lauantai 14. tammikuuta 2017

Sausalito - upeat näkymät San Franciscoon

Emme olleet mieheni kanssa koskaan käyneet Sausalitossa ennen kuin päätimme viedä äitini sinne muutama viikko sitten. Moni tuttuni on kehunut Sausalitoa kauniiksi paikaksi, mutta emme vain koskaan olleet saaneet aikaiseksi lähteä sinne. Halusin tehdä joitain päiväretkiä äitini kanssa, ja sitten kun kosmetologini vielä suositteli Sausalitoa ja yhtä siellä olevaa (aamupala)ravintolaa, suunnitelma oli valmis.

Kun San Franciscosta ajaa Golden Gate -sillan yli, saapuu Sausalitoon. Olemme käyneet monta kertaa Golden Gaten toisella puolella, joka siis on jo Sausaliton puolta, mutta vain turistilaumojen valloittamilla näköalapaikoilla, joista tuijottaa siltaa ja SF:n silhuettia. Tämän reissun ansiosta opin, että on olemassa myös rauhallisempia näköalapaikkoja.
Sausalito, Mill Valley ja Tiburon, päiväretkemme pysähdyspaikat.
Kävimme syömässä brunssia Cavallo Point -hotellin yhteydessä olevassa ravintolassa, jota kosmetologini oli suositellut minulle. Hotelli sijaitsee vanhan linnoituksen yhteydessä, Fort Baker -nimisellä alueella. Fort Baker on vanha armeijan tukikohta, ja sieltä on aikoinaan suojeltu San Franciscoa vihollisten hyökkäyksiltä.
Fort Baker ja hotellin rakennuksia.
Näkymät Golden Gatelle ravintolan edestä.
Ravintola itsessään ei ollut erityisen kummoinen elämys, mutta sain siellä kuohkeimmat vohvelit ikinä. Raflalla oli kiva ulkoterassi, joka oli täynnä ihmisiä, ja jonotusaika siihen oli puolitoista tuntia. Minä olisin jäätynyt ulos, joten olin tyytyväinen sisätiloissa, jonne meillä oli varaus.

Fort Bakerin alue on todella kaunis ja sieltä on huikeat näkymät Golden Gatelle ja San Franciscoon. Jopa hienommat kuin niiltä turistimassojen näköalapaikoilta. Tuolla oli myös paljon rauhallisempaa. Ehkä viemme seuraavat vieraat tuijottelemaan näkymiä tuolta nyt kun tiedän, että tällainenkin kulmaus on olemassa.
Golden Gate kuuluu niihin nähtävyyksiin, joita jaksan ihastella kerta toisensa jälkeen, vaikka eihän sillassa sinänsä ole paljon erikoista nähtävää. Kuvassa minä ja mieheni.
Vähän naurattaa, kun minä otan tällaisia kuvia, koska en mielestäni omista mitään välinettä, jolla kannattaisi zoomailla...
Ja sitten äitini lainaa vuosikausia vanhaa digikameraani, jonka kaivoin hänelle jostain laatikon pohjalta, ja ottaa sillä tällaisia kuvia. Selvästi vika on siis käyttäjässä (tosin kuten edellisestä lauseesta voi päätellä, minä en ole vuosiin kuvannut digikamerallani) ja siinä, kuinka monta sekuntia käyttäjä jaksaa kuluttaa kuvan napsaamiseen.
Lahjoitin digikamerani lopullisesti äidilleni, mutta nyt kyllä harmittaa, kun tajuan, että sillä voisi kuvata tällaisia kuvia, johon kännykkäni ei ikimaailmassa pystyisi. Mutta mieheni oli taas järjen ääni: enhän minä mitään kameroita jaksaisi kuitenkaan roudata mukanani, enkä käyttää kuvan ottamiseen yhtään ylimääräistä sekuntia. Apple, voisitko tehdä iPhonejen kameroista vähän parempia? :D 
Merileijona. Kait.
Fort Bakerista suunnistimme Sausaliton keskustaan, joka on veden äärellä ja josta myöskin on hienot näkymät San Franciscoon eli cityyn kuten paikalliset sanoisivat. Olen tosiaan kuullut paljon kehuja Sausalitosta ja olihan siellä kiva kävellä, mutta siellä on lähinnä vain (turisti-)kauppoja ja (turisti-)ravintoloita ja jos kumpiinkaan ei ole asiaa, alue on kävelty halki hetkessä. Lähimaastossa on toki paljon hienoja ulkoilumahdollisuuksia niin kuin täällä päin aina on.
Tällaista tietä kelpaa ajella.
Osa taloista oli aika jännän näköisiä, paljon modernimpien oloisia kuin täällä usein näkee.
Sausaliton keskustan pääkatu.
Siellä se city näkyy.
Keskustan pääkatu toisesta suunnasta.
Kosmetologini oli suositellut myös Mill Valley -nimistä kaupunkia, joten kävimme sielläkin. Se oli aivan kuollut paikka, ellei oteta lukuun yhtä krääsäkauppaa ja kahvilaa, jotka molemmat olivat tuntuneet vetävän sisäänsä kaikki ne, jotka olivat kaupunkiin eksyneet. Mill Valley on keskellä vuoristoa laaksossa, jossa oli iltapäivällä jo aika hämärää, kun aurinko ei enää yltänyt sinne, ja aivan tajuttoman kylmä. En ottanut sieltä edes mitään fiksua kuvaa. Kesällä varmaan kiva.
Ennen joulua Sausalitossa suklaakaupan edessä. Pätee varmasti joulun jälkeenkin. Ympäri vuoden.
Sausaliton keskustassa jalankulkija ylittää suojatien ottamalla käteensä lipun ja heiluttelemalla sitä. Kiintoisa konsepti.
Kivitaidetta ja taiteilija itse Sausalitossa.
Tsekkasimme myös Tiburonin, koska mieheni jostain syystä halusi. En ollut koskaan kuullutkaan mistään Tiburonista, mutta ilmeisesti kyseessä on kallis kaupunki ja asuinalue. Esimerkiksi Robin Williams asui siellä ennen kuolemaansa. Tiburon sunnuntaina illalla oli muuten vielä kuolleempi kuin Mill Valley. Siellä oli noin kolme ihmistä kävelemässä meidän lisäksi.
Tiburon.
Tiburonissa voisi olla ihan kiva asua, ainakin tässä kohtaa. 
Äitini kanssa kulkiessa tuli siis nähtyä paljon paikkoja, joissa en ollut ennen käynyt. Tällaisia päiväretkiä uusiin paikkoihin voisi tehdä useamminkin ja ihan ilman vieraitakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti