torstai 20. huhtikuuta 2017

Kun USA meni sekaisin yksisarvisista

Tiesittekö, että unicorn food on joku juttu? Minä en tiennyt ennen kuin eilen, kun näin Starbucksin mainoksen heidän eilen myyntiin tulleesta uutuustuotteestaan, Unicorn Frappuccinosta, jota on saatavilla tämän viikon loppuun saakka.

Juoma näyttää mielestäni teollisuusväripainajaiselta:
Tällainen juoma. Todelliset tuotteet näyttävät itse asiassa tätä mainoskuvaakin kamalammilta. Kuvan lähde Starbucksin nettisivut.
En käy juuri koskaan Starbucksissa enkä todellakaan käynyt siellä nyt tuollaisen kammotuksen takia, mutta ilmeisesti juoman suosio räjähti käsiin heti ekana päivänä. USA Todayn otsikko ilmoittaa, että "People are freaking out over Unicorn Frappuccino", mikä ei ole lainkaan liioiteltua. Monet ostavat. Ne, jotka eivät osta, huutelevat pitkin nettiä siitä, miten kamalasta tuotteesta on kyse ja miten paljon siinä on sokeria (katso esimerkiksi täältä, jos kiinnostaa, mutta vastaus: suurimmassa 76 grammaa ja keskimmäisessä 59 grammaa - ja kyllä, kieltäydyn käyttämästä niitä Starbucksin mysteerisiä kokonimityksiä :D). Tässä vuorokauden aikana on tuntunut siltä, että jokainen mahdollinen taho puhuu tästä juomasta. Jokaisessa lehdessä tuntuu olleen artikkeli tästä menestyksekkäästä hittituotteesta, the New Yorker julkaisi pilapiirroksen ja lopulta yksi Starbucksin työntekijäkin sai tässä yhden päivän sisällä hermoromahduksen, valitettavan julkisesti Twitterissä.

Siis ihan hullua. En ole koskaan ymmärtänyt starbucksien päälle ja tätä kohua ymmärrän vielä vähemmän. Jotain juoman suosiosta kertoo ehkä se, että kilpaileva kahviketju Peet's ilmoitti, että heiltä saa jokaisesta juomasta 50 prosenttia alennusta sunnuntaihin saakka. Ilmeisesti ovat kokeneet selvän piikin kävijätilastoissa vai pitääkö vain pysyä uutisoinnissa mukana...?
Peetsin mainos. Lähde Peetsin Facebook-sivut.
No reason to chase unicorns kuuluu Starbucksin kanssa kilpailevan Peetsin mainoslause. Kilpailijoiden mainitseminen nimeltä on täällä tunnettu mainoskikka (esim. Dunkin' Donutsin "Friends don't let friends drink Starbucks" -mainoskyltit), mutta tässä kohussa ei tarvinnut turvautua siihen, mainos toimii tehokkaasti juuri noin.

Mutta kysymys kuuluukin, että kuuluiko tämä kohu lätäkön toiselle puolelle saakka? Yksisarvisjuomaa ei ilmeisesti saa kuin USA:n Starbuckseista (ja ehkä Kanadasta?) eli varmaan Suomen kahdessa Starbucksissa pitää vain itkeä - joko surusta tai ilosta, kukin päättäköön itse. Vai onko Suomessa muuten Starbuckseja jo enemmänkin kuin kaksi? Aiheutan aina kauhistusta täällä ilmoittelemalla erinäisissä paikoissa, että kotimaassani on tasan kaksi Starbucksia. Olen siitä niin ylpeä! Suomessa ymmärretään oikeiden kahviloiden päälle.

Mutta hei, kuka USA:ssa asuva tunnustaa maistaneensa?

12 kommenttia:

 1. Mä mielummin söisin ne neljä snickersiä kuin joisin tuon sokerimäärän ja väriaineet. Ällötys! Opettajana mulla on lompakko täynnä Starbucksin lahjakortteja, mutta harvemmin tulee käytyä kun paljon parempiakin kahviloita löytyy ihan kotinurkilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mäkin mieluummin syön sokerini kuin juon ne. Siinä yksi syy, miksen koskaan käy Starbucksissa; eihän tää ainoa niiden tuote ole, joka on täynnä sokeria. Mullakin muuten on melkein vuoden pyörinyt lahjaksi saatu Starbucksin lahjakortti lompakossa. Eipä tosiaan ole tullut käyttöä.

   Poista
 2. Pk-seudulle on avautunut/avautumassa useampiakin starbuckseja, (lentokentällä 2, stocka, sello, Kamppi, myyrmanni ainakin ja uskon että lisää tulee ostareiden yhteyteen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, Starbucks valloittaa maailmaa! Tosin eipä se kai mikään ihme ole... Toivottavasti pysyvät pk-seudulla! :D

   Poista
 3. Tunnustan. Ja vain tuon hypetyksen vuoksi. Olin myös aivan kyllästynyt pitkään ajomatkaani eilen ja ostin sen 'keskikokoisen' unicornin. Jää ainoaksi, jopa myyjä kysyi toiseen kertaan, josko ihan oikeasti haluan sen määrän sokeria. Olisi pitänyt ottaa tavallista kahvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiintoisa myyntipuhe myyjältä. Mä en ihan käsitä tosta sokerimäärästä puhumista sinänsä, kun onhan niiden monet kahvijuomat ihan täynnä vain sokeria, mutta onhan toi toki ihan hullu juoma. Miltä se edes maistuu...?

   Poista
 4. Ja mää oon ihan autuaan tietämätön koko asiasta... ihmettelin, että miksi Leena tommosen postas instaan!! Ja käyn siis kyllä sturbuksissa silloin tällöin latella (ja joka kerta kysytään että oikeestiko ilman siirappia). Menny ihan ohitse tämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei pyörinyt eilen somessa tai lukenut paljon (netti)lehtiä, niin varmaan aika helposti on voinut missata, koska päivänhän tästä vasta on puhuttu. Mutta et varmasti missannut mitään olennaista :)

   Poista
 5. Mä en tykkää kahvista juomana, kahvikarkit ja jäätelöt kyllä hyviä omasta mielestä - tämä lienee syy siihen että Starbucks on omasta mielestä ihan mahtava, strabucksin caramel frappucino on ihan herkkua! Sitä tulee kyllä juotua ehkä 4 kertaa vuodessa juurikin valtaisan sisällön sekä turhan korkean hinnan vuoksi �� Maistaisin myös unicorn juomaa mielelläni jos täällä Prahassa tulisi vastaan starbucksissa käydessä - mutta en sen vuoksi strbucksiin menisi. 🙂

  VastaaPoista
 6. Mä kuulin unicorn-juomasta ensimmäisen kerran kun näin otsikon työntekijästä joka anoi ettei ihmiset tilaisi sitä. :D Nytpä tiedän vähän enemmän. Hyvin on saaneet siihen sokeria, kun on enemmän kuin limsassa! Luulin että limsassa se on jo kyllästymispisteessä. ;) Ennen kävin enemmän ihan istuksimassa Starbucksissa esim. lukemassa, mutta nytkin on kolme lahjakorttia käyttämättä. Mutta se on Starbucksin puolustukseksi sanottava, että niiden sokerittomat vaihtoehdot on ihan laadukkaita. Niiden cold brew on yksi harvoista jääkahveista jota juon mustana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Cold Brew on kyllä hyvää! Oon kahdesti maistanut. Tykkään muutenkin jääkahveista, juurikin ilman mitään makeutusaineita. Tosin harmittaa se, että suurimmaksi osaksi niissä maksaa niistä jääpaloista. :D

   Poista
  2. Joo, enkä koskaan muista _ennen_ tilaamista pyytää ilman jäitä... pitäisi testata olisiko se mukavan kylmää ilmankin, ja säästää silkkaa rahaa. ;)

   Poista