. Jostain kumman syystä saksalaisia joulutapahtumia tuntuu olevan Piilaaksossa muutamia. Kävimme viikonloppuna kaveripariskunnan kanssa yhden San Josen downtownissa sijaitsevan saksalaisen ravintolan järjestämillä joulumarkkinoilla.
San Josen downtownin kulmilla. Tässä vieressä on iso puisto, joka oli täynnä kodittomia. 
Olimme paikalla puolenpäivän aikaan, ja jono ravintolaan oli jo pitkä. Seisoskelimme jonossa hetken, kunnes eräs työntekijä tuli huutelemaan jonon olevan vain ruokaa varten. Joulumyyjäisiin ravintolan alakertaan pääsi sisään jonottamatta. Myös ravintolan sisäpihalle pääsi jonottamatta ja siellä oli tarjolla mm. glühweinia, saksalaisia kakkuja ja makkaraa; toki niitäkin piti kaikkia hetki jonottaa. Ilmeisesti myöhemmin päivällä jonot olivat kasvaneet, eikä osa ollut päässyt sisälle ollenkaan.
Ryysis ravintolan edustalla.
Ja tungos sisäpihalla.
Oli pakko jonottaa glühweinille.
Täytyy sanoa, että oli kyllä tujun punaviinistä glühweinia. Rikoin elokuun alussa alkaneen täysin alkoholittoman putkeni tämän takia, ja jo pieni määrä juomaa humahti kivasti päähän. Kyytipoikana vedimme mieheni kanssa puoliksi saksalaisen omenapiirakan palan. 
Tapahtuma oli pieni, enkä nyt ehkä ihan kutsuisi sitä termillä "saksalaiset joulumarkkinat", mutta ajatus kai on tärkein. Joulumyyjäisten osuus tässä tapahtumassa oli pieni, ja tapahtuma keskittyi lähinnä ruokaan ja juomaan. Meiltä jäi makkarat ja sauerkrautit maistamatta, mutta onneksi Saksan reissustamme ei ole paljon aikaa ja saksalaisten makkarat ovat siis hyvässä muistissa.
Joulukuusi olutpulloista. 
Tapahtuman pienuudesta huolimatta oli kuitenkin oikein kivaa viettää hetki sunnuntaipäivästä kavereiden kanssa näin. Ja onpahan joulukuu polkaistu kunnolla käyntiin!
Söimme myös yhden pretzelin puoliksi mieheni kanssa. Ei vetänyt vertoja niille, joita söimme Saksassa, mutta hyvää kuitenkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti